AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Belirli merkezlerimize Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli, Isparta, Eskişehir havalimanlarına tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 2017 yılı boyunca dışarıdan turist getiren A grubu seyahat acentalarına uçak başı 6 bin dolar...

29.11.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Belirli merkezlerimize Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli, Isparta, Eskişehir havalimanlarına tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 2017 yılı boyunca dışarıdan turist getiren A grubu seyahat acentalarına uçak başı 6 bin dolar destek vereceğiz." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulunda turizm ile ilgili kararlar aldıklarını söyledi. Bu yıl yaşanan olaylar nedeniyle turizmde istenen potansiyelin yakalanamadığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir yandan Rusya ile ilişkilerimizin bozulması, diğer yandan 15 Temmuz darbe girişimi turizmde beklediğimiz sonucu vermedi. 2017'de turizmdeki kayıplarımızı telafi etmek amacıyla Türkiye'ye turist getirenler için, seyahat acentalarına yakıt desteği meselesini görüştük. Buna göre belirli merkezlerimize Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli, Isparta, Eskişehir havalimanlarına tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında, yani 2017 yılı boyunca dışarıdan turist getiren A grubu seyahat acentalarına uçak başı 6 bin dolar destek vereceğiz. Eğer uçak 200 yolcu üzerinde bir kapasiteye sahipse bu 200 yolcu kapasiteli uçak da en az 150 yolcuyla geliyorsa bu destek yüzde 30 daha artırılacak, yani 7 bin 800 dolara çıkacak."

Esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerin de devam edeceğinin altını çizen Yıldırım, 30 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 417 bin 996 KOBİ'nin 19,5 milyar lira kredi kullandığını belirtti. Yıldırım, Türkiye'de ekonomik krizden bahsedenlerin rakamlara bakmasını istedi.

Ürün İhtisas Borsasının bu ay içinde kurulacağını aktaran Yıldırım, çiftçilerin alın terinin karşılığını alacağını bildirdi.

Grup toplantısına katılanların kentlerine davet ettiği Yıldırım, "Merak etmeyin, hepinize geleceğiz. Herkesi ziyaret edeceğim. Sizde bu sevgi olduktan sonra, sizde bu samimiyet olduktan sonra gece demeyiz, gündüz demeyiz yollara düşleriz evelallah." ifadesini kullandı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarının atılması üzerine Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, ay yıldızlı bayrağa göz koyanın gözünü oyarım." dedi.

-Ticari işlemlerde taşınır rehni

Yıldırım, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanununa değinerek, Meclise ve grubuna teşekkür etti. Kanun hakkında bilgi veren Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Eskiden teminatlar gayrimenkullerdi, arabalardı ama şimdi taşınır rehni diye bir kanun çıktı. Yani elinizde yaptığınız işle ilgili ne varsa onları da teminat olarak gösterebileceksiniz. Diyelim ki elinizde torna tezgahınız var, bilgisayarınız var, hayvancılıkla uğraşıyorsunuz, hayvanlarınız var, bunları teminat göstererek, işletmenizin ihtiyacı olan krediyi alacaksınız. Bu uygulama da 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girecek. Böylece ticari işlemlerde taşınır rehni, finansmana erişimi daha kolay hale getirecektir. Bu ne demektir? Daha fazla üretim, fazla yatarım. İhtiyacımız olan yatırım, üretim, istihdam. Ekonomimizin özeti budur. Yatıracağız, fabrika kuracağız, üreteceğiz, insanlarımıza iş bulacağız. Bütün derdimiz bu."

"Darbelerin bedelini ödüyoruz"

Küresel dalgalanmalara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Bu yılki büyümeden memnun değiliz. Türkiye bu büyümelere alışık değil. Ama maalesef darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak bunun 2017 sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Allah'a şükür yılın son çeyreğinde tekrar canlanma başladı." diye konuştu.

Konut kredilerindeki faizin indirilmesiyle konut satışlarının 2016 ekim ayında bir önceki ekim ayına göre yüzde 25 arttığını söyleyen Yıldırım, ekim ayında 130 bin 274 konutun satıldığını aktardı. Araba alımları için de mart ayına gün verildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Hani nerede ekonomik krizler, nasıl oluyor? Bunlar ekonominin ne durumda olduğunu gösteren önemli göstergelerdir." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement