AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Basın Mensupları ile Arapdüzü'nde Buluştu - Son Dakika
Politika

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Basın Mensupları ile Arapdüzü'nde Buluştu

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Basın Mensupları ile Arapdüzü\'nde Buluştu

Rize Milletvekili Hasan Karal, El-Ezher Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek “Geçmişte bizim diplomalarımızı yok sayanlar şimdi o üniversite mezunu birini Cumhurbaşkanlığına aday gösteriyorlar.

21.06.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Milletvekili Hasan Karal, El-Ezher Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek "Geçmişte bizim diplomalarımızı yok sayanlar şimdi o üniversite mezunu birini Cumhurbaşkanlığına aday gösteriyorlar. Bu ülkedeki muhalefetin o günlerden bu günlere ne kadar mesafe kat ettiğini gösteriyor" dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, gazeteciler ile Güneysu ilçesindeki Arapdüzü Doğa Parkı'nda buluştu. Kendisine sorulan "AK Parti Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak ve muhalefetin çatı adayını nasıl buldunuz ?" sorusu üzerine Rize Milletvekili Hasan Karal, "On gün içinde AK Parti Cumhurbaşkanlık için adayını açıklayacak. Bu seçimler ülkemize hayırlı olsun. Ben kendim El-Ezher Üniversitesi mezunuyum. Geçmişte bizim diplomalarımızı yok sayanlar şimdi o üniversite mezunu Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığına aday gösteriyorlar. Bu ülkedeki muhalefetin o günlerden bu günlere ne kadar mesafe kat ettiğini gösteriyor" diye konuştu.

Yaklaşık bir milyon liraya mal olan Arapdüzü Doğa Parkı'nın tanıtımı için basın mensuplarıyla burada buluşan Rize Milletvekili Hasan Karal, Arapdüzü Doğa Parkı'nın, görselliği ve içinde bulundurduğu destinasyonlarla yerli ve yabancı turistlerin şimdiden ilgi odağı olduğunu ifade ederek "Gayemiz bu tip alanları Rize'de çoğaltmaktır. Yerli ve yabancı turistlere alternatif sağlamaya çalışıyoruz. Güneysu Kaymakamlığımız ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı bu konuda önemli bir yatırıma imza atmıştır. Geçtiğimiz senelerde hizmete açılan Kıbledağı Tabiat Parkı'nın ardından bu sene hizmete giren bu bölge Rize turizminin gelişmesinde fayda sağlayacaktır. Şimdi önümüzde Handüzü Yaylasında yapılacak olan proje var. Orası daha büyük ve kapsamlı bir projedir. Handüzü bizzat Orman ve Su işleri Bakanlığımız ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz tarafından ele alınacak. Başbakanımız bu bölge için yapılan projeyi gördükten sonra bizzat talimatı kendisi vermiştir. Rize dağlık bir araziye sahip. İnsanlarımız çoluk çocuğu ile beraber hafta sonları rahat bir nefes alabilecekleri alan sayısı maalesef az. Daha çok diğer illere giderek başka illerin alanlarından yararlanıyorlar. Biz uzun yıllar kendi değerlerimizi keşfedemedik. Ben Güneysuluyum, buralıyım. Ama Arapdüzü'nde bulunan şelaleyi ilk kez gördüm. Keza bir ay önce Çamlıhemşin'de bir Tar Şelalesi ve Palovit Şelalesi olduğunu gördüm. Buralara eskiden ulaşmak zordu. Bu yüzden ziyaret etmek cazip gelmiyordu. Son yıllarda turizme ayrılan bütçelerle bu alanları ulaşılabilir hale getirdik. Şehir merkezinde olmayan küp taşlarla buraları döşedik. Bu yatırımlarımızla ilimizi her yıl daha fazla turist ziyaret ediyor. Geçen yıl ilimize 850 bin turist geldi. Gelen turistlerin ilimizden mutlu ayrılması bizim sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Konuşma ardından gazeteciler ve misafirler Arapdüzü Doğa Parkı'nı ve şelalesini gezdiler. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Basın Mensupları ile Arapdüzü'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement