Son 12 Yılda Muğla'ya 8 Milyar Lira Yatırım Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Son 12 Yılda Muğla'ya 8 Milyar Lira Yatırım Yapıldı

Son 12 Yılda Muğla\'ya 8 Milyar Lira Yatırım Yapıldı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Muğla'ya 12 yılda bir çok alanda 8 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

05.08.2014 16:44  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, " Muğla'da 2002 yılına kadar 90 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında 3 kat arttırılarak toplam bölünmüş yol mesafesi 276 kilometreye çıkarıldı" dedi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Muğla'da düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, Muğla'ya büyük önem verdiğini vurgulayan Şener, kente 12 yılda bir çok alanda 8 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Muğla'nın gerçek anlamda turizm kenti olmasında AK Parti hükümetlerinin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Şener, şunları kaydetti:

"Muğla'da 2002 yılına kadar 90 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında 3 kat artırılarak toplam bölünmüş yol mesafesi 276 kilometreye çıkarıldı. Muğla'yı diğer illere, ilçelere bağlayan karayolu ağı 949 kilometreye ulaştı. Havayolu halkın yolu oldu ve uçmayan kalmadı. Sadece Muğla'daki havaalanlarında bir yılda 7,5 milyon yolcu uçtu. Turizm alanında yapılan yatırımlarla 2003 yılında 2 milyon turist gelirken şuanda 3,5 milyon turist geliyor. Turizm alanında yatırımcılara sağlanan kolaylık ile sadece işletme belgeli tesislerde konaklayan kişi sayısı 1 milyon 800 bin kişiden 2 milyon 500 bin kişiye yükseldi. Muğla'ya yapımına başlanan iki yat limanından Ören Yat limanı tamamlanarak hizmete girdi. Diğer yat limanı Datça ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıca 12 yılda yapılan milli parklar, tabiat parkları, mesire yerleri ile vatandaşımızın rahat nefes alacak alanlar oluşturuldu."

Eğitimde de Muğla'nın son 12 yılda kalitesinin arttığını bildiren Şener, şunları ifade etti:

"Muğla'da eğitim alanında 79 yılda yapılan yatırımların 7 katından fazla derslik açıldı. 2002 yılına kadar sadece 926 derslik var iken bu rakam 7 bin 300'e yükseldi. Evlatlarımıza ücretsiz kitapların yanında şimdi ise tablet bilgisayar dağıtılarak teknolojinin imkanları ile eğitim almaları sağlandı. Sadece ortaöğretimde değil Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine de büyük yatırımlar yapıldı. 12 yılda yapılan 6 fakülte, bir yüksekokul, 2 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 4 araştırma ve uygulama merkezi ile 2002 yılında 9 bin 834 olan öğrenci sayısı 12 yılda 30 bine ulaştı. Ayrıca öğrencilerimizin konaklamaları için yeni yapılan 5 yıldızlı yurtlar ile 2 bin 600 olan yatak sayısı 4 bin 400'e çıkartılarak 1, 2, 3 kişilik odalarda kalmaları sağlandı."

Sağlık alanında 700 yataklı sağlık kompleksi yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirten Şener, 12 yılda otel konforunda hastanelerle bin 427 olan yatak sayısının bin 940'a çıktığını kaydetti.

" Ege'nin GAP'ı Muğla'da"

"Ege'nin GAP"ı olarak tabir edilen Türkiye'nin 6. büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı ve HES'in hizmete girmesinin sağlandığını hatırlatan Şener, sulama, elektrik üretiminin yanında turistik tesis, yerleşim yerleri, havaalanının böylece taşkın ve sellere karşı korunmasının da sağlandığını açıkladı.

Muğla'ya her alanda yatırımlar yapıldığını belirten Şener, açıklamasında şunları kaydetti:

"Muğla ve ilçelerine açılan onlarca spor tesisiyle lisanslı sporcu sayısı 12 yılda 15 kat artarak 2 bin 300'den 35 bine yükseldi. Muğla'ya TOKİ tarafından bin 805 konut, liseler, ilköğretim okulları, hastaneler, sağlık ocakları, ticaret merkezleri, amfitiyatro inşa edildi. KÖYDES kapsamında köylerimizin bin 236 kilometrelik yolu asfalt, bin 217 kilometresi stabilize ile kaplandı, 307 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 4 bin 935 kişiye eğitim yardımı, eşi vefat eden sosyal güvencesi olmayan bin 842 kadına maaş, yoksul 37 bin 768 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 11 bin 743 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

Şener, milletin ilk kez kendi cumhurbaşkanını seçeceğini, 10 Ağustos'ta "milli irade bayramı" yaşanacağını vurguladı. Şener, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de son 12 yılda yaşanan değişimin mimarı, milletinin öz değerlerine saygılı, bunları yaşatma mücadelesi içerisinde olan Başbakanımız Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına hep birlikte taşıyacağız. Milletimiz Hak'tan, halktan yana bir cumhurbaşkanı istiyor. Milletin derdi ile dertlenmiş bir cumhurbaşkanı istiyor. Bu özellikleri taşıyan tek isim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Son 12 Yılda Muğla'ya 8 Milyar Lira Yatırım Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement