AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin istikrarlı gelişimini sağlayacak ne varsa hayır dediler.

21.02.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, " Türkiye'nin istikrarlı gelişimini sağlayacak ne varsa hayır dediler. Şimdi de Türkiye'nin demokratik dönüşümünü engellemek için kampanya başlattılar." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısında, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi memleketin, güzel yurdun bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen dünyanın en büyük havalimanı inşaatının, ulaşım, teknoloji, sağlık, turizm yatırımlarının, inşaatına başlanan bütün büyük projelerin devam ettiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'ye inşa edilecek köprünün görsellerinin kamuoyuyla paylaşıldığının anımsatan Yıldırım, "İnşallah Çanakkale şehitlerimiz anısına 18 Mart günü köprümüzün, dünyanın en uzun köprüsünün temellerini atıyoruz. Bu köprü ile İstanbul'u Çanakkale'ye, İzmir'e, Manisa'ya hatta Akdeniz'e bağlıyoruz. Bu eser 3 gidiş, 3 geliş 6 şeritli otoyollardan oluşuyor. Bu muhteşem yapıda 2023 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü oluyor. Türkiye'ye de bu yakışır, Çanakkale destanına, Çanakkale yiğitlerine de bu yakışır." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak Türkiye'nin karşısına çıkacak yol kazaları konusunda hesabı kitabı iyi yaptıklarına işaret eden Yıldırım, "İşimizi kış tutuyoruz yaz çıkarsa bahtımıza." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, yatırımlara zerre kadar ara verilmediğini, dünyaya ilham verecek projelerle ülkenin potansiyelini en doğru şekilde kullandıklarını vurgulayarak, birilerinin çıkıp vatandaşlardan 'hayır' demelerini istediğini söyledi.

Hayır demeyi adet edinenlerin Marmaray'a, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, 3. havalimanına, Avrasya Tüneli'ne, Çanakkale Köprüsüne, bölünmüş yollara "hayır" dediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin istikrarlı gelişimini sağlayacak ne varsa hayır dediler. Şimdi de Türkiye'nin demokratik dönüşümünü engellemek için kampanya başlattılar. Buradan açık bir şekilde Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Nerede bulmuş bu ilhamı? Şili'de. Adamlar bir film yapmış CHP de ondan medet ummuş. Tamam anladık uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız amma hani değişiyordunuz, hani artık halkı esas alacaktınız? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine, kasabalarına gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız bizim bilgilerden daha çoğunu size orada öğretirlerdi. Şili'ye boşu boşuna niye gittiniz? Ama kafa takılmış, farklı. Kafa bu ülkeye yabancı. Kafa bu halkın aklına, irfanına, idrakına güvenmiyor. Akıl dendiğinde adamın aklına uzak diyarlar geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu senin bu derdin, bu kafayla derman bulamaz. Nereye gidersen git. Artık kimse yıllardır çöreklendiği kamu kaynaklarıyla, meslek odalarıyla siyasete ayar veremeyecek. Artık hiç kimse dünya standartlarını aşan yatırımlara hayır deyip topluma 'geri kalıyoruz' masalı anlatamayacak."

"Birileri Türkiye yelkenlerine dolan rüzgarı engellemeye çalışıyor"

Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) 5G Mükemmeliyet Merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Türkiye'nin sadece bilgisayarı, telefonu, yazılımları kullanan ülke olmaması için gayret gösterdiklerine değinen Yıldırım, üreten, bilgiye sahip olan bir ülke için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin 2003 yılında halinin ortada olduğunu belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2003 yılında hızlı internet neredeyse yoktu. Sadece 20 bin abone vardı. Bugün hızlı geniş bant internet abone sayısı 60 milyonu aştı, Avrupa ortalamasını yakaladı. Sadece 2 olan teknopark sayımız bugün 64. Ar-Ge merkezi sayımız 371'e çıktı. Bu kadar bereketli işe tabii ki 'evet' diyeceğiz. Kılıçdaroğlu anlamıyor, belki bu lisandan anlar 'tabii ki evet.' Evette bereket var, diye boşuna demiyoruz. Birileri Türkiye yelkenlerine dolan rüzgarı engellemeye çalışıyor. O zaman 'algı operasyonları yapalım, korku dağları oluşturalım' gayreti içerisine girdiler. Bakanlarımız milletvekillerimiz, genel merkezimiz, kadın, gençlik kollarımız, AK Parti'nin A'dan Z'ye bütün teşkilatı sahada var gücüyle çalışacak."

"Muasır medeniyetler seviyesini yakalamaya çalışıyoruz"

Başbakan Yıldırım, gençlere de seslenerek yeni anayasa düzenlemesiyle gençlere temsil yetkisinin geldiğini bildirdi.

Yıldırım, "Tek vatan için, tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için; evet, evet, evet. Biz Abdülhamit Han'dan aldığımız ilhamla, onun hayali olan projeleri gerçekleştiriyoruz. Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuyla muasır medeniyetler seviyesini yakalamaya çalışıyoruz." dedi.

"Milletin adamları" olarak nitelendirdiği merhum Özal'ın, Türkeş'in, Yazıcıoğlu'nun, Menderes'in, Erbakan'ın ve Demirel'in "özlem duyduğu, gerçekleştiremediği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirmek istediklerini" vurgulayan Yıldırım, "Rejim meselesi diyerek meydanlarda konuşacaklar kendini boşa yormasın, rejimin adı belli; Cumhuriyet. Milletiyle, üniter yapısıyla, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla bölünmez bir ve beraber Cumhuriyet." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement