AK Parti'nin Uşak Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Uşak Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah'ın Suriye Eşmesi'ndeki türbesine yaptığı ziyaretin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Kimden izin aldın da oraya gittin söyle' dediğini belirterek, "İşte söylüyorum, biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız" dedi.

13.05.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah'ın Suriye Eşmesi'ndeki türbesine yaptığı ziyaretin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Kimden izin aldın da oraya gittin söyle' dediğini belirterek, "İşte söylüyorum, biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşmasına, "aşıklar diyarı Uşak'a" selam vererek başladı.

Kentin estetiği, aşkı ve kilimi hatırlattığını belirten Başbakan Davutoğlu, sağanağa rağmen kalabalığın meydanı terk etmediğine dikkati çekti. Uşak'ın aşkının kilimlere yansıdığını ifade eden Davutoğlu, alandakilerle yurdun kaderini kilimler üzerinden konuşmak istediğini söyledi.

Her bir kilim, halı deseninin bir güzel gözün eseri olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Oraya bütün güzel renkler yansır. İşte Türkiye Cumhuriyeti farklı renklerin, desenlerin ama tek bir kilimin eseridir, birliğin, beraberliğin. Bakınız 31. mitingime çıkıyorum. 15 gündür geziyorum, her yerde, meydanda aynı coşku, birlik, kararlılık, beraberlik ve türkü var. Büyük Türkiye türküsü, her yerde kardeşlik türküsü var. Uşak'ta söylediğimiz türkü neyse Bitlis'te de, Muş'ta da Ağrı da Samsun'da da Osmaniye'de o vardı. İşte AK Parti farkı bu, AK Parti Türkiye'nin bütün renklerini, desenlerini, güzel ahengini yansıtıyor. Her bir meydanda aynı coşkuyu görüyoruz. Şimdi Türkiye'de milliyetçilik taslayanlar, buraya gelip de konuşanlar, o renklerin bir kısmını temsil ediyor, diğer yerlere ulaşamıyorlar. ya da doğuda konuşanlar ulaşamıyorlar ya da sahillerde konuşanlar. Ey Uşak, vatan aşığı Uşak, Türkiye'nin her köşesindeki her rengi taşıyan AK Parti'ye desteğe hazır mısın? Kilimleri dokur gibi yeni bir Türkiye'yi dokumaya var mısın?"

Alandakilerden "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu bölgelerdeki mitinglerinde 'Doğuda Davutoğlu'na 'Serok Ahmet' diyorlar' ifadelerini kullandığını anımsattı.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Doğru. Doğuda 'Serok Ahmet' diyorlar, Erzurum'a gittiğimde 'Dadaş Ahmet' dediler, Sivas'a gittiğimde 'Yiğido Ahmet' dediler, Elazığ'da 'Gakkoş Ahmet', Osmaniye'de 'Türkmen Ahmet', Mersin'de 'Yörük Ahmet' dediler. Bunlar bizim dağlarımızın, ovalarımızın renkleri, bizim kilimlerimizin renkleri. Bunları bölmeye hiç kimsenin kudreti yetmez. Birisi çıkıyor 'Taksim'i Kabe'ye benzetiyor. Hani, sizin güzel bir tabiriniz var, şom ağızlılar için, 'lom ağızlı' dersiniz değil mi? Bunların hepsi lom sözlü. Diğeri Türkiye'nin önemli bir kısmına ayak basmadan siyaset yapmaya kalkıyor. Biz gerçek Türkiye milliyetçileri, bu milletin birliğini, beraberliğini savunanlar, bizim için Türkiye'nin her santimetrekaresi şerefimizdir, onurumuzdur, izzetimizdir. Al bayrağı oralarda dalgalandırmak bizim onurumuzdur. Bize hesap soracak olanlar önce er meydanına çıksınlar, Hakkari, Muş, Bitlis, Ağrı meydanına, Uşak meydanına çıkar gibi rahatlıkla çıksınlar. Biz çıkarız çünkü biz Allah'tan ve milletten başka kimseden korkmayız, kimseye boyun eğmeyiz. Birisi derse ki 'Şurası benim diyarımdır, şurası kurtarılmış bölge, buraya şunlar giremez' biz deriz ki 'Biz AK Parti, AK Parti'nin neferleri, Uşak'ın kurtuluş destanı yazanların torunları biz her yere gireriz, her vatandaşa selam veririz, her odada otururuz her yerde birlik türküsü çığırırız."

"O izin, sizin döneminizdeydi Bahçeli"

Milli birlik ve beraberlik derken Uşak halısına bakarken gördükleri güzellikleri gördüklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, her bir vatandaşı sevdiklerini vurguladı.

Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittim Suriye Eşmesi, hemen şöyle bir şey söyledi Sayın Bahçeli, 'Kimden izin aldın da oraya gittin söyle.' İşte söylüyorum, biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız. İzni kimden mi aldık, kimin gücüyle mi gittik söyleyeyim, önümüzde Mehmetçik vardı, Mehmetçiğin elinde Türk yapımı silah vardı, gökyüzünde Türk yapımı uçak, helikopterin olduğu bir Türkiye, kimseden izin almaz. O izin, sizin döneminizdeydi Bahçeli. Bakın niye zikrettim bunu biliyor musunuz? Uşak'ın Eşme'sine ne kadar gidersek ve gitmişsek, Suriye'nin Eşmesi'ne de biz öyle gideriz. Kimseden izin almayız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Uşak Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement