AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Alkışlayan, konuşamayan, vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum.

15.04.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Alkışlayan, konuşamayan, vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim bu kapsamlı seçim beyannamemiz ve biraz sonra açıklayacağım ve ilan edeceğim yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir? Amerika'dan ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok" dedi.

Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, son 13 yılda, 2002 seçimlerinden önce genel başkanları yasaklanarak, 2004'te yerel seçimlerden önce "darbe" söylentileriyle, 2007'de genel seçimlerden önce "367 trajedisi" ile önlerine çok mayınların konulduğunu, 2008'de parti kapatma davası açıldığını, 2010-2011'de kaset sabotajları yapıldığını, 2013'te Gezi ve 17-25 Aralık provokasyonlarının yapıldığını hatırlattı.

"O provokasyonları yapanlar şu anda beddua odalarında baş başalar ama AK Parti kadroları burada, burada olacaklar, bu vatanda olacaklar" diyen Davutoğlu, "Genel Başkanımızı 2002'de yasaklayanlar, şu anda yargının önünde, yargı vicdanının karşısında duramıyorlar ama AK Parti kadroları burada, bu topraklarda olacak. Eğer biz bu topraklar için döktüğümüz terin, emeğin karşılığında, bu topraklarda bu dava için canımızı feda etmek gerekirse, bu topraklarda feda edeceğiz. Bu topraklar bizim ebedi diyarımızdır" ifadesini kullandı.

AK Parti kadroları ayaktayken, hiç kimsenin bir daha milli iradeye kumpas kurmaya cesaret edemeyeceğini aktaran Davutoğlu, kendisini dinleyen partililere, "Milli iradeyi korumaya var mısın? Milli iradeye kumpas kuranların karşısında Ağrı Dağı gibi durmaya var mısın? Reklamcısını Amerika'dan getiren, talimatı yurt dışından alanlara karşı 'biz bu ülkenin çocuğuyuz' demeye var mısın? 'Büyük Türkiye' demeye var mısın? 'Küresel güç' demeye var mısın? 'Adalet, vicdan, erdem, ahlak' demeye var mısın" sorularını yöneltti.

Partililerden "Varız" cevabını alan Davutoğlu, "Siz varsanız biz de varız ve var olacağız" karşılığını verdi.

AK Parti'nin tarihi bir erdemliler, milli irade, Türkiye'de ve dünyada bir adalet hareketi olduğunu belirten Davutoğlu, "Daima adalet, daima kalkınma" dedi.

Bu toprakların çocuklarının, 28 Şubat zulmü dolayısıyla lehçeleri, dilleri, mezhepleri nedeniyle, darbe sonrasında cezaevlerinde, işkence odalarında her türlü adaletsizliği yaşadığını anımsatan Davutoğlu, AK Parti güneşinin doğmasıyla yasakların, işkence odalarının, olağanüstü hallerin son bulduğunu, yaylaların, mezraların şenlendiğini söyledi.

"Daima adalet diyoruz"

Türkiye'de nasıl adaleti savundularsa, dünyanın her yerinde adaleti savunduklarını dile getiren Davutoğlu, Gazze bombalanırken dünya susarken, Suriye'de zalim bir rejim insanları katlederken kendilerinin ayakta olduğunu, Balkanlar'da, Saraybosna "Neredesin Türkiye" dediğinde, "buradayız" dediklerini anlattı.

Orhun Anıtları sahipsiz kaldığında "Sahip çıkan yok mu" dendiğinde "Buradayız" karşılığını verdiklerini belirten Davutoğlu, salondakilere, "AK Parti kadroları, dünyada adaleti tesis etmeye var mısın? Nerede olursa olsun, zulme karşı çıkmaya var mısın? Gazze'ye, Filistin'e, Suriye'ye, Somali'ye, Myanmar'a, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlere sahip çıkmaya var mısın? Herkes sussa ve hakkı söyleyecek son nefer sen olsan, ey AK Parti gençliği, 'Ben buradayım, herkes sussa da ben konuşacağım' demeye var mısınız? Sağına ve soluna bakmadan adalet için ayağa kalkmaya var mısın" sorularını yöneltti.

Salondakilerden "Varız" cevabını alan Davutoğlu, "İşte bizim hareketimiz, bir adalet hareketidir. Onun için daima adalet diyoruz ve AK Parti hareketi bir kalkınma hareketidir. Bundan sonra AK Gençlik neredeyse, ben oradayım. Ama sizleri Hakkari'den Edirne'ye, Erzurum'dan Çanakkale'ye, Rize'den, Artvin'den Muğla'ya her yerde meydanlarda görmek istiyorum. Meydanlara çıkın ki Maltepe Meydanı'na çıkmaktan korkup Kartal'a sığınanlar, küçük meydanlara... Meydan ne demek görsünler" karşılığını verdi.

"9 aylık bir seçim programı hazırlamadık"

Partililere, "Meydana çıkmaya var mısın? Meydanları titretmeye var mısın? Hakkari'yi, Edirne'yi ayağa kaldırmaya var mısın" sorularını yönelten Davutoğlu, "Varız" cevabı üzerine, "Siz varsanız, biz de varız. AK Parti bir kalkınma hareketidir, bu kalkınma sadece ve sadece fiziki kalkınma değildir, niteliksel ve geleceğe yürüyen küresel gücün, büyük ikinci atılım hamlesidir" dedi.

Son 12 yıl içinde Türkiye'nin alt-orta gelir grubundan üst-orta gelir grubuna yükseldiğini belirten Davutoğlu, milli geliri 230 milyar dolarlardan 800 milyar dolara, kişi başına düşen geliri ise 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardıklarını hatırlattı.

Davutoğlu, bütün bu büyüme üzerinde, yeni hamle döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldıkları bu kalkınma hamlesini 2023'e doğru gerçek bir büyümeye, derinlikli ve nitelikli bir kalkınma hamlesine dönüştüreceklerini söyledi.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedeflerinin her zamankinden daha çok bugün geçerli olduğunu belirten Davutoğlu, "62. Hükümeti kurduğumuzda, 9 aylık bir seçim programı hazırlamadık, 9 yıllık büyük Türkiye ekonomik kalkınma programını hazırladık. O zaman hükümet programımızı okuyanlar, önce hayretlerini gizleyemediler. Üç gün içinde yazılan hükümet programı 2023'e kadar bir yol haritası çiziyordu" diye konuştu.

"Büyük Türkiye'ye doğru yürüyoruz"

"Bütün kamuoyumuzu, kalkınma hamlesi bağlamında, 350 sayfayı aşkın beyannamemizi okumaya davet ediyorum. Orada her şey var. Orada, 12 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimiz de var, inşallah önümüzdeki 9 yıl içerisinde nereye doğru yürüdüğümüzün ana dokusu, ana unsurları, ana hedefleri de var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir vatandaşımızın bu kalkınma döneminde insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya kararlıyız. Ama bu seçim beyannamesinde aynı zamanda milletimizin onuru vardır. Yani 2002'de birkaç yüz milyon dolara muhtaç bırakılan, 70 sentlere vaktinde muhtaç bırakılan onurlu bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemesi için, tanklarını, toplarını başkalarından hibe alan onurlu bir milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için, güçlü ve kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Bundan sonra bu topraklar üzerinde hükmedecek olanlar, örnek olarak AK Parti dönemlerini gösterecekler. Yüzyıllarca belki gösterecekler. Uyuyan bir devin nasıl ayağa kalktığını AK Parti dönemlerini göstererek anlatacaklar."

Kendisini dinleyen partililere "Bu kalkınma hamlesinin başarıya ulaşması için ter dökmeye, emek vermeye hazır mısın, var mısın" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Evet" karşılığını aldı.

Davutoğlu, açıkladıkları 25 sektörel öncelikli dönüşüm programıyla, istihdam projeleriyle, yeni üretim stratejileriyle büyük Türkiye'ye doğru yürüdüklerini ifade etti.

"Kedilerle bu işi çözemezsin"

"Biz, bir tarihi hareket olarak, bir erdemliler hareketi olarak, bir milli irade hareketi olarak, bir adalet, kalkınma hareketi olarak, ortaya vizyon koyarken, yani 'herkes konuşur, biz yaparken' bakın CHP, HDP, MHP neler yapıyor" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Önce CHP... Şimdi alkışlayan, konuşamayan, vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim bu kapsamlı seçim beyannamemiz ve açıklayacağım ve bizzat ilan edeceğim yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir? Amerika'dan ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok. 13 yıldır ekonomik krize rağmen kalkınan Türkiye'yi herkes alkışlıyor. O konuşacak sözü olmadığı için alkışlıyor ama bizim sözümüz var."

"Bu seçim beyannamesinin ve açıklayacağım toplumsal sözleşmenin arkasında durmaya var mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Varız" yanıtını aldı.

"Bizim sözümüz söz, onlar konuşurlar, derler ki 'şunu yapacağız, bunu yapacağız'. Ama onlar konuşur, AK Parti yapar" diyen Davutoğlu, partililerden "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sözünü tekrarlamasını istedi.

AK Parti'nin yapmak, inşa etmek için geldiğini belirten Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu bizim Amerika'dan gelecek akıllara ihtiyacımız yoktur, bizim öyle ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletle konuşuruz, biz milletin sözüyle, diliyle konuşuruz, biz milletin muhabbet diliyle konuşuruz" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement