AK Parti'nin Yalova Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Yalova Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, Bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır.

12.03.2017 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, " Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, Bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Türkiye, bunun cevabını en ağır şekilde verecektir." dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Yıldırım, bazı Avrupa ülkelerinin, hükümet üyelerinin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla, gurbetçilerle, memleket sevdalılarıyla buluşmalarından rahatsızlık duyduğunu, yasaklar getirdiğini anımsattı.

Yıldırım, "Bugünlerde yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz. Açık açık buradan söylüyorum, siz bunu yapmakla 'Hayır' kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlarda 'Hayır' demek serbest, 'Evet' demek yasak. Uygulanan bu çifte standart Avrupa'nın demokrasisine, insan hakları savunuculuğuna büyük zarar veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Terör örgütleri FETÖ, PKK ve yandaşları Avrupa'da elini, kolunu sallayarak gezecek, her türlü propagandayı yapacak, 'gıkın çıkmayacak', Türkiye'den bakanlar gidince, milletvekilleri gidince onlara izin vermeyeceksin, yok böyle yağma, ne yaparsanız yapın, vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız." diye konuştu.

Anayasa değişikliğine HDP'nin, Almanya'nın, FETÖ'nün, Hollanda'nın karşı çıktığını, "Hayır" dediğini belirten Yıldırım, "Demek ki bu işte bir yanlışlık var, o halde 'Evet' diyeceğiz. Sandıkları da tıka basa dolduracağız, onların da hak ettiği cevabı en iyi şekilde vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da yapılan muamelenin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, Bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir, Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Bir daha ülkemize, vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır." dedi.

Başbakan Yıldırım, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, "5 milyon memleket sevdalısına" seslenerek, "Aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Sizin bu yapılan insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan'da 'Evet, evet, evet' cevabıdır." şeklinde konuştu.

Yıldırım, milletin, Türkiye'nin yükselişinin devamı, güven ve istikrar için sandığa gideceğini, sandıkta cevabını vereceğini söyledi.

"Seçimden sonra da kaybolup gidenlerden değiliz"

Yalova'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden itibaren, 1994'ten beri hizmet ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, o dönem Yalova'ya iskeleler yaptıklarını, hızlı feribot seferleri koyduklarını, Kartal'dan, Kabataş'tan, Yenikapı'dan hızlı deniz otobüsleri seferlerini başlattıklarını anlattı.

Başbakan Yıldırım, o dönemde bu hizmetleri yaparken de kendilerine karşı çıkıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Buranın belediyesi karşı çıktı, buranın o bildiğimiz 'Hayır'cı tayfası, istemezükçüleri hep karşı çıktılar ama biz dedik ki murat da bir inattır, yapacağız, Yalova'yı İstanbul'a bağlayacağız.' dedik. O gün bugün Yalova ile beraberiz çünkü biz meydanlara gelip, oy isteyen, seçimden sonra da kaybolup gidenlerden değiliz. Hesap ortada, kitap ortada, hizmet ortada. 15 yılda Yalova'ya 7 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. 2002'de Yalova sadece 16 milyon ihracat yaparken, bugün 700 milyon doların üzerinde ihracat yapar hale geldi.

Okullardaki toplam derslik sayısını yüzde 100 artırdık, bin 410 konutu yaptık, hak sahiplerine teslim ettik, adalet sarayını hizmete aldık. 2008'de Yalova'yı üniversite şehri yaptık, gençlik merkezi, yüzme havuzları, Altınova Spor Salonu ve yat limanlarını hizmete aldık. Tersaneler bölgesini Yalova'ya kazandırdık, 10 binden fazla insan çalışıyor, aş-iş temin ediyor. Çınarcık Hastanesi fizik tedavi merkezini açtık, 2005'te Yalova'yı doğalgazla buluşturduk. 15 yılda tarıma ve hayvancılığa önemli destekler yaptık. Çiftçilerimize desteğimiz sürüyor, bu seneden itibaren mazotun yarısını da devlet verecek. Gökçe Barajı'nın su kapasitesini artırdık, Yalova'nın içme suyu problemini çözdük."

Yalova'ya yapılan bölünmüş yollar, köprüler ve ulaştırma yatırımlarını sayan Yıldırım, "50 senedir körfez köprüsü konuşulur, 1970'ten beri konuşulur. AK Parti konuşmaz, AK Parti yapar. O güzel köprüyü görüyor musunuz? Osman Gazi Köprüsü, 36 ayda, 3 yılda bitti. Dünyanın üçüncü büyük köprüsü. Şimdi buradan çıkıyorsunuz, köprüden geçin, ver elini İstanbul. Bir saat bile sürmez. Köprünün devamını Gemlik'e kadar açtık. Samanlı'daki tüneller bitti. Şimdi Gemlik ve Bursa arasını bugün açıyoruz." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Yalova Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement