AK Parti'nin mitingi - Detaylar - - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin mitingi - Detaylar -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, senin milliyetçiliğin kafatası milliyetçiliği. Sen bu vatan için ne yaptın onu söyle. Üç buçuk senede ne yaptın?

23.03.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, senin milliyetçiliğin kafatası milliyetçiliği. Sen bu vatan için ne yaptın onu söyle. Üç buçuk senede ne yaptın? Kocaeli depreminde ne yaptın? Bırakıp kaçtın. Sakarya'da ne yaptın? Bırakıp kaçtın? Düzce'de ne yaptın? Bırakıp kaçtın, altında kaldın depremin. Biz geldik bütün eksikleri tamamladık" dedi.

Erdoğan, partisinin Kocaeli'nde düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Hükümeti MHP'den devraldıklarını belirten Erdoğan, "Bu MHP var ya, bunlardan bir şey olmaz. Bu Bahçeli'den hiçbir şey olmaz. Üç buçuk sene kaldı iktidarda. Bir buçuk senesi daha vardı kaçıp gitti. Niye kaçtın gittin? Sadece bu hakaret bilir, başka bir şey bilmez" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"230 milyar dolardan bıraktılar bize, 79 senede 230 milyar dolar. Biz 590 milyar dolar ilave ettik. Şimdi bizim milli gelirimiz 820 milyar dolar. 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Bir başkası, IMF'ye 23 buçuk milyar dolar borç vardı. Bize öyle bıraktılar. Ödedik, ödedik geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi borcumuz yok, şimdi IMF bizden borç istiyor. 3 milyar dolar diyorlar, tamam dedik. Veren el alan elden üstündür.

Bitmedi, bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar ya, sevsin bunlar gibi milliyetçiliğini. Kılıçdaroğlu, senin milliyetçiliğin kafatası milliyetçiliği. Sen bu vatan için ne yaptın onu söyle. Üç buçuk senede ne yaptın? Kocaeli depreminde ne yaptın? Bırakıp kaçtın. Sakarya'da ne yaptın? Bırakıp kaçtın? Düzce'de ne yaptın? Bırakıp kaçtın, altında kaldın depremin. Biz geldik bütün eksikleri tamamladık."

AK Parti döneminde depremler olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bak bizim dönemimizde Bingöl depremi oldu. 1 yılda Bingöl'ü inşa ettik. Simav depremi oldu, 1 yılda inşa ettik. Van depremi oldu, 1 yılda yeni bir Van inşa ettik. Buna rağmen hala Van'daki kardeşlerimiz bu yapılan hizmetleri eğer görmezse biz buna üzülürüz. Ama hiç de önemli değil. At denize balık bilmezse halik bilir. Biz buna bakıyoruz. Merkez Bankası milli bankamız değil mi? Merkez Bankamızı bize nasıl bıraktılar biliyor musunuz? 27 buçuk milyar dolarla. Şimdi 128 milyar dolar. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi?" diye konuştu.

İşçi ve memurlardan zorunlu tasarruf adı altında kesilen parayla, konut edindirme yardımı altında toplanan paraları ödediklerini belirten Erdoğan, "Anlatacak bu noktada çok şey var. Benim çiftçi kardeşime yüzde 59 faizle kredi veriyordu onlar. Biz bunu indirdik, yüzde 5'e. Esnaf kardeşim Halk Bankası'ndan yüzde 47 faizle kredi alıyordu. Yüzde 4 yüzde 5'e indirdik" dedi.

Kocaeli AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaosmanoğlu'nu yanına çağıran Erdoğan, bu dönemde İbrahim Karaosmanoğlu'yla hizmete devam edileceğini söyledi.

Bir değişim yaşandığını, projelerin yeni projelerle artarak devam edeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimle merkezi yönetim el ele vereceğiz. Bu işleri çözeceğiz. CHP SEKA'yı biz yıkma kararı aldığımız zaman Baykal efendi gelip orada eylemler yapmadı mı? 'Yıktırmayacağız' demedi mi? Biz ne dedik, ne yaparsan yap biz burayı bir kısmını müze, bir kısmını da Koceeli halkına park yapacağız. Ne oldu o zaman. Oradaki işçiyi Kocaeli Belediyemiz kendi tasarrufuna aldı, biz oradaki projemizi uygulamaya koyduk. Şu anda sahil Kocaeli için muhteşem bir yer oldu mu? Onun için ben Karaosmanoğlu'nu sizlere emanet ediyorum. Çalışınca oluyor. Sandıkların da patlaması lazım. Çünkü bu seçim sadece İbrahim Karaosmanoğlu kardeşimin seçimi değil, aynı zamanda AK Parti'nin buradaki alacağı oyların yükselişi seçimidir. Biliyorsunuz buradan parlamentoya gönderdiğiniz bir iki kişi var. Onların parlamentoda maalesef dillerinin ne denli çirkef olduğunu heralde dinliyorsunuzdur."

-Notlar-

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Dik Dur Eğilme Türkiye Seninle", "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, ahitleşme yapacaklarını belirterek, "12'de 12 yapmaya var mıyız? İnşallah gümbür gümbür, 30 Mart akşamı, Kocaeli'de farklı müjde bekliyoruz" dedi.

Erdoğan, konuşması sırasında, yanına gelmeye çalışan bir vatandaşın, korumalarına seslenerek, platforma çıkmasına engel olunmamasını istedi. Erdoğan'ın elini öpme girişiminde bulunan vatandaş, AK Parti iktidarı öncesinde yaşadığı sıkıntıları ifade ederken, muhalefet partilerinin oy talebinde bulunmalarına da tepkisini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti Kocaeli milletvekilleri ile seçim müziği eşlinde halkı selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

Miting alanında, "Kocaeli Lafa Değil İcraata Bakıyor', "Ömrün Uzun Olsun Uzun Adam", "Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez", "Bu Gemi Yürüyecek, Tayyip Geçti Dümene, Allah Fırsat Vermesin Millet Dertliyken Gülene", "En Büyük Roman Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan miting alanına gelmeden önce, Uğur ışılak sahne aldı. Işılak, AK Parti'nin seçim şarkılarını seslendirdi. Işılak, Dombra seçim müziğiyle ilgili eleştirileri de değerlendirdi. "Sen sanatçı adını kirlettin" şeklinde eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Işılak, "Niye, dedim? 'Çünkü, başbakana, siyaset adamına, politik kişiye eser yaptın' dediler. Ben de hayır, bilakis dedim ki, 'Ben bir siyaset adamına eser yapmadım, ben bir politika adamına eser yapmadım, ben bir dava adamına, sevda adamına eser yaptım.' Sadece bir dava adamı olduğu için o adamın yanında olursanız meydanlar da böyle olur" şeklinde konuştu.

Mitingde daha sonra, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaosmanoğlu ve ilçe belediye başkan adayları halka takdim edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin mitingi - Detaylar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement