AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı - Son Dakika
Politika

AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçilme yaşını 18'e indirecekleri, gençlere sınırsız ve ücretsiz internet imkanı sağlayacakları, iş kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek, tüm emeklilere yılda 1200 lira zam yapılacağı vaatlerinde bulundu.

04.10.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçilme yaşını 18'e indirecekleri, gençlere sınırsız ve ücretsiz internet imkanı sağlayacakları, iş kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek, tüm emeklilere yılda 1200 lira zam yapılacağı vaatlerinde bulundu.

ATO Congresiumdaki gerçekleştirilen "AK Parti Seçim Beyannamesi Toplantısı"nda, gençlerin ücretsiz internet, iş bulma gibi taleplerini içeren röportajları ekrana yansıtıldı.

Gençleri dinleyen Davutoğlu, seçme yaşını 18'e indirdikleri gibi seçilme yaşını da 18'e indireceklerini bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, 21 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerin dahi ülke yönetiminde sorumluluk alabilecek yapıya sahip olduklarına inandıklarını kaydetti.

Gençlere, sınırsız, ücretsiz internet erişimi vaadinde bulunan Davutoğlu, kendi işini kurmak isteyenlere de proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verileceğini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, "Cebine 50 bin lira koyacağız, 'madem projende iddialısın bunu hayata geçir' diyeceğiz. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. 50 bin lirayı aldı cebine koydu. Bu yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi alacak" diye konuştu.

Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muhafiyeti sağlayacaklarını anlatan Davutoğlu, "İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bu çift yönlü bir destektir. Aynı zamanda işveren destektir. İşveren genç istihdam ettiği zaman 1 yıl maaşı devlet tarafından karşılanacak" dedi.

Lise veya üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası giderlerini, 2 yıl süreyle gelir testi yapmadan ve prim almadan karşılayacakları vaadinde bulunan Davutoğlu, böylece gençlere ücretsiz sağlık hizmeti sunulacağını kaydetti.

Yükseköğrenimde yurt için müracaat eden gençlerin hepsinin barınmasını sağlayacaklarını belirten Davutoğlu, ortaöğretimden yükseköğretime geçen gençlerin kariyer planlamasına yardım edecek "kariyer merkezleri" kurulacağını anlattı.

Davutoğlu, gençlere destek için "Genç-Des" projesini hayata geçireceklerini, bu proje ile gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal ve sportif faaliyetlerine, proje bazlı karşılıksız destek verileceğini aktardı.

"Gençlerde her şeye engel olursunuz da aşka engel olamazsınız" diyen Başbakan Davutoğlu, gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla "çeyiz hesabı" projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Davutoğlu, anne ve babaların çeyiz hesabında biriktirdikleri paranın yüzde 20'si oranında devlet desteği sağlanacağı vaadinde bulundu.

Engelsiz bir hayat için gerekli altyapıyı oluşturacakları, engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanını artıracakları, görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edecekleri vaatlerini sıralayan Davutoğlu, yaklaşık 350 bin engelli vatandaşın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, engelli genç ve çocukların kısa süreli veya yatılı bakımı için "Engelli Yaşam Merkezleri" kurulacağını kaydetti.

- Emekliler ve yaşlılar için vaatler

Davutoğlu, emeklililere en büyük saygı göstermenin vazifeleri olduğunu ifade ederek, emeklilerle yapılan röportajı da salondakilere izletti. Emeklilerin maaşlarıyla ilgili taleplerini dinleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimlerine giderken bir söz vermiştik, bin 100 liranın altında maaş alan emeklilere aylık 100, yıllık bin 200 lira vereceğiz demiştik. Temmuz ayından itibaren ödenmeye başladı. Şimdi, bütün bu düzenlemelerden sonra geçmişte verdiğimiz bin 100 liranın altındakilere verdiğimiz üstüne, bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. Bütün emeklilerimize, ayda 100, yılda bin 200 lira yani takribi durumuna göre, 1 veya 1,5 maaş ölçeğinde yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı, bereketli olsun. Temmuz ayında istifade edenler de bundan istifade edecekler."

Böylece, tarım sektöründe çalışıp, Bağ-Kur'dan emekli olanlar hariç maaşı bin liranın altına olan hiç bir emekli kalmayacağını vurgulayan Davutoğlu, tarım Bağ-Kur emeklilerinin, iktidara geldiklerinde 66 lira olan emekli maaşlarının ise 884 liraya ulaşacağını bildirdi.

Davutoğlu, yüzde 15'ten yüzde yüzde 10'a indirdikleri Bağ-Kur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamen ortadan kaldıracakları taahhüdünde bulundu.

Emeklileri ve asgari ücretlileri TOKİ eliyle ev sahibi yapacaklarını da aktaran Davutoğlu, emeklileri aylık 250 lira taksitle konut sahibi yapacaklarını anlattı.

Esnaf ve KOBİ'ler

Başbakan Davutoğlu, esnaf ve KOBİ'lerle ilgili yapacakları yenilikleri anlatarak, güçlü esnafın güçlü bir toplum anlamına geldiğini bildiklerini ifade etti.

Esnafa düşük faizli kredi uygulamasına devam edeceklerini, ayrıca 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. Yeni, emek yoğun bir sektör, çok sayıda işçi istihdam edecek, fakat fabrikası yok, sembolik bir kira bedeli karşılığı fabrikasını yapıp, anahtar teslimi esnafımıza veya iş adamımıza vereceğiz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız. Yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldıracağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement