AK Parti'nin Samsun Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Samsun Mitingi

AK Parti\'nin Samsun Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan: (4) "(İmam hatip ve meslek lisesi öğrencileri) Öyle çalışın ki gerçekten güzide üniversitelere, ister sayısal ister sosyal olsun, buralarda en yüksek olanlara siz girin" "Size ihtiyacımız var. Biz, geleceği sizlerin, inşallah o zihinsel inkılabı yapısı üzerine inşa edeceğiz" "MHP 23 milyar dolar borç devretti.

25.03.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarında okuyan öğrencilere seslenerek "Öyle çalışın ki gerçekten güzide üniversitelere, ister sayısal ister sosyal olsun girin. Size ihtiyacımız var. Biz, geleceği sizlerin, inşallah o zihinsel inkılabı yapısı üzerine inşa edeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin Samsun'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, kente 12 yılda yapılan yatırımın 12 milyar lira olduğunu, ulaştırma ve haberleşmede 2 milyar 300 milyon, eğitimde üniversite dahil 917 milyon, toplu konutta bir milyon, aile ve sosyal politikalarda 790 milyon, sağlıkta 530 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Yatırımlarla Samsun'un çehresinin değiştirildiğini, büyükşehir belediyesinin yaptığı yatırımlar hariç, müteşebbislere verilen desteklerle şehrin ihracatının 11 kat arttığını ifade eden Erdoğan, okullara 20 bin bilgisayar gönderildiğini, 917 okulda internet bağlantısının sağlandığını, 453 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını, bin 748 etkileşimli tahtayı sınıflara yerleştirildiğini bildirdi.

Erdoğan, artık ilaçların istenilen eczaneden temin edilebildiğini, okullarda kitapların ücretsiz dağıtıldığını anlatarak şunları kaydetti:

"Ne yaptılar, imam hatiplerin orta kısmını kapattılar. Meslek liselerinin orta kısmını kapattılar. Şimdi, Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Başörtüsü sorununu sen çözdüm' diyor. Ufak at da güvercinler yesin. Sana kimse inanmaz.

Biz ne yaptık? İmam hatiplerin orta kısmını açtık mı? Katsayı kalktı mı? istediğiniz üniversiteye gidebiliyor, istediğiniz devlet dairesinde çalışabiliyor musunuz? Hiç endişe etmeyin. Ben imam hatipli gençlere, meslek liselerindeki gençlere sesleniyorum:  Öyle çalışın ki gerçekten güzide üniversitelere, ister sayısal ister sosyal olsun, buralarda en yüksek olanlara siz girin. Tamam, girin. Size ihtiyacımız var. Biz, geleceği sizlerin, inşallah o zihinsel inkılabı yapısı üzerine inşa edeceğiz. Çok çalışın. Çok zulmettiler size, çok hakkınızı yediler. Çocuklarım aynı şeyi çekti. Ama hepsini aştık elhamdülillah."

-Samsun'a yatırımlar-

Erdoğan, 19 Mayıs üniversitesini büyüttüklerini, öğrencilere 12 yılda 327 milyon lira burs ve kredi verdiklerini aktardı. Samsun'a toplamda bin 728 kişi kapasiteli 4 yüksek öğrenim yurdu açtıklarını ifade eden Erdoğan, bunların devam edeceğini bildirdi.. Hastanelerin personel ve tıbbi cihaz ihtiyaçlarını tamamladıklarını, nitelikli yatak sistemini getirdiklerini, 400 yataklı Samsun Bölge Hastanesini ile kazandırdıklarını ve ilçelere devlet hastaneleri yapıldığını anlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Toplam 250 yataklı Samsun Ruh Sağlığı Hastalıkları hastanemiz ile Çarşamba Devlet Hastanemizin inşaatları devam ediyor. Toplu konutta yaklaşık 7 bin 500 konutu yaptık ve teslim ettik. Adalet saraylarını tamamladık. Kardeşlerim, biz gelene kadar bölünmüş yol ne idi biliyor musunuz? 120 kilometre. Biz 12 yılda 183 kilometre... Farkımız bu."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yolsuzluk" iddiaları ile ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, "Biz, kimden aldık iktidarı? Bahçeli'den. Biz gelene kadar 79 senede 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı. Biz, bunun üzerine 12 senede 590 milyar dolar ilave ettik. Şu anda 820 milyar dolar, farkımız bu" diye konuştu.

Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.

MHP'nin 23 milyar dolar kendilerine borç devrettiğini aktaran Erdoğan, "Kim ödedi, biz ödedik. Milli bankamız Merkez Bankası değil mi? Hani bunlar milliyetçiydi? Bunlar kafatası milliyetçisi. 27,5 milyar dolar döviz rezerviyle bize teslim ettiler. Şimdi ne var biliyor musunuz? 128 milyar dolar var Merkez Bankasında. Farkımız bu" dedi.

Enflasyonun o dönemde yüzde 30, şimdi ise yüzde 8 olduğunu dile getiren Erdoğan, ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıktığını bildirdi.

Sulama projeleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, 12 yılda 273 bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtıklarını, 393 bin dönüm arazinin de sulama suyu hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, bunların dışında Samsun'da 9 gölet ve sulama inşa ettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bunlarla beraber, 26 adet atık tesisi kazandırdık. Samsun, bereketli ovalarıyla tarımın merkezi olan illerimizden biri. Verdiğimiz tarımsal destekler, hiçbir dönemle mukayese edilmeyecek şekilde. Bu büyükşehir Belediyesi, artık merkezdeki ilçeleri kapsamıyor. Samsun'un en ücra köşesini kapsıyor. Yani Yusuf Bey, en ücra köşedeki köye de hizmet götürecek. Yolunu yapacak, su kanalizasyon sıkıntısı varsa onu yapacak."

Samsun'un doğalgaz ile geçen yıl buluştuğunu dile getiren Erdoğan, doğalgazın tüm illerde yaygınlaştırılacağını kaydetti. Erdoğan, iktidara geldiklerinde 9 ilde doğalgaz olduğunu, şimdi bu sayının 72'ye çıktığını belirtti.

Çok sayıda camiyi de aslına uygun şekilde inşa ettiklerini vurgulayan Erdoğan, çeşitli eserleri de aslına uygun olarak restore ettiklerine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun'a raylı sistemi getirdiğini, metrobüs hattının çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Yusuf Ziya kardeşimin, birçok alanda yeni projeleri var. Merkezi yönetim olarak bizler, büyükşehir olarak Yusuf Ziya Bey, ilçe belediyelerimiz el ele vereceğiz ve yeni bir Samsun meydana getireceğiz" ifadesini kullandı.

Toplam 17 ilçe ve büyükşehir ile "18'de 18 yapmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, "Her zaman yanımızda oldunuz. İnanıyorum ki bunu da halledeceksiniz. Unutmayın, kale içeriden fethedilir. Onun için size çok iş düşüyor. Onun için durmayacağız, 5 gün kapı kapı dolaşacağız" dedi.

Seçim günü herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Size oy pusulasını verdiklerinde çizik mizik olursa geri verin. AK Parti'nin logosunun altına, ne yapacaksınız. 10. sırada. Oraya, mührü vuruyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şunları belirtti:

"Ne olursa olsun, tek millet. Ben, Türk'ü Türk olduğu için, Kürt'ü Kürt olduğu için, Abhaz'ı Abhaz olduğu, Laz'ı Laz, Gürcü'yü Gürcü olduğu için sevmiyorum. Beni yaratan Allah, onları da yarattığı için seviyorum. Tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımıza eş bir bayrak tanımıyoruz. Tek vatan... En batıda ne varsa en doğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. Tek devlet. Tamam mı?"

Erdoğan, konuşmasını "Beraber yürüdük biz yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bize her şey sizi hatırlatıyor, bize her şey Samsun'u hatırlatıyor. Bize her şey Türkiye'yi hatırlatıyor" diyerek tamamladı.

-Mitingden notlar-

Mitingin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı'na otobüsle gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde alana kurulan dev ekranlardan AK Parti hükümetlerinin icraatları anlatılırken, AK Parti'nin Samsun büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları da tek tek platforma çağrılarak tanıtıldı.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la vatandaşlara karanfil dağıttı.

Miting alanında, "Oy'un Büyük Türkiyem Samsun Lafa Değil İcraatlara Bakıyor, Yakmadık, Yıkmadık, Milletimize Hizmet Ettik", "Gülen Kasetçilik ileri geri sarma, kayıt, montaj, prodüksiyon hizmetleri verilir", "Tele Kulakla Değil Can Kulağı ile Dinliyoruz Emret Başbakanım", "Kasetten Olma Değil Anadan Doğma Lider", "İstiklal Güneşimizin Doğduğu Samsunumuza Hoşgeldiniz", "Aradık Sorduk Diktatörü Bulduk Diktatör Hitler'e Özendi, Dersim'de Onbinleri Katletti, Atatürk'ü Paradan Sildi Kendi Resmini Paraya Bastırdı", "Aldırma Reis Yaradan Yardır, Sanmaki Zalimin Ettiği Kardır, Mazlumun Ahı İndirir Şahı, Her Şeyin Bir Vakti Vardır" yazılı pankartlar dikkati çekerken, Büyük Birlik Partisinin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu bir pankartta da "Ölümünün Yıldönümünde Seni Rahmetle Anıyoruz, Gönül Dostu" ifadesinin yer aldığı görüldü.

Mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milletvekilleri ve AK Parti Samsun büyükşehir belediye başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Samsun Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement