AK Parti Sivas 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Sivas 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçtiğimiz günlerde üç şehidimiz oldu Amerika'da.

13.02.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçtiğimiz günlerde üç şehidimiz oldu Amerika'da. Katil bir ırkçı, 3 genç Suriyeli Müslüman'ı şehit etti. Onların karşısında, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu ama Allah şahittir ki susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sivas'ta, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, yüreklerinin bir bölümünün Orta Asya, Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da olmasına rağmen, bütününün dünyanın her yerini kapsadığını söyledi.

Dünyada adalet mücadelesi verirken hiçbir zaman susmadıklarını belirten Davutoğlu, "Yüreğimiz insanlık yüreğidir. Bunu niye zikrediyorum biliyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde 3 şehidimiz oldu Amerika'da. Katil bir ırkçı, 3 genç Müslüman'ı, Suriyeli Müslüman'ı şehit etti. Bir diş hekimi. Kendisini insanlığa hizmet için adamış bir diş hekimi, hanımı ve hanımının kardeşi. Barbarca, hunharca şehit ettiler. Onların karşısında, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu ama Allah şahittir ki; susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Eğer susarsak, zulüm karşısında, bu katliamlar karşısında susarsak Hazreti Adem bize hakkını helal etmesin, şehitlerin babası Hazreti Ali hakkını helal etmesin, Hazreti Hamza ve bütün ulu erenler hakkını helal etmesin. Susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, " Filistin'de eğer kan dökülüyorsa onun adına, Filistin adına biz ayağa kalkacağız" diyerek, Selahaddin Eyyubi'nin bayrağını taşıyacaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'na Suriye eleştirisi

Eğer herhangi bir yerde, herhangi bir şekilde mazlum varsa bağırlarını açacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki son konuşmasında. Sanki Ortadoğu'yu bilirmiş gibi. 'Hani Kobani nerede' diye sordular. 'Suriye'de bir şehir' dedi. Nerede olduğunu bilmiyor da bir yerde bir şehir. Sanki biliyormuş gibi diyor ki 'Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz'. Şimdi Kılıçdaroğlu, senin ideoloijk adaşın, ideolojik kardeşin ve milletvekillerini zulüm sürerken gönderip elini sıktığın Esed, o Suriyeli mazlum kardeşlerimizi katlederken neredeydin sen? Hiç sesini duyduk mu? Kitle imha silahlarıyla onlar katledilirken Kılıçdaroğlu susuyordu. Oradan o kardeşlerimiz fevç fevç, akın akın Esed'in zulmünden kaçıp sınırlarımıza gelirken, Kılıçdaroğlu diyordu ki 'sınırları kapatın, onları geri gönderin'. 'Onları geri gönderin' demek ne demek biliyor musunuz? Yüzbinlerce, milyonlarca Suriyeli masumu Esed'in zulmüne terk etmek, ölüme terk etmek demektir. O zaman susuyordu, şimdi konuşmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu, senin yüreğinde vicdan olsaydı Suriye'den bize sığınan o kardeşlerimize yabancı muamelesi yapmazdın."

"Özgürlükleri koruyacağız"

Sivaslılara seslenen Davutoğlu, " Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin mazlumlara kucak açan bu politikasından memnun musunuz? Filistin'e, Suriye'ye, Irak'a kucak açan bu politikanın devamını istiyor musunuz? diye sordu.

Amerika'daki o 3 Müslüman'ın adına dünyanın her yerinde konuşacaklarını vurgulayan Davutoğlu, " Paris'te nasıl teröre karşı yürümüşsek, dünyanın her yerinde bu zulme karşı, islamofobi'ye karşı, Müslümanlara yönelik bu katliamlara karşı da en yüksek, gür seda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sedası olacaktır, Türk milletinin sedası olacaktır, milletimizin ve AK Parti'nin sedası olacaktır. İşte milli birliği ve beraberliği takip edeceğiz, özgürlükleri koruyacağız" şeklinde konuştu.

Salondakilere, "Yiğidolar eğilir mi?" sorusunu yönelten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yiğidolar dimdik dururlar, yalnız kalsalar bile yanlış yerde durmazlar, tek başına olsalar bile zalimin elini sıkmazlar, tek başına kalsalar bile mazlumun ve yetimin alnından hiçbir zaman o tebessüm öpücüğünü eksik etmezler. Bu dünyaya adalet verme mücadelemiz, asırlar öncesinden gelen o ahlaki ilkelerimiz, siyasetimizin şiarıdır, şiarı olmaya devam edecek. Siyasetimizin bir şiarı daha var; imar ve inşa fikri. Türkiye'yi 12 yılda nereden nereye getirdik. En iyi siz takdir edersiniz."

"Türkiye dünyanın ekonomik geleceğine yön veriyor"

Davutoğlu, Türkiye'yi 12 yıl içinde IMF'den borç dilenen bir ülke olmaktan çıkardıklarını, IMF'ye borç veren ve dünya mazlumlarına yardım yapabilen bir konuma getirdiklerini anlattı.

"Allah, bir daha bu milleti hiçbir şekilde namerte muhtaç etmesin" dileğinde bulanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim Türkiye'nin izzetini koruyan, Türkiye'yi yücelten, Türkiye'de imar ve inşa faaliyetine hız veren 12 yıllık iktidarımızdan sonra şimdi hep beraber 2023'e yürüyoruz. Türkiye'yi dünyanın en önemli ekonomik gücü haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. G20 dönem başkanlığında Türkiye dünyanın ekonomik geleceğine yön veriyor. Türkiye yükselirken, Anadolu'nun merkez şehri, sultan şehri, yiğitler şehri Sivas'ta hak ettiği imarı gördü, inşallah hak ettiği geleceği de görecek."

Sivas'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Davutoğlu, yatırım ve hizmetlerin katlanarak devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu, Sivas'ta yapılan 25 bin kişilik stadyumun, 2015'in Eylül ayında hizmete gireceğine dikkati çekerek, şehri lojistik merkez haline getireceklerini bildirdi.

Ankara-Sivas arasındaki hızlı trenin 2018'de hizmete gireceğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hızlı trenle 12 saatlik yolculuk 2 saate inecek. 603 kilometreden 405 kilometreye inecek. Sadece Ankara-Sivas arasındaki hızlı tren değil, Sivas'ın ötesinde Sivas-Erzincan-Erzurum- Kars hattını da tamamlayacağız. Bu sene devreye girecek Bakü-Tiflis-Kars hattıyla bütünleştirip, doğudan batıya, batıya doğuya doğru giden herkesin, Sivas'a, sultan şehre selam vererek, ziyaret ve seyahat edeceği büyük bir hat kuracağız."

"İkinci devlet üniversitesi için gerekli çalışmaları yaptıracağız"

Büyük Kızılırmak Projesi'ne de değinen Davutoğlu, "Şehrin yepyeni bir mantıkla inşa edilmesi ve Kızılırmak'ın şehirle buluşması, şehirle tabiri caizse kucaklaşması, raks etmesi lazım. Onun için inşallah Büyük Kızılırmak Projesini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu proje etrafında çok geniş bir dinlenme ve şehri yeşillendirme projesinin de olacağını anlatan Davutoğlu, daha ileriki aşamalarda Sivas'a özgü şehir geleneğini yaşatacak güzel semtler kuracaklarını söyledi. Şehrin kapasitesini de geliştireceklerini ifade eden Davutoğlu, Sivas'ı hayvancılık destek programına da alacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, Sivas'a ikinci bir devlet üniversitesi için de gerekli çalışmaları yaptıracaklarını ifade etti.

"Sivaslı hemşehrilerinizi AK Parti'ye desteğe davet edin"

Başbakan Davutoğlu, salondakileri ayağa kalkmaya davet ederek, "Hepimiz Sivas'ın o ulu erenlerinin huzurunda ayağa kalkıyoruz, Şems-i Sivasi'nin, Abdulvahab-ı Gazi'nin, İhramcızade Hazretlerinin huzurunda ayağa kalkıyoruz ve Sivas Kongresi üzerinden Kuvayi Milliye'yi hamil, iradeyi milliyeyi hakim kılan Sivas Kongresi mensuplarının, o aziz istiklal öncülerinin huzurunda ayağa kalkıyoruz. Şimdi nasıl bu salonda, bütün Sivas'ı temsilen ayağa kalkmışsak, inşallah 7 Haziran'da da bütün Türkiye'yi temsilen milli irade olarak ayağa kalkacağız" dedi.

Sivaslılara çok önem verdiğini, eniştesinin, özel kalem müdürünün, koruma amirinin de Sivaslı olduğunu anlatan Davutoğlu, Sivaslılardan, şehrin dışında yaşayan ne kadar hemşehrileri varsa onlara ulaşmalarını ve onları AK Parti'nin yolculuğuna davet etmelerini istedi.

Davutoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dolayısıyla iki göreviniz var AK Parti'nin değerli delegeleri, teşkilat mensupları. Bir, Sivas'ın her köyünü, kasabasını, mahallesini dolaşıp AK Parti'ye davet, Sivas Kongresi'nin ruhuna davet yapacaksınız. Sivas'ın her köyünü, her kasabasını dolaşmaya hazır mısınız? 'Gelin Sivas Kongresi'nin ruhunu tekrar canlandıralım. Milli iradeyi hakim kılalım' demeye hazır mısınız? 'Kuvayi Milliye ruhunu ayağa kaldıralım' demeye hazır mısınız? Al bayrağı sadece Türkiye Cumhuriyeti devletinin değil, bütün mazlumların bayrağı yapmaya hazır mısınız? Bu görevinizi Sivas'ta yaparken, Sivas dışında yaşayan bütün Sivaslılara  telefonla, mektupla, mesajla nasıl olursa olsun, ulaşıp, 'gün AK Parti günüdür' diyecek misiniz? 'Gün yiğitlerin günü, gün yiğidoların şölen günüdür' diyecek misiniz? Onları AK Parti'ye destek vermeye davet edecek misiniz?"

Davutoğlu, Sivaslılardan bu dava bayrağına sahip çıkmalarını beklediklerini ifade etti.

"Madem ki Sivas Konya'yla kardeştir ve Selçuklu başkenti olarak aynı kaderi paylaşmıştır Sivas'tan en az Konya kadar oy istiyorum. Yüzde 70, yüzde 75" diyen Davutoğlu, salondakilerin "yüzde 80" tezahüratları üzerine "gençler azimli yüzde 80 diyorlar. İnşallah siz yüzde 80'i alın Sivas hep aziz olmuştur, daha da aziz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Notlar

Başbakan Davutoğlu, Sivas Valiliğini ziyaretinin ardından, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nin yapıldığı 4 Eylül Spor Salonu'na geldi.

Salonda kurulan platforma çıkarak, partilileri selamlayan Davutoğlu, büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Davutoğlu, salonda, partililere karanfil dağıttı ve bazılarıyla da sohbet etti.

Sanatçı Uğur Işılak'ın da sahne aldığı kongrede, daha sonra Davutoğlu partililere hitap etti.

Başbakan Davutoğlu'nun sık sık "Sivas seninle gurur duyuyor"  şeklindeki sloganla kesilen konuşması 1 saat sürdü.

AK Parti Kongresi'nde ilk kez işaret dili kullanıldı.

AK Parti, ilk kez bir kongre etkinliğinde işaret dilini de kullandı. Başbakan Davutoğlu'nun 1 saatlik konuşması, salonda kurulan platformda kürsünün sağ tarafında bulunan bir kadın görevli tarafından işaret diline çevrildi.

Salonda, "Başbakanım, Yiğidolar her zaman yanındadır", "Sivaslının kabul olunan duası, Ahmet Davutoğlu",  "Memleket uğruna çıktığın bu yolda sonuna denk seninleyiz, Ahmet Hoca" yazılı pankartlar da asıldı.

Kongreye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bölge milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Sivas 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement