AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

"Türkiye 12 yıldır siyasi, ekonomik istikrarı yakalayarak refah seviyesi yükseldi.

17.07.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "Türkiye 12 yıldır siyasi, ekonomik istikrarı yakalayarak refah seviyesi yükseldi. Türkiye'nin hedefleri değişerek, düyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasında yer almak için çalışıyor. Yıllardır önce devlet sonra millet anlayışını değiştiren Başbakanımız Erdoğan oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında yarın Bursa'da düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini belirtti.

Erdoğan'ın, Bursa'yı "Sultanların şehri", "Alimlerin, evliyaların şehri" diye tarif ettiğini hatırlatan Şener, bu sevgiyle ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, çevre, TOKİ, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, KÖYDES, üniversite ve bir çok alanda 15 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bursa'ya 12 yılda yapılan yatırımlarla şehrin ihracatta 3 kat büyüdüğünü ifade eden Şener, şöyle devam etti:

"Bursa'da 12 yıl içerisinde üretim, ihracat katlayarak büyüdü. 2002 yılında Bursa ürettiği ürünün sadece 3 milyar 400 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şu anda bu rakam 11 milyar 100 milyon doları buldu. Dış ticaret hacmi ise 4 kat artarak 6 milyardan 21 milyar 400 milyon liraya yükseldi. 2002 yılında Bursa'nın ödediği vergi 1 milyar 400 milyon lira iken 2013 yılında ise 6 milyar liraya yükseldi. Rakamlarda gösteriyor ki Bursa kazanırken, ülkemiz de kazandırıyor. Bursa büyürken, Türkiye'de büyüyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projesi olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Otoyol projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda. Bursa'dan İstanbul'a 1 saatte, İzmir'e ise 2,5 saatte gidilebilecek. Bu yol İzmir, Marmara limanlarına bağlantılı olması nedeniyle Bursa sanayi yatırımlarının da merkezi konumuna gelecek. Ayrıca 252 metre kule yüksekliği, 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alacak. Bu köprü ile İzmit körfez geçişi sadece 6 dakika da sağlanacak."

Tamamlanan yol yatırımları hakkında bilgi veren Şener, şunları kaydetti:

"Bursa'ya 2002 yılına kadar 201 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları yaptığımız 231 kilometrelik bölünmüş yol ile Bursa'nın toplam bölünmüş yol mesafesi 432 kilometreye çıkarıldı. Ayrıca Bursa'nın karayolu ağı ise bin 179 kilometreye ulaştı. Köydes kapsamında köylerimizin 2 bin 458 kilometrelik yolu asfalt ile kaplandı, 227 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı."

İhsan Şener, Bursa'nın, eğitim yatırımlarından da büyük pay aldığını, Uludağ Üniversitesine ek olarak Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Bursa Orhangazi Üniversitesinin hizmete açıldığını, Uludağ Üniversitesinin de açılan 3 fakülte, 1 enstitü, 5 meslek yüksek okulu, 6 araştırma ve uygulama merkezi ile öğrenci sayının 35 binden 52 bine ulaşmasının sağlandığını bildirdi. Şener, orta öğrenimde ise kalabalık sınıf dönemine yeni yapılan 5 bin 409 derslik ile son verildiğini, ücretsiz kitapların yanında şimdi de tablet bilgisayarların öğrencilere verilmeye başlandığını anlattı.

Sağlık, tarım, hayvancılık ve sanayi sektörlerinde yapılan yatırım ve hizmetlere de açıklamasında yer veren Şener, şu bilgilere yer verdi:

"2002 yılına kadar Bursa'da hastaneler toplam 4 bin yatak ile hizmet verirken, bu rakam 12 yılda 6 bin 570'e yükseldi. Kamu-özel ortaklığı ile hayata geçecek olan bin 355 yataklı Bursa Sağlık kampusu de hayata geçtiğinde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birini daha gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca hükümetimiz döneminde başlatılan çalışmayla hastaneye gidemeyen 13 bin 63 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanması sağlandı. 2002 yılında üreticilerimize ödenen toplam prim desteği sadece 20 milyon lira iken 2013'te ise 102 milyon liraya yükseldi. 12 yılda üreticiye toplam 668 milyon lira prim desteği ödendi. 12 yılda Bursa'da hayvancılık desteği ise 17 kat arttı. 2002 yılına kadar 4 milyon lira destek verilirken bu rakam AK Parti hükümeti döneminde ise 67 milyon liraya yükseldi. Tarımın her alanında üreticilerimizi koruduk.

Organize sanayi bölgeleri için geliştirilen bedelsiz ve indirimli arsa tahsisi sistemiyle kurulan Organize sanayi bölgelerinde 113 bin 352 kişiye istihdam sağlandı. 2002 yılına kadar 514 bin olan sigortalı sayısı 773 bine yükseldi. Geleceğimiz olan gençlerimiz için yapılan onlarca spor salonu ve gençlik merkezleri ile lisanslı sporcu sayısı arttı. Bursa'da 2002 yılında 8 bin 413 olan sporcu sayısı 2013 yılında 10 kattan fazla artarak 88 bin 275'e ulaştı. 12 yılda yapılan Çınarcık, Nilüfer, Babasultan, Boğazköy barajlarının yanında kurulan onlarca sulama projeleriyle 229 bin 270 dekar arazi sulamaya açıldı. Yapımı süren 39 gölet ile de 138 bin dekar suyla buluşarak su sorunu ortadan kalkacak. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 17 bin 704 kişiye yardım, eşi vefat eden 3 bin 734 kadına maaş,  yoksul 101 bin 419 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 33 bin 389 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. TOKİ tarafından 18 bin 585 konut, sosyal donatılarıyla yapıldı."

İhsan Şener, Bursa'ya yapılan yatırımların arkasında istikrarın yakalanması olduğunu belirterek, "Türkiye 12 yıldır siyasi, ekonomik istikrarı yakalayarak refah seviyesi yükseldi. Türkiye'nin hedefleri değişerek, dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasında yer almak için çalışıyor. Yıllardır önce devlet sonra millet anlayışını değiştiren Başbakanımız Erdoğan oldu. Milletin değerlerine, iradesine önem veren Türkiye'nin bir lideri var. 10 Ağustos'ta Başbakanımız Erdoğan'ın milletimizin oyları ile cumhurbaşkanı olması ile Türkiye'deki vesayet sistemi de son bulacak. Ülkemizin refah seviyesinin artması, demokrasimizin daha da gelişimi için Başbakanımız Erdoğan'ı milletimiz destekleyecektir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement