AK Parti Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Şanlıurfa Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumundan MHP'lilerin de rahatsız olduğunu belirterek, "Onlara da hitap ediyorum, onlara da diyorum ki; 1 Kasım'da elini taşın altına koyan vatanperverlere oy verin.

22.10.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumundan MHP'lilerin de rahatsız olduğunu belirterek, "Onlara da hitap ediyorum, onlara da diyorum ki; 1 Kasım'da elini taşın altına koyan vatanperverlere oy verin. 1 Kasım'da milletin birliğini, dirliğini savunanlara oy verin" dedi.

Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde kadın girişimcilere verecekleri desteklere ilişkin bilgi verdi.

Kadın girişimcilere, bir küçük atölye açmak, evinde bir iş yapmak istemeleri durumunda 100 bin liraya kadar kredi verileceğini belirten Davutoğlu, esnafa da 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceklerini söyledi.

Davutoğlu, Bağkur'lu esnafın emekli aylıklarından kesilen primleri ortadan kaldıracaklarını vurgulayarak, bütün illerin kalkınması için dünyada uygulanmayan yeni bir yöntemi hayata geçireceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"'Benim iyi bir kabiliyetim var, girişimciyim ama fabrika açacak param yok' diyene de projeyi getirdiğinde anahtar teslim fabrika kurup ona teslim edeceğiz, sembolik bir kira karşılığında. Çalışanlarımızın asgari ücreti bin 300 lira olacak. Kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeron işçileri kamuda istihdam edeceğiz. Çiftçi kardeşlerimiz, bu toprağa bereket katan kardeşlerimiz, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz.

Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. İşte devletle milletin buluşması bu. Bunlar anlayamazlar, bizim vaatlerimizin diğerlerinden farkı ne? Diğerleri sözde vaat ederler de gerçeğe yansıtmazlar ama biz vaat ettik mi onun gereğini yaparız. Taahhüdümüzü ve teminatımızı 13 yıllık icraatlarımız gösterir. Bütün bu çalışma hayatından sonra, bütün bu yardımlardan sonra emekli olduğunuzda bu sefer emekli maaşlarına, bin 100 liraya kadar olan emekli maaşlarına yılda bin 200 lira katkıda bulunduk. Şimdi bütün emeklilerimize ayrıca yılda bin 200 lira daha ek maaş vereceğiz. Her ay 100 lira eklenecek maaşlarınıza."

"Sayın Bahçeli daha ilk günden dükkanı kapattı"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfalılar'dan tüm AK Partili milletvekili adaylarını Meclis'e göndermelerini istedi. Alandakilerden bunun sözünü alan Davutoğlu, "Şanlıurfa'ya bu yakışır" dedi.

Türkiye'nin geleceği adına çok önemli bir seçime gidildiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"AK Parti olarak biz her zaman olduğu gibi bütün hazırlıklarımızı yaptık, sizlerin vereceği kararı bekliyoruz. İnanıyorum ki sizler, milletimiz en doğru kararı vereceksiniz. Biz milletimizin verdiği her karara saygılıyız. 7 Haziran'da milletimizin verdiği 'uzlaşın' mesajını da aldık, değerlendirdik. Samimiyetle, iyi niyetle bütün partilerin kapısını çaldık, siz şahitsiniz. 'Türkiye hükümetsiz kalmasın' diye her türlü gayreti gösterdik ama ne yazık ki bizim gösterdiğimiz hassasiyeti diğer partiler göstermedi.

Sayın Bahçeli daha ilk günden kapıyı, dükkanı kapattı. 'Ben bu siyaset işinde, iktidar işinde, Türkiye'nin yükünü yüklenmede yokum' dedi. Siyaset, düğümleri çözme sanatıdır ama anlaşılan Sayın Bahçeli'nin bundan haberi yok. Düğüm ustası oldu, siyaseti düğümledi. Biliyorum ki bu tutumdan en fazla MHP'li kardeşlerimiz rahatsızdır. Onlara da hitap ediyorum, onlara da diyorum ki; 1 Kasım'da elini taşın altına koyan vatanperverlere oy verin. 1 Kasım'da milletin birliğini, dirliğini savunanlara oy verin. MHP tabanı hükümete girmek ve böyle bir dönemde milletin söylediğine uyarak sorumluluk almak istiyordu. Fakat Sayın Bahçeli ikna olmadı, 'Hayır' siyasetinden vazgeçmedi, her şeye 'Hayır' dedi. Ne dediysek oralı olmadı."

- "CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu ise başka bir alem"

"CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu ise başka bir alem" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hizipçi siyasetten bir türlü kurtulamıyorlar. Türkiye'yi yönetmek gibi bir ufukları yok. Zaten böyle bir talepleri de yok. Buraya gelip sizinle buluştular mı? Sizi gördüler mi? Nasıl ülkeyi yönetecek bunlar? Partilerini yönetmek onlara yetiyor, ülke yönetiminde onların gözü yok. Partilerini yönetirken bile sıkıntı yaşıyorlar, her kafadan bir ses çıkıyor. Birinin dediğini diğerinin dediği tutmuyor.

Geçtiğimiz seçim öncesinde bir CHP'li çıktı, başka bir partiye oy istedi. Diğeri çıktı, 'Biz CHP'liyiz ama ailece şu partiye oy vereceğiz' dedi. Böyle parti olur mu? Kılıçdaroğlu ne yaptı? Her zamanki gibi sustu. 7 Haziran'dan sonra da 'blok' siyasetine girişti. Bunlar milletin bütünü için, 78 milyon için cümle kuramıyorlar, 'blok' diyorlar, 'cephe' diyorlar ama 'Biz iktidara tek başına talibiz' diyemiyorlar."

Alandakilere, "Bunlar iktidara gelebilirler mi?" diye soran ve "Hayır" karşılığını alan Başbakan Davutoğlu, "Bir gün ağızlarından 'Biz iktidara tek başına gelebiliriz' diye bir söz duydunuz mu? Peki biz ne diyoruz? Tek başına, iş başına diyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok, işin başına geçmek ve bu memlekete bir saniye vakit kaybettirmeden çalışmak" diye konuştu.

"Biz kendimizi inkar eder miyiz?"

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin iddiasının, tezlerinin, tekliflerinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Savundukları tek şey AK Parti'yi iktidardan etmek. Sonrasına dair tek bir planları, hazırlıkları yok. 'Kendi aramızda hallederiz' diyorlar. Ancak 7 Haziran'dan sonra bir şey halledemediklerini siz de gördünüz. Seçimlerden sonra 'AK Parti'siz bir hükümet kurabilir miyiz?' diye bir 'blok siyaseti' tutturdular.

Yahu AK Parti'nin içinde olmadığı hükümet tutar mı? Bu memleketin mayası AK Parti. Maya olmadan hükümet tutar mı? Millet yüzde 41 oy verecek bize, birinci parti yapacak, siz bizi dışarıda bırakma hesapları yapacaksınız öyle mi? Yapabildiler mi? Milleti, milletin partisini saf dışı bırakma hesabı da kısa zamanda çöktü. Nihayet bizimle bir koalisyon kurmak için görüşme noktasına geldiler. Ancak öyle taleplerle geldiler ki 'AK Parti kimliğini bıraksın' gibi bir noktaya getirdiler. 'Her şey tamamıyla değişsin.' Biz kendimizi inkar eder miyiz? 13 yıllık başarı hikayesini reddeden bir tutuma 'Evet' der miyiz?  Zannedersiniz bütün bunları yapan CHP, onlar birinci parti. Hayal."

AK Parti'nin ulaştığı yere muhalefet partilerinin hayallerinin ulaşamayacağını dile getiren Davutoğlu, "Biz yüzde 41'i aşmak için, yüzde 50'lerin daha ötesine gelmek için sizin huzurunuzdayız, onların hedefi ise olsa olsa yüzde 30'u yakalamak" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement