AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı - Son Dakika
Politika

AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en büyük havaalanı projesini de İstanbul'da inşallah hizmete açacağız. Toplam 10,2 milyar avro yatırım ve 22,2 milyar avro kira bedeli bulunan bu proje bu ölçekte dünyanın önde gelen projeleridir.

04.10.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en büyük havaalanı projesini de İstanbul'da inşallah hizmete açacağız. Toplam 10,2 milyar avro yatırım ve 22,2 milyar avro kira bedeli bulunan bu proje bu ölçekte dünyanın önde gelen projeleridir. 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanının ilk etabını 2018'de tamamlayacağız" dedi.

Davutoğlu, ATO Congresiumda partisinin "Seçim Beyannamesi Toplantısı"nda, İstanbul Boğazı karayolu boğaz geçişi için geçmiş günlerde ışık görme töreni düzenledikleri Avrasya Tüneli Projesi bağlamında, boğazın tabanında 5,4 kilometre tünel ve 9,2 kilometre yol yapılacağını, 2011'de başlanan projenin maliyetinin 1,3 milyar dolar olduğunu, 2016'da hizmete girecek projeyle trafik yükünün büyük oranda hafifleyeceğini söyledi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü Projesi'nin otoyollar ve köprülerle çevrilmiş Marmara ringinin önemli bir parçası olacağını, köprüyle Çanakkale'ninin iki yakasının birbirine bağlanacağını belirten Davutoğlu, Çanakkale şehitlerini andı.

Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatacağını ifade eden Davutoğlu, 40-45 kilometrelik projenin hazırlıklarının sürdüğünü, bu "çılgın" projeyi tamamlayıp İstanbul'a, Türkiye'ye, hatta dünyaya, Karadeniz'den Akdeniz'e doğru seyreden, bütün ulaşım yapan herkese armağan etmiş olacaklarını aktardı.

Davutoğlu, hazırlıkları süren Yüksek Hızlı Milli Tren projesi ile yerli yüksek hızlı milli tren inşa edileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Projeyle başta KOBİ'ler olmak üzere yerli sanayimizi geliştireceğiz. Hızlı tren projeleri aynen otoyol projeleri gibi ulaşımda çağ atlayarak Türkiye'de niteliksel bir değişimin önünü açacak hızlı tren projeleri. Ankara-İstanbul, Ankara- İzmir, Konya-Karaman- Mersin, Ankara-Yozgat- Sivas, Sivas- Erzincan hızlı tren projeleri, Kars-Tiflis- Bakü demiryolu projesi. Yerköy- Kayseri hızlı tren projesi, Halkalı- Kapıkule hızlı tren projesi. Bu projeler tamamlanarak önümüzdeki dönemde inşallah hizmete girecek. Projelendirme çalışmaları devam eden diğer hızlı tren projeleri ise Antalya-Konya-Kayseri, Antalya-Isparta-Burdur-Kütahya- Eskişehir, Bursa- Bilecik projeleri. Gördüğünüz gibi Türkiye'nin her bir köşesi bir diğerine hızlı tren projeleriyle bağlanacak."

Davutoğlu, lojistik merkezler projesiyle Türkiye'nin demiryolu yük taşımacılığını artırmak amacıyla 20 yerde lojistik merkez kuracaklarını, bunlardan yedisinin hizmet vermeye başladığını, bundan sonra diğerlerinin de devreye gireceğini, Kahramanmaraş, Bozüyük, Mardin, Erzurum, Yenice, Kemalpaşa lojistik merkezlerinin inşaat işlerinin devam ettiğini, bunların en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi.

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin Türkiye'yi Batı Avrupa ve Uzakdoğu arasında önemli bir merkez yapacağına dikkati çeken Davutoğlu, "Dünyanın en büyük havaalanı projesini de İstanbul'da inşallah hizmete açacağız. Toplam 10,2 milyar avro yatırım ve 22,2 milyar avro kira bedeli bulunan bu proje bu ölçekte dünyanın önde gelen projeleridir. 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanının ilk etabını 2018'de tamamlayacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin, üç yanı denizlerle çevrili "mübarek" bir ülke olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bu mübarek ülkenin denizlerinden bereket temin etmek ve ulaşımı denizlerde en etkili hale getirmek için Kilyos Limanı, Mersin Limanı Projesi ve Çandarlı Liman Projesini tamamlıyoruz. Kent içi ulaşım projeleri bağlamında, Ankara, İzmir, İstanbul'da büyükşehirlerimizin tümünde kent içi ulaşımda önemli dönüşüm gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Milli Aşı Projesi ile 0-5 yaş arasında yapılan aşıların dolumlarını 5 yıl içinde ülkede yapacak altyapının kurulmasının planlandığını bildirdi.

Şehir hastaneleri bağlamında toplam 32 bin 581 yataklı sağlık kampüsü, sağlık yerleşkesi, devlet hastanesi ve şehir hastanelerini içeren 24 projenin tamamlanacağını vurgulayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"4,5G ve 5G projeleri de yüksek hızlarda mobil veri transferi imkanı sunan altyapıya ilişkin ihale Ağustos 2015'te tamamlandı, 4,5G ve 5G projesinin de altyapısı hazırlanmış oldu. İhale sonucunda yaklaşık 4 milyar avro gelir elde edildi. Proje de belli oranda yerli üretim yapılması da planlandı. Adalet alanında proje kapsamında yaklaşık 3,5 milyar maliyetli yeni adalet binası, sarayı yapılacak. Kentsel dönüşüm projeleri bağlamında 6,5 milyon birimin 2023 yılına kadar dönüştürülmesi için çalışmalar devam edecek. İnsanımızın konut ihtiyacı, daha güvenli ve daha az enerji kullanan ve daha nitelikli bir ortamda karşılanacak."

Bölgesel kalkınma projeleri olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Konya Anadolu Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi'nde (DOKAP) hiçbir aksamaya, duraksamaya izin vermeden bu projelerin tekmil edileceğini vurgulayan Davutoğlu, "Bölgesel kalkınmalarla bahsi geçen bölgeler Türkiye'nin yükselen bölgeleri haline gelecek. Kırsal Kalkınma ve Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) geliştirilerek sürdürülecek. Bu çerçevede köylerimizin altyapıları ve özellikle de istihdam imkanları bağlamında 9,6 milyar Türk Lirası ödenek tahsil edilmiştir. Önümüzdeki dönemde kırsal kalkınma perspektifiyle proje geliştirilerek uygulanmaya devam edilecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi"

Davutoğlu, Yassıada'nın demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştürüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yüzlerce proje arasında özellikle önem verdiğimiz bir proje bölümünde de mührü vurmak istiyoruz. Bu da Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi. Demokrasimize kara bir leke gibi yapışan Yassıada Mahkemeleri'nin kurulduğu Yassıada ve Sivriada farklı bir yaklaşımla ele alınarak Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürülecektir. Bu kapsamda müzeler, kongre merkezi, konferans salonu, restoranlar ve konaklama ve tesisleri gibi tesisler inşa edilecek. Yassıada ve Sivriada'da oluşacak bu kompleks, dünyanın önemli barış görüşmelerinin yapıldığı barış adaları haline dönüştürülecek inşallah."

AK Parti hükümetlerinin bir reform hükümetleri olduğunu, AK Parti'nin kökünü tarihten aldığını ve büyük reformlara imza attığını söyleyen Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde yeni Anayasa, yeni yönetim sistemi, yeni yargı sistemi ve demokratikleştirmenin yaygınlaştırılması suretiyle demokraside, ekonomide, sosyal hayatta, çok büyük reformlara öncülük edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 Haziran bizim için bir duraktır ama durmadık. Bir başka durağa, daha ileriki duraklara gitmek için daha büyük bir hız, daha büyük bir enerji kazandık. Şimdi önümüzde 1 Kasım seçimleri var. Bu reformların hayata geçmesi, bu vaatlerin halkımıza ulaşması, bu projenin gerçekleşmesi ve büyük Türkiye'nin inşası için hepinizi seferberliğe davet ediyorum. Bizi, birbirimize düşürmek isteyenlere karşı 78 milyonun birliği, dirliği, kardeşliği için 1 Kasım'da sandıklara yürümeye var mıyız? Haydi Bismillah diyor muyuz? Allah yolumuz hayır eylesin."

Notlar

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında dinleyiciler arasındaki bir gencin, "Başbakanım" diye bağırarak kürsüye doğru koşması üzerine korumalar harekete geçti. Ancak Başbakan Davutoğlu, "Böyle aşkla gelen birisi durdurulur mu, bırakın gelsin" diyerek korumaları durdurdu. Kürsüye çıkarılan genç, konuşmasını kesen Davutoğlu'na sarıldı.

Davutoğlu, "Hayatımda bana doğru gelenlere, özellikle gençlere hiç bir zaman 'hayır' demedim ama bundan hareketle herkes bana doğru yürümesin" diyerek espri yaptı.

Gencin 14 yaşındaki Emre Kaya olduğu öğrenildi.

Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun, konuşması sırasında, 7 Haziran seçiminin ardından koalisyon çalışmaları sürecinde MHP'nin her şeye "hayır" diyerek, "hayır siyaseti" yürüttüğünü söylemesi üzerine, dinleyicilerden birisi "baraj altında kalınca görecekler" diye bağırdı.

Davutoğlu'nun, geçici hükümette görev almayı kabul eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e teşekkür etmesi de salondakilerden büyük alkış aldı.

"Tek sevdamız Türkiye"

Toplantıda, gençlerin, emeklilerin, çiftçilerin, öğretmenlerin, işçilerin taleplerine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonda, bir çiftçinin "Yeni destekler var mı" sorusuna Davutoğlu, "Var" karşılığını verdi.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, salondakileri selamlarken, söz ve müziği Sanatçı Uğur Işılak'a ait olan AK Parti'nin "Tek sevdamız Türkiye" seçim şarkısı çalındı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.


Advertisement