AK Parti Seçim Otobüsüne Yapılan Taşlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Seçim Otobüsüne Yapılan Taşlı Saldırı

AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Murat Alparslan, Tuzluçayır'da seçim otobüsüne taşlı saldırıyla ilgili, "Bu işe kefenimizi giyerek yola çıktık' diyen kurucu bir genel başkanın yolundan gidiyoruz.

29.05.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Murat Alparslan, Tuzluçayır'da seçim otobüsüne taşlı saldırıyla ilgili, "Bu işe kefenimizi giyerek yola çıktık' diyen kurucu bir genel başkanın yolundan gidiyoruz. O sebeple bize bu tür sataşmalarının, birtakım farklı eylemlerinin hiçbir şekilde azmimize, heyecanımıza, gayretimize en ufak etkisi, menfi tesiri olmaz, bilakis daha heyecanla, daha birlik, beraberlik içinde, daha fazla enerji ve coşkuyla kampanyamızı tamamına erdiririz" dedi.

Mamak İlçe Başkanlığı önüne çekilen seçim otobüsünü inceleyen Alparslan, AA muhabirine, seçim kampanyasının başladığı günden beri her gün farklı ilçede çalışma yapıldığını ifade ederek, bugün de Mamak'ta çalıştıklarını söyledi.

Alparslan, şunları anlattı:

"Anonslu araçlarımızla kampanya yapıyoruz. O kampanyayı yaparken özellikle CHP ve HDP'lilerin yoğun olduğu Mamak Tuzluçayır'a otobüsümüz girdiğinde muhtemelen bilinçli şekilde çünkü otobüsün önünde bir araç duruyor, trafiği kilitliyor. Araç ilerleyemez haldeyken sağdan, soldan çıkan 30, belki daha fazla kişilik grup, kaldırım taşlarıyla, daha önce hazırladıkları birtakım maddelerle, 'otobüste kim var, kim yok' demeden, camlarına saldırıp ciddi şekilde zarar vermek için tekmeliyorlar.

Bir şekilde camlarına ve şoförümüze zarar vermek için taşlarla saldırıyorlar. Uzun süre bu mücadele devam ediyor. Daha sonra omzundan ve kolundan yaralanan şoförümüz bir fırsatını bularak aralarından çıkıyor."

"HDP'nin demokrat beyanlarda bulunuyor olmasının kıymetiharbiyesi yok"

Saldırıya üzüldüklerini vurgulayan Alparslan, bayram havasında, şölen coşkusuyla yapmayı düşündükleri kampanyanın şiddetle karşılık gördüğünü kaydetti.

Alparslan, diğer siyasi partilerin seçimin aleyhlerine sonuçlanacağını gördükleri için farklı stratejiyle alanı, toplumu ve kamuoyunu gerdiğini, şiddet uygulayarak huzursuzluk çıkarma ve sandık sonuçlarını şimdiden tartışmaya açma gayretinde olduklarını savundu.

"Özellikle HDP'nin, kendisine mikrofon uzatıldığında demokrasi havarisi kesilmesi, barış güvercini gibi çok demokrat beyanlarda bulunuyor olmasının kıymetiharbiyesi yok" diyen Alparslan, şunları söyledi:

"Öncelikle nasıl Doğu'da, Güneydoğu'da silahı, terörle arasında açık ve net mesafe bırakmadıysa, hala bukalemun siyasetle orada başka, burada başka, söylemi, eylemi başka siyaset yapıyorsa, işte bugün de gücünün yetebileceğini hissettiği anda, fırsatını bulduğunda içindeki şiddeti, kini bir şekilde kusmak suretiyle bu saldırıyı yapmıştır.

Bunların sandığa, millet iradesine, demokratik nezakete ve kültüre hiçbir saygıları yoktur. Bir şekilde içlerindeki kini, nefreti, düşmanlığı, şiddeti her fırsatta bu şekilde yansıtmak durumundalar, onun gayreti içindeler. Toplumu germek, huzursuzluk, kaos çıkarmak, bir şekilde ötekileştirmek, bu sisli havadan da siyaseten medet ummak niyetindeler."

Alparslan, milletin neyin ne olduğunu gördüğüne dikkati çekerek, "Bu işe kefenimizi giyerek yola çıktık' diyen kurucu bir genel başkanın yolundan gidiyoruz. O sebeple bize bu tür sataşmalarının, birtakım farklı eylemlerinin hiçbir şekilde azmimize, heyecanımıza, gayretimize en ufak etkisi, menfi tesiri olmaz, bilakis daha heyecanla, daha birlik, beraberlik içinde, daha fazla enerji ve coşkuyla kampanyamızı tamamına erdiririz" değerlendirmesinde bulundu.

Alparslan, otobüs şoförü hafif yaralanmasına rağmen, hadisenin daha büyük zarar gelmeden neticelenmesine sevindiklerini ancak "bu nezaketsizliğin, böyle bir üslubun, tahammülsüzlüğün, hoşgörüsüzlüğün" Ankara'da yaşanmasının, bu insanların fırsat bulduğunda nelere cüret edebileceklerinin bilinmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Otobüs, yaşlı birinin yardımıyla uzaklaştı

Saldırı anını anlatan otobüs şoförü Faruk Erkmen de Tuzluçayır'da beyaz otomobilin önünde durduğunu, o sırada da yaklaşık 30 kişinin aracın etrafını sarıp kaldırım taşları ve demir çubuklarla saldırdığını belirtti.

Önünde duran otomobile korna çaldığını ancak aracın gitmediğini aktaran Erkmen, "Biz CHP'liyiz, biz HDP'liyiz, AK Parti'yi burada görmek istemiyoruz'. Bu şekilde bağrıştılar" ifadesini kullandı.

Erkmen, yaşlı kişinin otomobil sürücüsüne bağırıp yolu açmasını sağladığını belirterek, bu sayede uzaklaşarak AK Parti Mamak İlçe Başkanlığına geldiğini vurguladı.

Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri saldırıya uğrayan otobüsü inceledi.

AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Murat Alparslan'ın seçim otobüsü, Mamak Tuzluçayır semtindeki kavşakta otomobille önü kesilerek durdurulmuş, 25-30 kişilik grubun taşlı saldırısında aracın camları kırılmış, şoför Faruk Erkmen hafif yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Seçim Otobüsüne Yapılan Taşlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement