AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal."Yaylalarda İzinsiz Mesken Yapıldığı İçin Son 4 Yılda Açılan... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal."Yaylalarda İzinsiz Mesken Yapıldığı İçin Son 4 Yılda Açılan...

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yaylalarda izinsiz mesken yapıldığı için son 4 yılda açılan bin 324 davanın, TBMM'den geçen 2B ve Orman Yasası sayesinde düşeceğini söyledi.

21.04.2012 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yaylalarda izinsiz mesken yapıldığı için son 4 yılda açılan bin 324 davanın, TBMM'den geçen 2B ve Orman Yasası sayesinde düşeceğini söyledi.

Önal, Osmaniye Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, yayla sorununun Türkiye'de kronikleşen bir sorun olduğunu ifade etti

Anayasanın mevcut hali ile 169. maddesi gereği orman envanteri olarak görünen yerlerde mülkiyet hakkı olmadığını anımsatan Önal, şunları kaydetti:

"Yaylalarda orman alanları işgal edilmiş. Bu sebeple insanlarımız mahkemelerde suçlandılar. Son dört yılda yaylalarımızda bin 324 dava açılmış. Davanın içinde bin 205 kişi ceza almış, büyük bir kısmı adli sicili olmayan kişiler. Mahkemelerde 119 devam eden dosya var. 732 kesinleşmiş dava var. 465 tane yargıtayda olan dosya var. Bu insanlarımız huzursuzdu. Yaylalarda izinsiz mesken yapıldığı için son 4 yılda açılan bin 324 dava, TBMM'den geçen 2B ve Orman Yasası sayesinde düşecek."

Vatandaşın bu yıl huzurla yaylaya çıkabileceklerini ifade eden Önal,

"Meclisimizden geçen yasayı cumhurbaşkanımız da imzalandıktan sonra resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. İlgili bakanlık işlemleri yaptıktan sonra yayla evleri kiraya verilecek. Burada evleri olanlar müracaat ederek, bildirimde bulunacaklar" dedi.

Önal, kira bedellerinin henüz belirlenmediğini kaydetti.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal.'Yaylalarda İzinsiz Mesken Yapıldığı İçin Son 4 Yılda Açılan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement