AK Parti'nin Teklifine Carl Schmıtt'in İmzasını Yapıştırdı - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Teklifine Carl Schmıtt'in İmzasını Yapıştırdı

AK Parti\'nin Teklifine Carl Schmıtt\'in İmzasını Yapıştırdı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, AK Parti’nin CMUK ve TCK’da değişiklik öngören teklifinin sürekli istisna halinin kavramının mucidi Nazi hukukçusu Carl Schmitt’den esinlenerek hazırlandığını söyleyerek, teklife Carl Schmitt’in imzasını yapıştırdı.

17.10.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, AK Parti'nin CMUK ve TCK'da değişiklik öngören teklifinin sürekli istisna halinin kavramının mucidi Nazi hukukçusu Carl Schmitt'den esinlenerek hazırlandığını söyleyerek, teklife Carl Schmitt'in imzasını yapıştırdı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında AK Parti Grubu tarafından hakim ve savcıların özlük haklarını düzenleyen teklife CMUK ve TCK ile değişiklik öngören maddelerin eklenerek TBMM'ye gönderilmesini eleştiren Aykan Erdemir, HSYK seçimlerinin üzerinden 48 saat geçmeden yürütmenin yargı üzerinde vesayet kurduğu hissinden yola çıkılıp, jet hızıyla bir teklif hazırlandığını ifade ederek teklifi ucubeye benzetti. Teklifin sürekli istisna hali kavramının mucidi ve Nazi şiddetini meşrulaştıran Alman hukukçu Carl Schmitt'den esinlenerek hazırlandığını ifade eden Erdemir, "Ben bu kanun teklifinde Carl Schmitt'in şahsen olmasa da bulunduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 14 Ekim'de verilen bu kanun teklifinde eksik imza olarak, olağanüstü hal kavramını, istisnai hal kavramını meşrulaştıran Nazi hukukçusu Carl Schmitt'in de bir imzası olması gerektiğini düşünüyorum" diyerek Carl Schmitt'in imzasını teklife yapıştırdı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Teklifine Carl Schmıtt'in İmzasını Yapıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement