Erdoğan: CHP Demek Kanalizasyon Demek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: CHP Demek Kanalizasyon Demek

Erdoğan: CHP Demek Kanalizasyon Demek

Başbakan Erdoğan, "CHP demek kanalizasyon demek, CHP demek kirlilik demektir, CHP demek pislik demektir, CHP demek yolsuzluk demektir." dedi.

29.03.2014 17:17  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP demek kanalizasyon demek, CHP demek kirlilik demektir, CHP demek pislik demektir, CHP demek yolsuzluk demektir, CHP demek çöp dağları demektir" dedi.

Erdoğan, partisince Sarıyer'de düzenlenen mitingde, alandakilerle hasbihal yapacaklarını ve daha sonra da çok anlamlı bir toplantıyı Eyüp Sultan'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Alandakilere, "Karadeniz'in uşaklari, Karadeniz'in bacilari, nasilsunuz? Eyi misunuz, hoş musinuz?" şeklinde seslenen Erdoğan, "Ah ah, şu derenin bir dili olsa da konuşsa... Bu dereyi kim ıslah etti? Bu derenin islahında ne çileler çektim biliyor musunuz? Ama dedim ki, İstinye'deki kardeşlerim buna layık değil, burayı temizlememiz lazım... Var gücümüzle çalıştık ve İstinye deresini tepeden tırnağa temizledik" diye konuştu.

Erdoğan, 20 yıl önce İstanbul'a belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimden belediye başkanlığını devraldım? CHP'den, Şimdi ben diyorum ki, CHP'ye gönül veren kardeşlerim, diğerlerine gönül veren kardeşlerim, bakınız bu kardeşinizi o zaman İstanbul'a belediye başkanı yaptınız. İstanbul çöp dağlarıyla kaplı mıydı? 0 İstanbul'da susuzluk var mıydı, hava kirliliği var mıydı? Buradan kanalizasyonlar akıyor muydu? Ah benim Sarıyerli kardeşlerim, yahu CHP demek kanalizasyon demek, CHP demek kirlilik demektir, CHP demek pislik demektir, CHP demek yolsuzluk demektir, CHP demek çöp dağları demektir. Hatırlıyor musunuz İSKİ yolsuzluğunu? O İSKİ yolsuzluğunda nelerin döndüğünü biliyorsunuz. İSKİ'nin genel müdürü hapislerde yattı yıllarca. Bunlarda temizlik yok, bunların bütün cemaziyelevveli pisliktir, yolsuzluktur. Temizlik olmadığı için de zaten tarihleri boyunca benim milletim bunlara tek başına iktidar vermedi, vermez. Fakat bir talihsizlik oldu, CHP nasıl olduysa Sarıyer'de yerel yönetimde iktidar yapıldı. Şimdi yarın CHP'den bu yönetimi alarak Sedat kardeşime vermeye hazır mıyız? Burada üç şeyi birden oylayacaksınız. Bir, hem ilçe belediyesini Sedat kardeşime, büyükşehiri Kadir beye, merkezi yönetimde de zaten biz varız."

"Bunların hizmet diye bir derdi de yok"

El ele vererek, Sarıyer'de de kentsel dönüşüm, değişimle modern Sarıyer'i bütünüyle inşa edeceklerini anlatan Erdoğan, "Bütün bunları el ele vermek suretiyle başarırız, yoksa arkanızda bir merkezi yönetim, bir büyükşehir olmadıktan sonra başarılı olmak mümkün mü?" dedi.

Erdoğan, şu anda birçok yerde kentsel dönüşüm yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Oralarda vatandaş, 'Ne olur bir an önce bizde de kentsel dönüşüm, değişim yapın' diyor çünkü modern şehirciliği onlar da yaşamak istiyor. Bakın şu anda Beyoğlu'nda bunun adımları atılıyor. Yakışmıyor artık bu gecekondular, şunlar bunlar şehirlerimize. Ben size kalkıp CHP'nin belediye başkanı gibi yalan mı söyleyeyim? Size doğruyu söyleyerek, daha modern bir şehircilik, büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi ve şehir bilincini anlatmak daha isabetli değil mi? Belediye olarak şu an CHP belediyesinin aylık gelirini sadece personeline bile yetiştirmesi mümkün değil. Onun için bunların hizmet vermesi mümkün değil. Zaten bunların hizmet diye bir derdi de yok. Bunların bütün işi iftira, bütün işi yalan, bütün işi talan, bunlar sadece rüşvet... Bunlarla ayakta kalmışlar. Başlarındaki ne ki, alttaki de o olsun."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisi hakkında, İsviçre bankalarında 13 hesabı olduğu yönünde iddialarda bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ta Siirt'te söyledim; sen namusluysan, sen dürüstsen, senin karakterin düzgünse avukatını ver, ben de avukatımı vereyim, 13 hesap numarasını da ver, gitsinler o bankalardan hesapları alsınlar. Sen züğürt Kemal'sin ya, bu paraları da sana vereceğim. Hala bir cevap yok. Dürüst değil ki, iftiradan başka bunlar bir şey bilmiyor. Buyurun işte, açık söylüyorum; her yerde söylüyorum, milletin huzurunda söylüyorum; Kılıçdaroğlu sana boşuna 'çakma Kemal' demediler. İstanbul büyükşehir belediye başkan adayınla resimler çektirdin. Klasör ne klasörüydü? Yolsuzluk klasörüydü. Hatırlıyorsunuz değil mi o resimleri? Yolsuzluk klasörünün önünde resimler.... Ondan sonra da İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptıkları kişiyi CHP'den ihraç ettiler. O zaman Kılıçdaroğlu'nun görevi neydi? Genel başkan yardımcısı. Niye ihraç ettiniz? Yolsuzluk yaptığı için. Peki o zaman yolsuzluk sebebiyle ihraç ettiğin adamı şimdi niye geldin İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptın? Bunlar dürüst değil, bunlarda her numara var. O da zaten ayrı bir cins, çıkıyor bir yalan söylüyor, 'Arena'yı, Galatasaray Stadı'nı ben yaptırdım' diyor. ya dürüst ol. Bir defa o stadı yaptıran benim, ben. Seninle uzaktan yakından alakası yok. Arazisinden tut, yapımına varıncaya kadar ve oraya harcadığımız para 400 milyonu aştı. TOKİ olarak yaptırdık, Galatasaray'a teslim ettik. 'Galatasaray Kulübümüze bu yakışır' dedik, verdik. Kalktı yine bununla hava atmaya kalktı. ya insan utanır ya. Bunlarda ar yok, bunlarda utanma yok. Senin bir defa kilon ne ki, oraya öyle bir stat yaptıracaksın'. Bunlarda her numara var."

"Bunlarda seçim kaybeden CHP'ye genel başkan oluyor"

İstanbulluların yarın Kadir Topbaş ile zaten bunlara gereken dersi vereceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fakat bunlarda yalnız bir özellik var. Bunlarda seçim kaybeden CHP'ye genel başkan oluyor. Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı oldu, hatırlıyorsunuz değil mi? Nüfusunu Kağıthane'ye getirdi. Sordular 'nerede oturuyorsunuz?' Dedi ki 'Kağıttepe'. Onunla da kalmadı, seçmen kartını kaybetmiş kendine oy da kullanamadı. İnanın buna üç koyun teslim et, kaybeder gelir. Bunlardan bir şey olmaz. Bakınız İstanbul'u o halde aldık. 2,5 milyar dolar İstanbul'un borcu vardı... 1 milyar 200 milyon dolarla ben İstanbul'u hapse girerken arkadaşlarıma teslim ettim. Yatırımlara girmiyorum. Yaptığımız yatırımlar zaten belli. İstanbul'un susuzluktan giderilmesi, 180 kilometreden, Istıranca dağlarından buraya su getirdik. Melen çayını başlattık. Boğazın altından aynı şekilde. Şimdi de Kadir Topbaş kardeşim ayrı bir tünelle Ömerli'yi Terkos'a, buraya bağlayacak. Olur ya bir terslik olduğu zaman Terkos'ta su sıkıntısı olursa Ömerli'den, oradan olursa buradan. Biz denizin altında çalışıyoruz, bunların böyle bir şeye gücü yetmez."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: CHP Demek Kanalizasyon Demek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement