AK Parti'nin Sivas Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Sivas Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Bir ülkede bir başbakanın eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var'' "Bizim gündemimizde inşa ettiğimiz milli savaş gemilerimiz var, uydular var, uçaklar var. Bizim gündemimizde eğitim var. Bizim gündemimizde Fatih Projesi var. Bizim gündemimizde etkileşimli tahtalar var, tablet bilgisayarlar var. Bizim gündemimizde küresel ölçekli projeler, Marmaray, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları var" "CHP'nin gündeminde ne var? MHP'nin gündeminde ne var? Söyleyeyim, onların gündemlerinde sadece yıkım var, engelleme var, yavaşlatma var. Onların gündeminde sadece dedikodu var, iftira var, itham var. Onlar paralel örgütün önlerine attığı kırıntılarla idare ediyorlar, telefon dinlemeleriyle idare ediyorlar" ''Onlar İstanbul'da plazalardan atılan manşetlerle birlikte yürüyorlar, onlar paralel örgüte, manşetlere, malum işveren örgütüne vagon oluyor.

22.02.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Bir ülkede bir başbakanın eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var" dedi.

Erdoğan, partisinin Sivas Kent Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, geçen ay Japonya'ya yaptığı ziyaret sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine değindi.

Bahçeli'nin "Bu Başbakan hiç yerde gezmesini bilmez mi, hep havada dolaşıyor" dediğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ondan sonra orada edep dışı bir ifade kullanıyor, yok beni kulağımdan tutacakmış, alıp getirecekmiş. Bu ne biçim edeptir? Sen nasıl bir Genel Başkansın? Ey benim MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, bu zat size layık değil, siz de ona layık değilsiniz, çünkü bunların devlet, millet, bayrak böyle bir dertleri yok. Bakın 3,5 sene bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yaptı, ondan sonra kaçıp gitti. Niye, 5 seneyi doldurmadın? Neden? Niye, kaçıp gittin? Çünkü bunlardan bir şey olmaz. Ben diyorum ki, Sivas  30 Mart'ta bunlara bambaşka bir ders vermeli, çünkü  30 Mart'ta biz sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz aynı zamanda tüm siyasi partilere adeta bir genel seçim dersi vereceğiz. Buna hazır mıyız?"

Seçimlerde sloganlarının  'Büyük medeniyet yolunda, yeni Türkiye yolunda daima ileri'  olduğunu belirten Başbakan, bu kapsamda, " insan, demokrasi ve şehir"e çok önem verdiklerini söyledi.

Erdoğan, "İnsanı biz biliriz, demokrasi mücadelesini biz verdik, şehirciliği de biz biliriz. Bunlar bu işi anlamazlar. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı, belediye başkanlığından ve şehircilikten gelmiş bir kardeşinizdir. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim böyle bir farklılığımız var" diye konuştu.

Geçen ay Japonya'nın başkenti Tokya'ya gittiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "MHP'nin Başkanı da  uçak özürlüdür galiba hiç uçmuyor, çünkü bana ordan takıyorsa onda da böyle bir durum var herhalde" dedi.

Başbakan Erdoğan, Japonya'da teslim aldıkları TÜRKSAT 4A uydusunun, Kazakistan'a gittiğini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve milletvekillerinin katıldığı törenle 15 Şubat'ta Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla uzaya gönderildiğini kaydetti.

-"Bizim gündemizde Türkiye var, millet var"

Türkiye'de imal edilen ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk- 2'yi de uzaya gönderdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim gündemimizde inşa ettiğimiz milli savaş gemilerimiz var, uydular var, uçaklar var. Bizim gündemimizde eğitim var, Fatih projesi var,  etkileşimli tahtalar var, tablet bilgisayarlar var. Bakın şurada 1-1,5 ay içerisinde 675 bin şimdi dağıtacağımız tablet bilgisayarlar var. Bizim gündemimizde küresel ölçekli projeler, Marmaray, 3. Köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları var. Peki soruyorum CHP'nin gündeminde ne var, MHP'nin gündeminde ne var? Diğerlerinin gündeminde hangi  plan, hangi proje var, hangi hedef var? Onların gündemlerinde sadece yıkım var, engelleme var, yavaşlatma var. Onların gündeminde sadece dedikodu var, iftira var, itham var. Onlar paralel örgütün önlerine attığı kırıntılarla idare ediyorlar, telefon dinlemeleriyle idare ediyorlar.

Bir ülkede bir başbakanın  eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var. Onlar İstanbul'da plazalardan atılan manşetlerle birlikte yürüyorlar, Onlar paralel örgüte, manşetlere, malum işveren örgütüne vagon oluyor. Büyük Türkiye hedefini engellemenin mücadelesine girişiyorlar ama bizim gündemimizde Türkiye var, bizim gündemimizde millet var, siz varsınız"

-"Paramıza bereket geldi, bunu da kıskandılar"

Erdoğan, Türkiye'de 12 yıldaki ekonomik gelişmelere de değinen Başbakan Erdoğan, 12 yılda Türkiye'yi 3 kattan fazla büyüttüklerini, milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara yükseldiğini, ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıktığını kaydetti.

Türkiye'nin daha önce yüzde 73 olan milli gelire borç oranının yüzde 35'e düştüğünü vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nereden nereye düştü. Enflasyon neydi? Yüzde 30 şu anda tek haneli rakama düşmüştük,  şu anda 9 küsür 10. Paramıza bereket geldi, bunu da kıskandılar. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi hamdolsun tek haneli rakam. Buralardayız,  buralara durup dururken gelmedik. Soruyorum utanmadan, sıkılmadan bazıları bu yolsuzluk falan diyor. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz bunları yapabilir misiniz? 79 senede 230 milyar dolara çıkıyorsun milli gelirde, 10 senede biz bu 230 milyar doları 800 milyar dolara çıkarıyoruz. 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıyorlar, biz 10-11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, Aramızdaki fark bu"

-"Gündemimizde yeni okullar, hastaneler, yollar var"

Bütün olumsuz şartlara rağmen işsizliği kontrol altında tuttuklarını, hatta azalttıklarını belirten Erdoğan, işsizliği çok daha aşağı seviyelere çekeceklerini, yeni okullar, derslikler inşa edeceklerini. okullara kurdukları teknolojik altyapıyı geliştireceklerini bildirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okulların yarısından fazlasını, 10 yılda inşa ettiklerini bildiren Erdoğan, "Biz geldiğimizde verilen burs neydi 45 liracık, şimdi beslenme yardımıyla beraber 520 liraya çıktı. Nereden nereye? Daha da enteresanı yurtlarımızın sayısını artırıyoruz. Eskiden yurtlar nasıldı? Ranza sistemi. Şimdi nasıl? Karyola sistemi. Odalarınızda mini barlar var mı? Var. Tuvaletiniz, banyonuz hepsi içinde eskiden böyle değildi. Daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Gündemlerinde ayrıca yeni hastanelerin olduğunu belirten Erdoğan, "Eskiden hastanelerimiz nasıldı, koğuş değil mi? Bir odada kaç kişi yatıyordu? 8-10, şimdi yeni yaptığımız hastanelerde durumu göreceksiniz" dedi.

Daha modern sağlık tesisleri, şehir hastaneleri inşa ettiklerini, ulaşımda kolaylığı sağladıklarını, 600 bin konut yaptıklarını anlatan Erdoğan, gündemlerinde konutlar, barajlar, enerji santralleri olduğunu sözlerine ekledi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Sivas Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement