AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal Açıklaması

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, "Darbe girişiminden sonra batı Türkiye'yi yalnız bıraktı, darbeye karışan suçluların derdine düştü.

10.08.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, "Darbe girişiminden sonra batı Türkiye'yi yalnız bıraktı, darbeye karışan suçluların derdine düştü." dedi.

Önal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz gecesi çağrı üzerine gece yarısı TBMM'ye geldiğini söyledi.

Dikmen kapıdan girerken TBMM'ye atılan bombaya bizzat şahit olduğunu belirten Önal, "Bombanın düştüğü yere 25 metre kadar mesafedeydim. Kulakları sağır eden bomba nedeniyle birçok insanın bağrışmasına şahit oldum. Helikopterin insanların üzerine acımasızca ateş açtığını bizzat gözlerime gördüm." diye konuştu.

Yaralı bir vatandaşı Dikmen'de hasteneye götürdüğünü aktaran Önal, o gece ihanetle birlikte birçok kahramanlık olayının da hep beraber görüldüğünü dile getirdi.

Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan silahsız halkın, göğsünü siper ederek hainlere fırsat vermediğini ifade eden Önal, ortaya çıkan birlik ve beraberlik ortamına gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguladı. Önal, şunları kaydetti:

"Batının çirkin ve ikiyüzlüğünü buradan bütün dünyaya haykırmak istiyorum. Nerede sizin insan hakları savunuculuğunuz, nerede sizin demokratik değerlere saygınız? Milletin yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek için, hükümeti düşürmek için plan yapıp 15 Temmuz gecesini kana bulayanlara söyleyecek söz mü bulamadınız? 240 masum insanın katledilişinden, 1500'ün üzerinde insanın yaralanmasından hiç mi vicdan azabı duymadınız? Bu çifte standardınız nereye kadar sürcek. Darbe girişiminden sonra batı Türkiye'yi yalnız bıraktı, darbeye karışan suçluların derdine düştü ama tarih bu ikiyüzlülüğü kayıt altına almıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement