Erdoğan: Reklamımızı Beğendiniz mi? - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Reklamımızı Beğendiniz mi?

Erdoğan: Reklamımızı Beğendiniz mi?

Başbakan Erdoğan "Reklamımızı beğendiniz mi? Güzeldi değil mi? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Kalkmışlar bunu yasaklıyorlar." dedi.

20.03.2014 17:00  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Reklamımızı beğendiniz mi? Güzeldi değil mi? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Kalkmışlar bunu yasaklıyorlar. Neymiş, yasağa girermiş... Yeter ki diğer partiler de aynı şekilde buna yönelik propaganda yapsın. Propagandası yapılan bayrağımız olsun ya" dedi.

Erdoğan, partisince Adapazarı Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kara yolları ve demir yollarında attıkları adımların belli olduğunu belirterek, Sakarya'nın milli demir yolu endüstri meşalesini burada yaktığını söyledi.

Türkiye'nin yolcu vagonu ihtiyacını Sakarya'nın karşıladığını, yerli ilk dizel tren setinin Sakarya'da üretildiğini aktaran Erdoğan, "Dedik ki 'bu yetmez'. Yatırımsa yatırım, destekse destek, tasarımsa tasarım, proje yapımı her şeyi bizim olan milli elektrikli ve milli dizel tren setlerini burada üreteceksiniz. İstanbul Teknik Üniversitesi ile demir yolları burada çalışmalarını yürütüyorlar. Milli tren setleri inşallah Sakarya'da üretilecek. İç piyasada kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda dünyaya ihraç edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Sakarya Arifiye'de bir eğitim kampüsü kurduklarını dile getirerek, içinde spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneler, konferans salonları, bilim merkezi, kreş ve ana okullarıyla Sakarya'nın dev bir eğitim kampüsüne kavuşmuş olacağını anlattı.

Sakarya'ya 25 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yaptıklarını belirten Erdoğan, "Sakarya'nın da süratle tekrar birinci lige çıkmasını istiyoruz" dedi. Erdoğan, eğitim kampüsünün projesinin hazır olduğunu, Karasu'ya da liman yapıldığını söyledi.

"Propagandası yapılan bayrağımız olsun"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Reklamımızı beğendiniz mi? Güzeldi değil mi? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Kalkmışlar bunu yasaklıyorlar. Neymiş, yasağa girermiş... Yeter ki diğer partiler de aynı şekilde buna yönelik propaganda yapsın. Propagandası yapılan bayrağımız olsun ya" diye konuştu.

Sakarya'da yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sakarya'ya 12 senede ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 9,5 katrilyon. Bu MHP, Sakarya depreminde iktidarda mıydı? Düzce depreminde iktidarda mıydı? Kocaeli depreminde iktidarda mıydı? Niye kaçıp gitti. Şurada depremle ilgili yapılan çalışmaları yarıda bırakıp gittiler mi? Şimdi utanmadan, sıkılmadan hala çıkıyor meydana yalan söylüyorlar. Bunların bıraktıklarını biz tamamladık biz. Van'da deprem oldu, bir yılda tamamladık. Bingöl'de deprem oldu, bir yılda tamamladık. Yeni bir Bingöl. Simav'da deprem oldu. Bir yılda Simav'ı yeni Simav olarak inşa ettik. Niye? İş bilenin, kılıç kuşananın. Bu MHP'ye de bu CHP'ye de ben inanıyorum ki 30 Mart'ta Sakarya tam dersini sandıkta verecek. Ulaştırmada, haberleşmede 3 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde üniversite dahil 718 trilyon. Toplu konutta 630 trilyon, orman ve su işlerinde 608 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 605 trilyon, gençlik ve sporda 580 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 418 trilyon. Eğitimde buraya 2 bin 170 yeni derslik inşa ettik. Fatih projesiyle 840 etkileşimli tahtayı sınıflarımıza yerleştirdik. 524 tablet bilgisayarı dağıttık. Sakarya Üniversitesi'ne biri tıp fakültesi olmak üzere 4 fakülte, 4 meslek yüksek okulu ve 2 enstitü açtık. 2008'de üniversitemiz bünyesinde teknoloji geliştirme bölgesini kurduk. Yurtlar yapılıyor. 2 bin 550 kapasiteli 5 yüksek öğrenim yurdu yapmak için hazırlıklarımız sürüyor. Süratle inşaatlarını yapacağız. Öğrencilerimize 300 lira, beslenme yardımıyla 500 lira burs veriyoruz. Farkımız bu."

Hastane yatırımları

Sağlık alanında, 400 yataklı Adapazarı Mithatpaşa Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni, 250 yataklı Yenikent Devlet Hastanesi'ni yaptıklarını belirten Erdoğan, Korucuk'a, Akyazı'ya, Kaynarca'ya, Taraklı'ya ve Kocaali'ye toplamda 435 yataklı devlet hastaneleri yapıldığını, Hendek, Karasu ve Sapanca'daki toplamda 195 yataklı devlet hastanelerinin inşaatının sürdüğünü, 40 yataklı Geyve Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ihale sürecinin devam ettiğini anlattı.

Sakarya'da ayrıca 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapmayı planladıklarını aktaran Erdoğan, toplu konutta da 6 bin 78 konut inşa edildiğini, Sakarya, Akyazı ve Sapanca adalet saraylarının tamamladığını, Karasu adalet sarayının proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, "Biz gelene kadar Sakarya'da yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 133 kilometre, 79 senede. Biz 12 senede 190 kilometre yaptık. Pamukova'dan gelirken yollarımız nasıl? Tüneller nasıl? Dağları deldik dağları. Niçin? Şirin'e ulaşacağız, Şirin burada. Biz Ferhat olduk, millet Şirin. 79 senede 83 tünel yaptılar, biz 12 senede 123 tünel yaptık. Farkımız bu" ifadelerini kullandı.

- Ballıkaya Barajı

Ballıkaya Barajı'nın yapıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sakarya'nın içme suyu sorununu da Ballıkaya ile inşallah çözüyoruz. Türkiye'de ilk defa Fidan Borsası'nı Sapanca'da kurduk. Bu bir ilk. Burada her türlü, ağaç, fidan, her şey üretilecek. Süs bitkisine varıncaya kadar. Bunların yanında Sakaryalı çiftçilerimize verdiğimiz destekler, hepsi ortada. Sakarya'yı doğalgazıyla buluşturduk. Sakarya'daki tüm kardeşlerim insanca yaşamanın erdemine ulaştı. Şimdi artık oy günü. Buradan dağılacağız ama durmayacağız. Hep yanımızda oldunuz. Biliyorum 30 Mart'ta da yanımızda olacaksınız. Ama istiyorum ki farklı olun. Çünkü Pensilvanya dersini alsın. İnsanları dinleyenler dersini alsın. Gözetleyenler dersini alsın. CHP, MHP bunlar da dersini alsın. Gerek Serdivan'da, gerek Sakarya Büyükşehir'de gerçekten çok ciddi emeği olan Zeki kardeşimizle bu seçimde de inşallah yola devam ediyoruz. Biliyorum ki Toçoğlu'nu sizler seviyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile birlikte inşallah Sakarya bu dönem çok daha farklı olacak. Çünkü, bu büyükşehir belediyesi yasasına CHP, MHP karşı çıktı. Dediler ki, 'Sakarya'nın merkezinden ta Karacasu nasıl yönetilecek, oranın kanalizasyonu nasıl yapılacak, içme suyu nasıl yapılacak?'. Bunların basmaz kafası bu işe. Anlamazlar. Biz yolları İstanbul'da, Kocaeli'de nasıl yaptıysak, burada da öyle yapacağız. Her ilçe daha güçlü hale geliyor. Bütün itfaiyesiyle, Sakarya Belediyesi'nin kanalizasyon ve su idaresiyle en ücra köşeye kadar örgütleniyor. Her köye Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin eli uzanacak. Yolunu yapacak, suyunu yapacak, kanalizasyonunu halledecek. Her şeyini. Ama bunlar bunu görmemiş. İstanbul'da AK Parti Belediyesi'nin çalışmasından haberi yok. Kocaeli'de AK Parti Belediyesi'nin yaptığı çalışmadan haberi yok. Bunlar yolsuzlukların belediyesi. İSKİ yolsuzluğunu bilirsiniz. Kocaeli'deki baraj yolsuzluğunu bilirsiniz. Ama her şey şimdi pırıl pırıl, tertemiz. İstanbul'da, Kocaeli'nde, Sakarya'da."

Erdoğan, "Mehmedim sevinin başlar yüksekte/Ölsek de sevinin ..." dizelerini okurken "Bugün o kadar bizi coşturdunuz ki en iyi bildiğimiz şiirde bile geri adım atıyoruz. İnşallah bu teker tümsekte kalmayacak ve Sakarya 30 Mart'ta ayağa kalkacak. Bu duygular içinde Zeki Toçoğlu kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Tüm belediye başkanlarını sizlere emanet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Mitingden notlar

Kent Meydanı'ndaki miting öncesinde, polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Meydandaki binalarda keskin nişancılar görev yaparken, polis helikopteri de havadan miting alanını gözetledi.

Mitinge katılanlar, arama noktalarından geçerek alanına girdi. Meydanın girişine kurulan vinçlere, büyük boy Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resimleri ve AK Parti'nin logosunu taşıyan flama asıldı. Kent Meydanı'ndaki binalar da pankartlarla donatıldı.

Pankartlarda "Sakarya lafa değil, icraata bakıyor", "Senin Başbakan olduğun ülkede kadın olmak özgürlüktür. Uykularımızı bölüp ettiğimiz dualarımızla seninleyiz", "Dünyaya fatih olmaz zulüm ile rezalet. Yeryüzünün fatihi adalettir adalet", "Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, Hakk'a ve halka hizmet ederken, dik dur eğilme, gençlik seninle", "Burası Sakarya. Şehrimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz, seni seviyoruz. Biz seninleyiz", "Yokuşlar kaybolur çıkarız düze/Kavuşuruz sonu gelmez gündüze/Sapan taşlarının yanında füze/Başka alemlerle farkımız bizim", "Biz seni gariplerin sesi olduğun için sevdik uzun adam" şeklinde yazılar yer aldı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı'nın pankartları da binalara asıldı.

"Her yerde otopark" yazısının yer aldığı Kent Meydanı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "Otopark nerede?" diye soran CHP otobüsünün şoförü olarak resmeden karikatür dikkati çekti.

Miting öncesinde Sakarya'ya yapılan yatırımlar barkovizyonla tanıtılırken, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile ilçe belediye başkan adayları katılımcıları selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın miting alanına gelişinde büyük coşku yaşandı. Erdoğan'ın konvoyuna, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, Sakaryaspor atkısı takarak halka hitap edeceği platforma çıktı. Erdoğan'ın platforma çıkışı sırasında, AK Parti'nin seçim kampanyası şarkısı "Dombra" çalındı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile mitinge katılanları selamladı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında büyük boy bir Türk bayrağı, alanda elden ele dolaştırıldı. AK Partili gençler, açtıkları pankartlarla, Başbakan Erdoğan'a destek verdi. 'Kefenli lider, kefenli gençlik. Sakarya Üniversitesi İlahiyatlı Gençler" yazılı pankart için teşekkür eden Erdoğan, kendisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile güreş yaparmış gibi gösteren karikatüre de "O benim kilomda değil" diyerek karşılık verdi.

Erdoğan, mitingin sonunda AK Parti'nin Sakarya'daki adaylarıyla fotoğraf çektirdi. Daha sonra eşi Emine Erdoğan ile katılımcılara, Sakaryaspor kaşkolu ve karanfil attı. Platforma getirilen küçük bir kız çocuğunu da kucağına alan Başbakan Erdoğan, bir süre daha miting alanında kaldı, burada milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile de görüştü.

- Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Reklamımızı Beğendiniz mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement