AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4) "Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum: Sen kendi genel başkanına ihanet ederek, kendi genel başkanına kurulan kumpas üzerinden, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin.

07.02.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sen kendi genel başkanına ihanet ederek, kendi genel başkanına kurulan kumpas üzerinden, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin. Anlaşılan şimdi bunun diyetini ödüyorsun" diye seslendi.

Davutoğlu, Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Sakarya 5. Olağan İl Kongresindeki konuşmasında, seçimlerin yaklaştığını, 30 Mart yerel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçiminden önce olduğu gibi koalisyon oluşturulduğunu belirtti.

Geçen konuşmasında "üçüzler" diye hitap ettiği MHP, CHP, HDP'nin üçünün birden İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıktığını ve milleti sokağa döktüğünü vurgulayan Davutoğlu, "Ama şimdi diyorum ki dördüzler. Buna Pensilvanya da katıldı. Dördüz oldular, dördüz. Nasıl katıldılar biliyor musunuz? Geçen salı günü..." diye konuştu.

Alandakilerin "Paralel kahrolsun" sloganları üzerine Davutoğlu, "Geometrideki paralelin suçu yok, paralel çetenin suçu var" ifadelerini kullandı.

Bir oyun bulunduğunu, buna dikkat çekerek seferberlik ilan etmek istediğini belirten Davutoğlu, millete, bir tuzağın işaretlerini gördüğünü ifade etmek istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun salı günü, "Ben o gençlerle birlikte yürüyeceğim. Hem de en önde yürüyeceğim. Bu İç Güvenlik Reformu'na karşı" dediğini anımsatan Davutoğlu, "Şimdi ben vatanperver, yurtsever barışçıl Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine sesleniyorum:  Kim nerede yürümek isterse istesin, kanunlar dahilinde her yer serbesttir. Her yer. Kanunun gösterdiği yer serbesttir ve o yürüyüşü yapabilir" dedi.

Davutoğlu, daha önce, Okmeydanı ve İstanbul'un birçok semtinde olduğu gibi, eline molotofkokteyli alarak milletin huzurunu bozmaya kalkanlara karşı da devletin tedbir almakla görevli olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin barışçıl seçmeninin Kılıçdaroğlu'na "Sayın Kılıçdaroğlu, seni destekledik ama sen o molotofkokteyli kullananları niye savunuyorsun? Niye molotofkokteyli kullananların özgürlükçü gibi gösterilmesine alet oluyorsun?' diye sorması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te CHP grup toplantısında konuştuğu saatlerde, New York Times'ta da bir makale yayınlandığına dikkati çeken Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında, halkı isyana teşvik ederken, 'direnin' derken ve seçimler öncesi huzur içerisinde seçime gidecek bir milleti sokağa dökülmeye davet ederken, aynı saatlerde Pensilvanya'daki zatın New York Times'taki makalesi yayınlanıyor. O da aynı şeyi söylüyor" diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle devam etti:

" 28 Şubat'ta 12 Eylül'de susmuş olan, Müslümanlara, gayrimüslimlere, Kürtlere, Türklere, Sünnilere, Alevilere her türlü zulüm yapılırken susmuş olan bu zat, AK Parti döneminde özgürlükleri kullanarak sızdığı yerlerden hareketle şimdi o makalesinde diyor ki 'Türkiye'de herkes zulüm altında'. Allah aşkına, vicdanı olanlara sesleniyorum:  28 Şubat zulüm dönemi değil miydi? Onunla bugün karşılaştırıldığında Türkiye'de herkes ana dilini konuşabiliyor mu? Kürt vatandaşlarımız... Herkes başörtülü, başı açık, özgürlüklerini bugün kullanabiliyor mu? Kullanabiliyor.  Herhangi bir vatandaş arasında şu veya bu etnik, mezhebi ayrım yapılıyor mu? Gayrimüslimlere, dönük bir ayrımcılık var mı?"

-"Amerikan kongresindeki lobilere oynuyor"

Mor Gabriel Manastırına ilişkin sürecin yeni tamamlandığını ve bu konuda her türlü imkanın seferber edildiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gayrimüslim vatandaşlarımızla, dini liderlerle daha iki hafta önce görüştüm, hepsi hükümetimize teşekkür etti. Peki bu zat ne yapmak istiyor? Amerikan Kongresindeki lobilere oynuyor. Rum lobisini, Yahudi lobisini, Ermeni lobisini aleyhimize kışkırtmaya çalışıyor. Ve oradan diyor ki 'hepiniz baskı altındasınız, direnin'. Yani Kılıçdaroğlu Meclis'te ne söylüyorsa bu paralel yapının başı da  New York Times'ta onu söylüyor, onu yazıyor. Şimdi ulusalcı, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin sorma zamanı değil mi? Nerede ulusalcılık? Amerika'da talimat veren ve onun neredeyse burada kuklası, onun talimatını okuyan, onun gibi davranan Kılıçdaroğlu'ndan ulusalcı çıkar mı yurtsever çıkar mı? İşte onlar halka 'direnin' diyerek sokağa dökmeye çalışıyor, biz ise tekrar söylüyorum 'ayağa kalk Sakarya' diyorum ve Sakarya ile birlikte millet de ayağa kalkıyor."

-"Şimdi bunun diyetini ödüyorsun"

"Onurla, izzetle, tarih içerisinde yürüyelim" diye ayağa kalk dediklerini belirten Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum: Sen kendi genel başkanına ihanet ederek, kendi genel başkanına kurulan kumpas üzerinden, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin. Anlaşılan şimdi bunun diyetini ödüyorsun. Biraz bağımsız davran, kendin ol. Şuradan, buradan gelen talimata göre hareket etme. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anamuhalefet partisinin lideri olarak sorumlu hareket et. Milleti kışkırtma. İç Güvenlik Reformu sadece ve sadece milletin özgürlüklerini, bireylerin gösteri yapma özgürlüğünü koruma altına alan bir düzenlemedir. Şimdi, hadi Kılıçdaroğlu, bu paralelcilere diyet borcu var onu ödüyor. Sayın Bahçeli sen niye bu İç Güvenlik Reformu'na karşı çıkıyorsun? 6-7 Ekim'de Kobani'de olaylar olduğunda sen değil miydin 'Devlet nerede?' diyen. Devlet hukuk içerisinde orada olabilmek için bu yasayı düzenliyor. Sen niye karşı çıkıyorsun? Bahçeli de onlarla işbirliği içine girdi."

Davutoğlu, MHP'li seçmenin, milli duygularla Bahçeli'ye "Devletin güvenliğini, halkın özgürlüğünü teminat altına alan bir reform paketine niye karşı çıktığını, neden bunlarla birlikte aynı resim içerisinde yer aldığını" sorması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecine en büyük darbeyi paralel çetenin vurduğunu, sürece karşı çıktığını ve yayınlarıyla bunu provoke ettiğini vurgulayan Davutoğlu, HDP'ye de seslenerek, "Peki sen niye özgürlükleri tahkim eden geçmişte JİTEM sebebiyle birçok suçlamalarda bulundun, jandarmayı İçişlerine bağlayıp şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerini kendi aslı misyonu içerisinde sivil asker uzlaşmasıyla demokratik bir çizgide, ortak bir tavra yönelten bu yasaya karşı çıkıyorsun? Neden karşı çıkıyorlar biliyor musunuz? Çünkü hepsi biliyor ki normal yolla iktidar olmaları mümkün değil. Sandık yoluyla iktidar olamayacakları için bu tür yollara, yöntemlere başvuruyorlar" şeklinde konuştu.

-Sakarya'ya AK Parti döneminde 10,5 milyar liralık yatırım yapıldı

Salondakilere "Sandık yoluyla iktidar olamayacakların bu tuzaklarına cevap vermeye hazır mıyız?" diye soran Davutoğlu, vatandaşlardan "Hazırız" yanıtını aldı.

Partililerin "Sakaryaspor" tezahüratları üzerine, Sakaryaspor'un yetiştirdiği futbolcularla futbol tarihine altın harflerle geçtiğini belirten Davutoğlu,  25 bin kişilik stadyumun en geç 2016'da hizmete gireceğini söyledi.

Sakarya'ya AK Parti döneminde 10,5 milyar liralık yatırım yapıldığını bildiren Davutoğlu, "Sakarya'ya her şey helal olsun" dedi.

Bu hafta bir Bakanlar Kurulu kararnamesini imzaladıklarını, bu kapsamda Sakarya'nın bütün ilçelerinin fındık destekleme programının içine alındığını anlatan Davutoğlu, "Böylece Sakaryamıza da güzel bir hediyeyle gelmiş olduk. Sakarya'nın fındığı da suyu da toprağı da bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

-Katlamalı harç sorunu çözülecek

Sakarya'daki eğitim yatırımlarına da değinen Davutoğlu, "Bu hafta içinde inşallah katlamalı harç konusunda da bazı çalışmalar yapıp, bu sorunu da çözeceğiz inşallah" dedi.

Ulaştırma ve sağlık alanında da önemli projeler gerçekleştirildiğini anlatan Davutoğlu, "Kuzeyde Karasu'dan Adapazarı üzerinden güneye doğru, doğu-batı istikametinde Kuzey Marmara yoluyla, demiryoluyla, hızlı trenle, Sakarya inşallah Sakarya nehri yanında, hızlı akan, gür giden yüksek hızlı trenleriyle, otoyollarıyla ülkemizin medarıiftiharı olacak" diye konuştu.

-"Surdaki en büyük gediği 7 Haziran'da açacağız"

Sakarya'nın kendileri için hem davalarının beşiği, destanlarının şiiri, hem de kalkınma hamlelerinin odak şehri olduğunu belirten Davutoğlu, "Sakarya bizim için Balkanları, Rumeliyi, Anadolu'yu harmanlayan barış harmanı şehridir. Ama aynı zamanda Sakarya bizim için Balkanlara Kafkaslara, Ortadoğu'ya aşkla muhabbetle yönelmemizin merkez şehridir. Sakarya'nın aziz olması, Türkiye'nin aziz olmasıdır. Sakarya'nın izzeti, vakarı Sakarya şehitlerinin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarıdır" şeklinde konuştu.

Davutoğlu konuşmasını, "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es. Surdaki en büyük gediği inşallah 7 Haziran'da açacağız. Biz Sakarya'ya güveniyoruz" diye tamamladı.

-Notlar

Başbakan Davutoğlu, konuşması öncesinde, platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri selamladı ve karanfil dağıttı. Bu sırada bir tribünde, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafı bulunan, "Reis, emanetin emin ellerde" yazılı afiş açıldı.

Davutoğlu'nun yaklaşık 50 dakika süren konuşması sırasında, "Başbakan Ahmet Davutoğlu", "Sakarya seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme Sakarya seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.

Salonda, "Milletimiz tek güç, hedefimiz 2023", "Millet bizim sevdamızdır", "Türkiye'nin gururu, mazlumların umudu", "Davutoğlu Ahmet Hoca bir yiğit adam", "Yeni Türkiye yolunda biriz, beraberiz", "Dünya mazlumlarının umudu Başbakan Ahmet Davutoğlu", "Babaanne duasından artık ümmetin dualarındasın" yazılı pankartlar asıldı.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bölge milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement