Tekirdağ'a Şehir Hastanesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'a Şehir Hastanesi Yapılacak

Tekirdağ\'a Şehir Hastanesi Yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandıracaklarını bildirdi.

19.03.2014 18:42  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandıracaklarını bildirdi.

Partisinin, sahil dolgu alanında düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, Tekirdağ'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla gelirlerinin artacağını belirtti. Erdoğan, konuşmasındaTekirdağ'a yapılan ve yapılacak hizmetlere şu sözlerle değindi:

"İnşallah Tekirdağımıza da bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. 480 yataklı bir şehir hastanesi. Kamu özel ortaklığıyla yapacağımız bu şehir hastanesinin içinde inşallah, yok yok. Burada ne ararsanız bulacaksınız. Bu hastaneye girdiğiniz zaman kendinizi bir başka dünyada hissedeceksiniz. İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne Hızlı Tren projesini hazırladık. Yatırım programına aldık. Yakında İstanbul'a kadar gelecek olan yüksek hızlı treni, Tekirdağ üzerinden Edirne'ye kadar uzatacağız. 40 yıl sonra, Türkiye'de bir ilimizi demiryollarına, demiryolları aracılığıyla Türkiye'ye ve Avrupa'ya bağladık. Tekirdağ- Muratlı Hattı'nı kim tamamladı? Biz tamamladık, biz! Ah kardeşlerim! 'Yetmez' dedik. Tekirdağ Karayolu'nu nasıl bölünmüş yol haline getirdiysek, demiryolunu da bölünmüş yol haline getirelim dedik ve getirdik. Bu yolun bir ucunda ne var? Marmaray var. Bu, Marmaray ile bütünleşiyor. Diğer ucunda, 12 bin kilometrelik Türkiye demiryolları var. Avrupa'dan gelen yükler veya Avrupa'ya giden yüklerin dağıtımı artık Tekirdağ üzerinden yapılıyor. Şimdi, şu Tekirdağ Limanı'nı bir iç liman olmaktan çıkardık. Bir Avrupa limanı haline getirdik. Marmaray, sadece İstanbul'un değil aynı zamanda Tekirdağ'ın da bir projesidir."

Kalabalıktan, Tekirdağ-Hayrabolu yolu yapımı talebinin iletilmesi üzerine ise Erdoğan, "Notlarını alın bakalım. İnceletelim" diyerek talimat verdi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakınız 2 yıl sonra, yük trenleri gündüz Tekirdağ Muratlı Hattı'ndan Derince ve Bandırma limanlarına ulaşarak Avrupa bağlantısını sağlayacak. Gece saatlerinde ise Marmaray'dan geçecek. 150 yıldır yenilenmeyen Rumeli Demiryolu'nun Tekirdağ kısmının tamamını yeniledik. Hat üzerindeki tarihi istasyonları aslına uygun olarak restore ettik. Tekirdağ'a yeni bir gar yaptık. Avrupa'ya taşınan ve Avrupa'dan gelen yükler için Tekirdağ'da modern bir yük toplama merkezinin yapılması için de projeyi hazırlıyoruz. Trenlerin yükleme ve boşaltması için limanın kapak ve yollarını da yeniden dizayn ettik. Kardeşlerim! Yılda 2 milyon ton yük kapasitesi olan Çorlu'dan Martaş Limanı bölgesine 30 kilometrelik demiryolu bağlantısının projelerini hazırladık, şimdi sıra bunun inşasına geldi. Kardeşlerim! Bizim, Tekirdağ'a şu ana kadar yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 7 katrilyon."

Erdoğan, Tekirdağ'a toplam 7 milyar liralık yatırımın bakanlıklara dağılımını şöyle aktardı:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık'ta 1 katrilyon 600 trilyonluk yatırım yaptık, Tekirdağ'da. İller Bankası olarak yaklaşık 1,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Ulaştırma ve Haberleşme'de 1,5 katrilyon, eğitimde üniversite dahil 544 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalar'da 335 trilyon, Orman ve Su İşleri'nde 307 trilyon, Adalet'te 270 trilyon, Sağlık'ta 210 trilyon yatırım yaparak Tekirdağ'ın çehresini değiştirdik. Kardeşlerim! Eğitim'de 2 bin 329 yeni derslik inşa ettik. Türkiye genelinde, Cumhuriyet tarihinin derslik sayısının yarıdan fazlasını 205 bin derslikle biz yaptık. Şimdi FATİH Projesi geliyor Tekirdağ'a. 946 etkileşimli tahtayı sınıflarımıza yerleştirdik. 870 adet tablet bilgisayar dağıttık yavrularımıza."

Katılımcılara "Kitapları ücretsiz olarak alıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtını alınca, şöyle devam etti:

"Üniversite (öğrencileri) biz geldiğimizde burs ne alıyordu biliyor musunuz? Üç ayda 45 liracık. Şimdi? Şu anda gelinen nokta ayda 300 lira veriyoruz. 200 lira da Kredi Yurtlar'da kalıyorsa beslenme yardımı veriyoruz, (toplam) 500 lira. Farkımız bu. Kardeşlerim! Bununla kalmadık, daha önemli adımlar atıyoruz. Eğitimde inşallah okullarımızı bir taraftan çoğaltmaya devam ediyoruz. Bunlar süratle devam edecek. Hem okul ihtiyacımızı karşılayalım hem öğretmen ihtiyacımızı karşılayalım istiyoruz. 2006 yılında Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi'ni kim kurdu? Biz kurduk, biz. Ah kardeşlerim! CHP'ye gönül veren, MHP'ye gönül veren kardeşlerim, bunların burada dikili ağacı yok, dikili ağacı. Bunları biz yaptık. Marifet iltifata tabi. Ben de diyorum ki Tekirdağlı kardeşlerime, 'Bize güç verin'. Çok daha farklı bir şekilde Tekirdağımıza hizmet verelim, çok daha farklı. Çünkü Tekirdağ, büyükşehir olarak çok daha büyük hizmetlere layık. Bunun yapılması gerekiyor. Bunları yapacağız. Öyle de olsa böyle de olsa yapacağız ayrı mesele ama yerel yönetimle eğer merkezi yönetimi birleştirirsek bu ayrı bir güç olur."

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne bir tıp fakültesi kazandırdıklarını, 8 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul ve 3 enstitü açtıklarını kaydeden Erdoğan, "Şu anda Namık Kemal Üniversitesi'nde, hamd olsun 23 binden fazla öğrenci var. Tekirdağ, 832 kişi kapasiteli 3 yükseköğrenim yurdu açtık. Bunları artıracağız. Üniversite öğrencilerine toplamda 73 trilyon burs ve kredi verdik" dedi.

Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnsan odaklı sağlık politikalarımızda yeni hastaneler inşa ettik. Tıbbi cihaz, araç gereç, personel ihtiyaçlarını giderdik. Çorlu'ya, Çerkezköy'e, Malkara'ya, Saray'a, Marmara Ereğlisi'ne toplamda 530 yataklı devlet hastanelerini biz kazandırdık. 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Tekirdağ Ağız Diş Sağlığı Merkezimizin yapımı süratle devam ediyor. 75'er yataklı Malkara ve Saray'a, 30 yataklı Şarköy'e devlet hastaneleri yapacağız. İhalesi tamamlanır tamamlanmaz bunların yapımına başlıyoruz. Çorlu'ya da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuruyoruz. Kardeşlerim! Bunu biz yaparız. CHP bunu yapamaz. Ne bunların böyle bir derdi ne böyle bir aşkı var. Toplu konutta, 5 bin 386 konut inşa ettik. Sahiplerine teslim ettik. Kardeşlerim! 2002 yılına kadar Tekirdağ'a yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 87 kilometre. 79 senede 87 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Biz 12 yılda 226 kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu."

Erdoğan, ayrıca, KÖYDES ile köyleri, BELDES ile beldeleri desteklediklerini belirtti. Eski Özel İdare Genel Sekreteri olan AK Parti'nin Tekirdağ belediye başkan adayı Mustafa Yel'in de bu hizmetleri adım adım desteklediğini ifade eden Erdoğan, kendisinden belediye başkanı olarak, tüm ilçeler ve mahallelerine hizmetleri büyük bir ufki bakışla, il geneline yaymasını istediklerini aktardı. Erdoğan, "Biz de merkezi yönetim olarak, yanında yer alarak, milletvekillerimizle inşallah, Sağlık Bakanımız Edirne Milletvekiliyle, aynı şekilde Kırklareli Milletvekilimiz hep birlikte, Trakya'yı adeta bir şehir gibi ele alalım ve Trakya'nın genelini ayağa kaldıralım istiyoruz" diye konuştu.

- Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'a Şehir Hastanesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zekeriya marko: ÇİM İPTAL EDİLDİ.tekirdağ marmara ereğlisi ilçe seçimleri İPTAL EDİLDİ.seçim kurulu ileri bir tarihe seçim günü verecek.başkanlar sultanköy belediye başkanı ersin çolpan ereğli belediye başkanı ibrahim uyan ve yeniçiftlik belediye başkanı hikmet ata seçime kadar görevlerine devam edecekler.Seçim iptal nedeni;seçimde ibrahim uyan'ın 450 kayıtsız oy kullandırdığı sandık başkanlarının kendi hatalarından vatandaşlara 852 adet geçersiz oy kullandırdığı açıklanmayan seçim hileleri nedeniyle seçim kurulu tarafından seçim iptal kararı alınmıştır.D.H.A ajansı .Beğen · · Paylaş 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement