AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

"(Asrın projesi) olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindi.

23.07.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "asrın projesi" olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası kapsamında yarın Mersin'de düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ve ardından iftar programına katılacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Mersin'i çok sevdiğini vurgulayan Şener, kente 12 yılda ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, konut, çevre, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, KÖYDES, spor, üniversite ve diğer bir çok alanda 10 milyar 200 milyon liranın üzerinde yatırımın gerçekleştirildiğini bildirdi.

Şener, 12 yılda yapılan yatırımlarla ihracatta 4 kat artış olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mersin'in 12 yıl içerisinde üretimi, ihracatı katlayarak büyüdü. 2002'de Mersin ürettiği ürünün sadece 300 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şu anda bu rakam 1,5 milyar doları buldu. 2002'de Mersin'in ödediği vergi 759 milyon lirayken 2013'de ise 6 milyar liraya yükseldi. Rakamlarda gösteriyor ki Mersin kazanırken, ülkemizi de kazandırıyor. Mersin büyürken, Türkiye'de büyüyor."

-"Asrın projesi"nde sona gelindi

"Asrın projesi" olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini belirten Şener, eylülde açılmasının planlandığını bildirdi.

Proje ile Anamur Alaköprü Barajı'ndan KKTC'ye su temin edildiğini belirten Şener, "Toplam 1 milyar dolarlık projeyle yavru vatanın su ihtiyacının giderilmesinin yanında elektrik üretimi ve Anamur'da 84 bin dekar arazinin sulanması da sağlanacak. Denizin 250 metre altından 8 kilometrelik bir hat ile yavruvatanın su ihtiyacının karşılanmasının yanında Anamur'da 84 bin dekar arazi sulanarak, 116 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Pamuklu, Sorgun, Aksıfat, Alaköprü barajlarının ve sulama tesislerinin tamamının bitmesiyle 564 bin dekar tarım arazisi sulanacak, içme suyu temin edilecek ve enerji üretilecek" değerlendirmesinde bulundu.

-Olimpiyat şehri Mersin

Şener, 17. Akdeniz Olimpiyatları'nın da Mersin'de yapıldığını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

" Yunanistan'ın olimpiyatlardan çekilmesinin ardından 18 ay gibi kısa sürede 6 yılda yapılacak yatırımlar Mersin'e kazandırıldı. Spor yatırımının yanında Akdeniz oyunları için 3 bin 500 kişi kapasiteli Akdeniz Köyü, 25 bin kişilik Mersin Stadı, bin 550 kişinin aynı anda müsabakaları izleyebileceği Erdemli Atış Poligonu, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi, jimnastik salonu, bin seyirci kapasiteli spor salonu, bocce tesisi, tenis kompleksi, basketbol müsabakalarına ev sahipliği yapacak 7 bin 500 kişi kapasiteli Mersin Spor Salonu, olimpik yüzme havuzu ve boks müsabakalarının gerçekleştirilebileceği 500 seyirci kapasiteli spor salonu yapıldı. Akdeniz olimpiyatlarıyla 24 ülkeden sporcular Mersin'e geldi. Ayrıca Mersin'de 2002'de 4 bin 580 olan lisanslı sporcu sayısı 2013'de 58 bin 10'a ulaştı."

-Ortadoğu'nun en büyük lojistik merkezi

Mersin'e ulaşımın her alanında yatırımlar yapıldığını kaydeden Şener, Yenice'ye Ortadoğu'nun en büyük lojistik merkezinin inşa edildiğini anlattı.

Şener, Anadolu'nun Mersin limanıyla dünyaya açılacağını ve bölge istihdamına büyük katkı sağlanacağını ifade ederek, Çukurova Havalimanı'nın yapılmasıyla lojistik köyün öneminin daha da artacağını bildirdi.

Çukurova Havalimanı'nın ilk etapta 15 milyon yolcu kapasiteli olacağını ve bu rakamın zamanla 30 milyona çıkartılacağına dikkati çeken Şener, şu ifadelere yer verdi:

"Mersin'i diğer illere, ilçelere bağlayan karayolu ağı bin 373 kilometreye ulaştı. Mersin'de 2002'ye kadar 279 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yıllarında 167 kilometre bölünmüş yol yapılarak toplam bölünmüş yol mesafesi 446 kilometreye çıkarıldı. Mersin'i hızlı trenle tanıştırmak için çalışmalar sürüyor. Karaman- Konya hızlı tren projesi hattı Mersin'den de geçerek Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'e kadar uzanacak. Ayrıca Adana-Mersin arasında bulunan çift hatlı demiryolu 4 hatta çıkarılıyor."

-Üreticiye destek 5 kat arttı

Çiftçinin 12 yıllık AK Parti iktidarında korunduğunu ve desteklendiğini aktaran Şener, 2002'de üreticilere ödenen toplam prim desteğinin sadece 20 milyon lirayken 2013'te ise 5 kat artarak 100 milyon liraya yükseldiğini bildirdi.

Şener, 12 yılda Mersinli üreticiye toplam 648 milyon lira prim desteği ödendiğini ifade ederek, hayvancılık desteğinin ise 46 kat arttığını vurguladı.

-Her alanda yatırım

Mersin'e 12 yılda her alanda fazlasıyla yatırımın yapıldığını aktaran Şener, hastanelerdeki 2 bin 633 olan yatak sayısının 3 bin 360'a yükseltilerek, sağlıkta koğuş sisteminden konforlu odalara geçildiğini bildirdi.

Şener, Mersin'e 6 bloktan oluşan kamu-özel ortaklığıyla yapılan bin 250 yataklı şehir hastanesinin kazandırıldığını kaydederek, şu ifadeleri kaydetti:

"Mersin'e TOKİ kanalıyla 3 bin 718 konut kazandırılarak vatandaşımızın kira öder gibi ev sahibi olması sağlandı. KÖYDES kapsamında köylerimizin bin 446 kilometrelik yolu asfaltla kaplandı, 449 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı. Mersin 2005'te 83 kilometrelik hatla doğalgaza kavuştu. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 57 bin 339 kişiye eğitim yardımı, eşi vefat eden sosyal güvencesi olmayan 6 bin 962 kadına maaş, yoksul 214 bin 617 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 41 bin 417 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

-"Bu ülke geçmişte 70 sente muhtaçtı"

Şener, AK Parti iktidarından önce ülkenin 70 sente muhtaç olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Çok şükür o günler geride kaldı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yıllardır borç aldığımız IMF ile yolları ayırdık ve borç verecek duruma geldik. Bu istikrarı bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan sağladı. Bu istikrarı muhafaza etmemiz gerekiyor. Çalışkanlığı ve vatan sevgisiyle bu ülke istikrarı kazanmıştır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için bulunmaz bir değerdir. Milletimiz ilk defa reisicumhurunu kendisi seçecek. Bu ülke için yaptıklarıyla kendisini ispat eden Başbakanımız, cumhurbaşkanlığı adayları içerisinde bu makamı tek hak edendir. " - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement