AK Parti'nin Yalova Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Yalova Mitingi

AK Parti\'nin Yalova Mitingi

Başbakan Erdoğan, "Buradaki yandaş medyasıyla oradaki uzantıları müşterek kampanyalar düzenlediler" dedi.

25.05.2014 20:26  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki protestolara ilişkin "Bizim oraya gitmemizi engellemek için buradaki yandaş medyasıyla oradaki uzantıları müşterek kampanyalar düzenlediler, düşünebiliyor musunuz? Kendi ülkesinin başbakanını oradaki yandaş medyalarıyla farklı bir şekilde lanse etmeye çalışanlardan ne bekleyebilirsiniz? Fakat Köln'ün en büyük salonunda 20 bin Türk onlara en büyük cevabı verdi. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, hep beraber Türkiye olduk, mesele bu" dedi.

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

"Şu anda CHP de MHP de Pensilvanya'nın peşine takılıp gittikleri için çok pişmanlar. Şimdi içlerinde birbirini yiyorlar" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kendi seçmenlerine bunu izah edemiyorlar. Kendi partileri içinde bunu izah edemiyorlar. Hem böyle kirli bir ittifakın içine giriyor hem de seçimi kaybediyorlar. Bunu nasıl edeceksin? Bunu seçmenine, parti yönetimine nasıl izah edeceksin ey CHP? Pensilvanya'nın peşine takıldın, işte birilerinin de dizinin önüne oturdun, onların izinden gittin, üstelik de başarısız oldun. Mayıs ayını bitiriyoruz, bunların okullarında çocuklarınız okuyorsa alın. Alın çocuklarınızı, devletin okulları bize yeter. Bu kardeşiniz, bu ülkenin başbakanı değil mi? Ben devletin okullarında okudum, imam hatip okulunu bitirdim. Ardından bizim zamanımızda direkt imam hatipten almıyorlardı, gittim bir de Eyüp Lisesinde lise fark imtihanlarını verdim. Dört çocuğumun dördü de imam hatibi bitirdiler, oradan çıktılar. Şu anda hepsi de Türkiye'de ve dünyada güzel üniversitelerden mezun oldular, şimdi de milletimizin, ülkemizin hizmetindeler. Hem para vereceksin hem de saygısızlık göreceksin olmaz böyle şey. Devletin okullarında yavrularımızı okutalım. 'Ama benim param var. Ben istiyorum ki özel bir okula göndereyim.'  Onun için de buralara göndermeyin başka özel okullar var oralara gönderin. Bunların yurtlarında yavrularınızı bırakmayın."

Söz konusu yurtlarda "gece seanslarının" yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Gece seansı ne biliyor musunuz? Beddua seansları yaptılar. Tayyip Erdoğan'a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. Ama bizim böyle bir derdimiz yok. Biz rahmetle mükellefiz gazapla değil, farkımız bu. Onun için de inşallah biz merhametle yürüyeceğiz bu yolda ama çok çalışacağız" ifadesini kullandı.

"Önümüzdeki pazar inşallah Yalova bir kez daha 'AK Parti' diyecek"-

Yalova'da tekrarlanacak seçimlere bir hafta kaldığını hatırlatan Erdoğan, alandakilerden kapı kapı dolaşmalarını istedi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Onların ablaları var,  bizim ablalarımız burada. Kapılara geliyorlarmış. Geldiler mi bu ara kapılarınıza? Ne dediniz? Onlara bir de başkasını söyleyin, deyin ki: 'Partinizi kurun da öyle gelin.' Öyle değil mi? 'Birilerine sığıntı olmayın partinizi kurun da öyle gelin.' Onların abileri varmış, bizim abiler de burada. Çok çalışacağız, terleyeceğiz, koşacağız ve önümüzdeki pazar inşallah Yalova bir kez daha 'AK Parti' diyecek ben buna inanıyorum."

"Yalova bizimle daha güzel oldu ve olmaya devam edecek"-

CHP'nin Yalova belediye başkanı adayının bazı sözler verdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne demiş? CHP'nin adayı şunu söylüyor, 2 bin - 3 bin kişiye iş vadediyormuş. İnanın bunlara üç koyun verin kaybeder gelirler. Şu anda zaten Yalova Belediyesinde kaç kişi çalışıyor? 700-750 kişi çalışıyor. 700 kişinin çalıştığı yere 2 bin - 3 bin kişi alınır mı? Belediyecilikte bizim bir hükmümüz vardı, ben belediye başkanlığından geliyorum. İstanbul'u yönettim. İstanbul'u yönettiğim zaman Yalova benimle beraberdi. Şuraya gelen deniz otobüslerini bu kardeşiniz Yalova'ya getirdi. Hatırlayın o günleri. Yalova bizim her zaman gelip gittiğimiz, İstanbul'un ilçesi olduğu günleri yaşayan bir kardeşinizim. Yalova'ya uzak birisi değilim. Her zaman iç içe oldum, Yalova'yı iyi bilirim. Yalova bizimle daha güzel oldu ve olmaya devam edecek.

Diyor ki '2 bin-3 bin kişiye iş, istihdam.' Yalan. Böyle bir şey yapamaz, mümkün değil. Bunların hepsi seçimlerde kuru vaattir aldatmak için. Çünkü bunların genel başkanı da aynen böyle kuru vaatler yapar. Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu'nun da işi gücü nedir? Doğru olmayan ifadeler kullanmak, durmadan. Çünkü bu dilin kemiği yok, atıp tutar. Bu yapılır mı, yapılmaz mı anlamaz bu işlerden. Onun için biz bu yalanı haftaya pazar günü bozmamız lazım."

-"Bu çok tehlikeli bir şey"-

Söz konusu adayın büfe ve çay bahçesi vaadinde bulunduğunu bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Böyle şey olur mu? Böyle belediye başkanlığı olur mu? Bunu vermek suretiyle herhalde kendisi, kendine göre ürettiği mafyayla işbirliği yapacak. Bak bu çok tehlikeli bir şey. Eğer Yalova Belediyesine ait büfe, çay bahçesi varsa yeni büfeler, çay bahçeleri üretilebilecekse bunları ya ihaleyle ya uygun şartlarla, bu vakıf olabilir vesaire, verebilirsin. Ama bu bir seçim vaadi olarak satılmaz. Bir üçüncüsü, seçmenlere para vaadi. Dördüncüsü, hava ambulansı sözü veriyor. Yahu Yalova Belediyesi hava ambulansını niye yapacak?  Taşımacılık için mi yapacak? ya bugün en büyük belediyelerimizin bu tür bir sistemi, böyle bir anlayışı yok. Yani hava ambulansı kurmak suretiyle eğer taşımacılık yapmayı düşünüyorsan bu ne demektir, bu belediye batar, biter."

Sağlıkta helikopter ambulans sistemini kurduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bizim şu anda devlet olarak 17 helikopter ambulans sistemimiz var. Bunun yanında üç jet ambulans sistemimiz var. Çünkü sadece Türkiye içinde çalışmıyoruz, dünyanın değişik yerlerine biz bu uçaklarla hastalarımızı götürüyoruz. Eğer hastanız varsa onları da alıp buraya geliyoruz" diye konuştu.

17 helikopter ambulansın yurt genelinde hizmet verdiğini dile getiren Erdoğan, "Peki bu Yalova Belediyesi bu helikopteri alıp da ne yapacak" diye sordu. "İş bilenin kılıç kuşananındır" özdeyişini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalana, dolana, talana oy verilmez. Doğruya, dürüstlüğe, hakikate oy verilir. Biz ne aldanan olduk ne aldatan olacağız, olmayacağız. Dürüst olacağız, yapacağımızı, yaptığımızı söyleyeceğiz. Yaptıklarımız, yapacağımızın teminatı olacak. Siyaset ilkeli olmayı gerektirir. Her şeyden önce böyle bir ilkeli duruş CHP'de yok. Ben tüm kardeşlerime, Yalova'nın tüm halkına özellikle bir şey hatırlatmak istiyorum. Yalova bugüne kadar hep hizmete baktı inşallah bundan sonra da hizmete bakacak. Yalova bugüne kadar kendisine hizmet edeni tercih etti inşallah yine aynısını yapacak. Yalova inşallah bu kirli ittifaka pirim vermeyecek. Yalova'daki MHP'li, Saadet Partili, BBP"li, diğer partilere mensup kardeşlerimin eli inşallah CHP'ye gitmeyecek, CHP'ye mührü basmayacak diyorum. Asıl ittifak, inanıyorum ki Yalova halkının, tüm Yalovalı kardeşlerimin Yalova'nın geleceğine yönelik ittifakı olacaktır."

- Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu- 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da büyük yatırımları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Büyük bir deprem yaşamış Yalova'yı enkazın altından biz çıkardık. Unutmayın DSP, CHP'nin yavrusudur, MHP, ANAP o depremin altında kaldılar ve 3,5 senede bırakıp gittiler" ifadesini kullandı.

Yalova'yı modern bir şehir hüviyetine kendilerinin kavuşturduğunu belirten Başbakan Erdoğan, yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu güzergahının Yalova'yı da kapsadığını anımsatan Erdoğan, "Bu otoyolla Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir illerimizi çağın teknolojisiyle birbirine bağlıyoruz" dedi.

Bağlantı yoluyla 433 kilometre uzunluğundaki yolda çalışmaların devam ettiğini bildiren Erdoğan, çalışmalara ilişkin kısa bilgi aktardı.

Otoyolun tamamlanmasıyla İstanbul - Bursa ulaşımının 3 saatten 1 saat ya da 1 saat 15 dakikaya ineceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, 9 saat olan İstanbul - İzmir ulaşımının 3,5 saate ineceğini söyledi. İstanbul - Eskişehir ulaşımının ise yaklaşık 3 saate düşeceğini dile getiren Erdoğan, yap-işlet-devret modeliyle yapılan yolun maliyetinin 10 milyar lira olduğunu ifade etti. Erdoğan, yolun 2018 yılında tamamlanacağını da kaydetti. 

-"Arboretum meselesi"-

Yalova'da yapılması planlanan diğer yatırımlara da değinen Erdoğan, "Burada bizim önemli adımlarımızdan bir tanesi, yalan yanlış birçok şeyler konuşuluyor. Özellikle Arboretum meselesi. Arboretum meselesiyle ilgili söylenenlere asla inanmayın. Ben bu konuyu da belediye başkanımızla görüştüm. Bu tür şeylerde böyle önüne gelen bir şeyler konuşuyor. Yapılacak olan bu projenin bir turizm alanı olması, 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi dışında buraya bir şey yapılmayacak. Olayın aslı budur. Bunu bizzat bizler de takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kocaeli, Bursa ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin Yalova'nın kardeş belediyeleri olacağını dile getiren Erdoğan, "Yani Yalova'yı kendi başına inşallah bırakmayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Roman mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını, Romanlarla koordineli olarak halledeceklerini ve onlara insanca yaşayabilecekleri kendi kültürlerine uygun kentsel dönüşümün sağlanacağını belirtti.

Yalova'da eğitim ve ulaştırmanın yanı sıra diğer alanlarda da yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin buraya yapacağı bir şey yok. Oylarımızı asla israf etmeyelim. Bir olalım, iri olalım, beraber olalım, kardeş olalım, Türkiye olalım. Ben sizlerle beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Yalovamız sanayi, tarım ve turizm şehri. Bu şehrimizi yanlış tercihler geri götürür, inşallah ben buna fırsat vermeyeceğinize inanıyorum ve diyorum ki gelin burada öyle bir karar verelim ki bu kararla birlikte inşallah geleceğe yönelik adımlarımızı çok daha farklı şekilde atmanın yollarını burada açalım. "

-Almanya ziyareti-

Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, daha Almanya'ya gitmeden CHP'nin oradaki uzantılarının provakatif eylemler hazırladığını savundu.

Erdoğan, "İşte bizim oraya gitmemizi engellemek için buradaki yandaş medyasıyla oradaki uzantıları müşterek kampanyalar düzenlediler, düşünebiliyor musunuz? Kendi ülkesinin başbakanını oradaki yandaş medyalarıyla farklı bir şekilde lanse etmeye çalışanlardan ne bekleyebilirsiniz? Fakat Köln'ün en büyük salonunda 20 bin Türk onlara en büyük cevabı verdi. Dün televizyonlarda belki de izlediniz, bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, hep beraber Türkiye olduk, mesele bu" diye konuştu.

Rabia işaretini hatırlatan Erdoğan, işaretin içerdiği dört önemli başlıktan ilkinin tek millet, ikincisinin tek bayrak, üçüncüsünün tek vatan, dördüncüsünün ise tek devlet olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak geleceğe yürüyoruz ve artık sıradan bir Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var" ifadesini kullandı.

-CHP'li İnce de mitingi izledi-

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti genel başkan yardımcıları Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile çok sayıda AK Partili milletvekilleri ve bazı çevre illerin belediye başkanlarıyla vatandaşlara karanfil dağıttı. Erdoğan, sahneye aldığı çocukları severek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de meydana bakan bir salondan, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını izlediği görüldü.

 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Yalova Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement