AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (1) "Benim aziz milletimi, ihtiyaç sahibi kardeşimi 'makarnacı, kömürcü, pirinç, un için oyunu satan adam' diye lanse edenler, kibir hastalığı içinde vicdanını kaybetmiş zavallılardır. Bu, devası olmayan, ilacı bulunmayan, şifası mümkün olmayan bir hastalıktır" "Bu kibirlilik, vicdansızlık, millet karşısında her zaman kaybetmiştir. Bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur" "On yıllardır demokrasiye müdahale için gerekçe gösterilen, müdahalelere kılıf olarak sunulan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştiriyoruz. Bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi artık kaldırıyoruz" "Madde metninde yapacağımız bir değişiklikle TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimiyle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz"

02.07.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahiplerini, "makarnacı, kömürcü, pirinç, un için oyunu satan adam" diye lanse edenlerin, kibir hastalığı içinde, vicdanını kaybetmiş zavallılar olduğunu belirterek, " Bu, devası olmayan, ilacı bulunmayan, şifası mümkün olmayan bir hastalıktır" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, dün açıklanan üniversite Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının tüm adaylar, gençler için hayırlı olmasını temenni etti.  Erdoğan, sınavda dereceye girenleri, üniversite eğitimine başlayarak, hayatlarına yön çizecek gençleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

AK Parti TBMM Grubu'nda yapılan seçimlerde, 24. Dönem ikinci devrede grupları adına görev yapacakların belirlendiğini anımsatan Erdoğan, TBMM Başkanvekilliği için Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ve İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'yı aday olarak gösterdiklerini belirtti. Erdoğan, Bahçekapılı'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine İstanbul Milletvekil Mihrimah Belma Satır'ın seçildiğini, katip üyelikler ve idare amirlikleri için de adayların belirlendiğini söyledi.

Erdoğan, görevlerine ilk kez seçilenleri tebrik ederek, başarılar diledi. Erdoğan, görevlerini devreden milletvekillerine de özverili çalışmaları ve üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti, birikim ve tecrübelerinden her aşamada yararlanmaya devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, bu yeni yapıyla Meclis çalışmalarının, artan kararlılıkla devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

TBMM Başkanlığı için bugün Genel Kurul'da seçim yapılacağına işaret eden Erdoğan, tam kadro halinde bu seçimlere katılacaklarını, adaylarını güçlü şekilde destekleyeceklerini ve hız kesmeden yollarına devam edeceklerini kaydetti.

-"Zaten bir tarih yazmıştık"

Erdoğan, Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın, geçen pazar akşamı tamamlandığını anımsatarak, Akdeniz Oyunları'nda tarihi nitelikte bir başarıya imza atan, Türkiye'yi, milleti gururlandıran tüm sporcuları tebrik etti.

Oyunlarda Türkiye'nin 47 altın, 43 gümüş, 36 bronz madalya ile toplamda 126 madalya kazanarak, İtalya'dan sonra en fazla madalya kazanan ülke olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, daha önce bu oyunlarda en fazla 74 madalya kazanmıştı, bu defa 126 madalyayla spor tarihimizde önemli başarı elde etti. Türkiye, bu oyunların tarihinde daha önce hiç madalya alamadığı 11 branşta madalya kazanma başarısı gösterdi. Mersin Akdeniz Oyunları'na başarıyla evsahipliği yaparak, kısa sürede altyapı hazırlayarak, 18 ay gibi bir sürede tesisleri tamamlayarak, organizasyonu da mükemmel şekilde gerçekleştirerek, zaten bir tarih yazmıştık. Oyunlar boyunca tribünler hiç boş kalmadı. Toplam 150 bini biletli olmak üzere 200 bin kişi oyunları izlerken, oyunlar tarihinin bilet satış rekoru da kırıldı. Oyunların açılış töreni 14 ülkenin resmi televizyonu tarafından canlı yayınlandı. Sporcularımız, hazırlık ve organizasyondaki bu başarımıza yakışır şekilde Türkiye'nin ne kadar farklı ülke olduğunu, azmettiği zaman neleri başarabileceğini göstererek, milletçe hepimizi gururlandırdılar. Hem madayla alan hem de oyunlara katılan tüm sporcularımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Hepsine tek tek teşekkür ederken, başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarını da kutluyorum."

-"Yıllarca istismar edilen bir gerekçe"-

Erdoğan,  TBMM'ye  geçen hafta sundukları tasarıyla, demokrasinin gücüne güç katacak, demokrasi üzerindeki bir yanlışı, yıllarca istismar edilen bir gerekçeyi tamamen ortadan kaldıracak bir adım attıklarını kaydetti.

On yıllardır demokrasiye müdahele için gerekçe gösterilen, gerekçe olarak kullanılan, müdahalelere kılıf olarak sunulan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirileceğini vurgulayan Erdoğan,  "Kanunun 35. maddesi, 27 Mayıs 1960 müdahalesi, 12 Eylül 1980 müdahalesi, 28 Şubat müdahalesi  ve daha sonrasında tertiplenen müdahale girişmeleri için hep bir gerekçe olarak öne sürüldü" dedi.

Erdoğan, AK Parti Hükümetleri olarak, anayasal değişiklik yaparak, bütün bu müdahaleler için yargı yolunu açtıklarını dile getirerek, yargıda hesap veren sorumluların ağız birliği etmişcesine hep 35. maddenin arkasına sığındığını, bu maddeyi demokrasiye yönelik girişimleri için bir kılıf, mazaret olarak sunduklarını söyledi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi artık kaldırıyoruz. Madde metninde yapacağımız bir değişiklikle TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimiyle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. Bu değişiklikle TSK mensuplarının, siyasi faaliyette bulunamayacaklarını açık şekilde kanuna yerleştiriyoruz. Aynı şekilde bu tasarıda sözleşmeli er ve erbaş uygulamasına ilişkin yaşanan sorunlara çözüm getireceğine inandığımız pek çok yenilikle, çeşitli askeri kanunlara ilişkin değişiklikler de yer alıyor. Bu çok önemli düzenlemenin de ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Meclis aşamalarında her birinizin, bu önemli değişikliğin ruhuna ve felsefesine yaraşır şekilde hareket edeceğinizden şüphe duymuyorum. Bu maddeyi Genel Kurul'dan geçireceğinize ve en önemlisi de bu değişikliği milletimize en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyor, sizleri şimdiden kutluyorum."

-"Bunlar çıkmadan tatile çıkmak yok"

TBMM'ye gelen bir başka kanun teklifinin de pek çok önemli düzenlemeyi içerdiğini ifade eden Erdoğan, "Bu teklifte, sanayi işletmelerine sicil affından, yasa dışı bahis oyunlarının engellenmesine, sözleşmeli personelin kadroya alınmasından sürücü belgelerine kadar pek çok önemli değişiklikler yer alıyor. Bu teklifin de en kısa sürede Genel Kurul gündemine geleceğine, hayata geçirileceğine inanıyorum. Bunlar çıkmadan, tatile çıkmak yok. Önce bunları halledeceğiz, sonra tatile çıkacağız" diye konuştu.

-"Ekmeğimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşacağız"

Başbakan Erdoğan, gelecek hafta hem Türkiye hem İslam dünyası hem de tüm insanlık için son derece önemli bir aya, Ramazan-ı Şerife hep birlikte vasıl olacaklarını vurguladı.

Ramazan-ı Şerif'in, Türkiye, millet, tüm İslam dünyası, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, rahmeti, bereketiyle, evleri, haneleri, gönüllerini kuşatmasını niyaz eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının, ülkemizde,  özellikle de Suriye, Mısır, Somali, Myanmar, Filistin, Tunus, Libya gibi kardeşlerimizin ciddi sıkıntılar yaşadığı ülkelerde barışa, daha fazla kardeşliğe, daha fazla dayanışmaya, refah ve felaha vesile olmasını temenni ediyorum. AK Parti teşkilatı olarak, 365 gün boyunca yaptığımız gibi Ramazan ayını da dayanışma, paylaşma içinde inşallah idrak edeceğiz, yoksulları daha hassasiyetle arayıp, bulacağız, ocağı yanmayan, ocağında aş kaynamayan haneleri daha yakınlıkla, dikkatle espit edecek, oralara elimizi uzatacağız. Bu ay içinde çocuklara çok daha fazla şefkat gösterecek, yoksulu, garibi, gurabayı, yolda kalmışı, muhtacı daha fazla gözeteceğiz. İmkanlarımız dahilinde en yakınlarımızdan başlayarak, dalga dalga, en uzak coğrafyalara kadar yüreğimizi, gönlümüzü açacak, ekmeğimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşacağız."

-"Sosyal yardımları farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir"

Başbakan Erdoğan, zekat, sadaka, paylaşma, dayanışma gibi kavramların, sadece dini kavramlar değil, bizi biz yapan, tek millet olmayı, asırlar boyu ayakta kalmayı sağlayan kavramlar olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Birileri bunu anlayamıyor olabilir, birileri bunu farklı yerlere çekiyor olabilir. Bizim gerek bireysel,  gerek teşkilat ve gerek Hükümet olarak yardımlaşmaya, dayanışmaya verdiğimiz önemi, sosyal yardımlar konusundaki hassasiyetimizi farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir. Hatta hatta kendi yaşadığı mahallesinden dışarı çıkmadığı için Türkiye'nin tamamını da kendi yaşadığı lüks mahalle gibi zannettiği için cahillik içinde ihtiyaç sahiplerini, makarnacı, kömürcü diye aşağılamaya cüret edenler de olabilir. Bu zavalıllara kulak asmayacak, bu dertlerine deva bulunmaz çaresizleri, sadece Allah'a havale edeceğiz. Benim aziz milletimi, ihtiyaç sahibi kardeşimi 'makarnacı, kömürcü, pirinç, un için oyunu satan adam' diye lanse edenler, kibir hastalığı içinde vicdanını kaybetmiş zavalılardır. Bu çok eski bir hastalıktır. Bu devası olmayan, ilacı bulunmayan, şifası mümkün olmayan bir hastalıktır. Hiç endişeniz olmasın bu tekebbür, yani kibirlilik, bu vicdansızlık, millet karşısında her zaman kaybetmiştir. Bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur. Biz bunlara aldırmayacağız. 10,5 yıl boyunca çok büyük başarıyla hem de dünyaya model olacak şekilde başarıyla yürüttüğümüz sosyal yardımları daha bir aşk, şekvle sürdüreceğiz."

-"Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek"

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, PTT ile işbirliği içinde yeni, güzel bir uygulama başlattığına işaret ederek, yeni uygulamayla sağ elin verdiğini, sol elin görmeyeceğini kaydetti.

Şartlı nakit transferi, eşi vefat eden kadınlara nakti yardım, yaşlı ve engelli yardımı, evde bakım aylığı, muhtaç asker ailelerine yardım gibi programlardan düzenli ödeme yapılan vatandaşlara artık bir kart vereceklerini belirten Erdoğan, bu ödemelerden yararlanan yaklaşık 2 milyon vatandaşın kuyruğa girmeden, beklemeden, gururları incinmeden, incitilmeden, bu kartlarla paralarını çekebileceğini, alışveriş yapabileceğini anlattı. Erdoğan, bu kart sahiplerine ne kadar yardım alacağının da SMS yoluyla bildirileceğini söyledi.

-

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarı düzenlendi
    10:24 Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarı düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu
    10:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Terme'de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi. Karaaslan, seçim hazırlıklarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirterek, Termelilere teşekkür etti ve birliktelik mesajı verdi. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Karaaslan, yeni yatırımlarla Terme'nin daha yaşanabilir bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

  • Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gaziler İftar Programında Buluştu
    10:21 Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gaziler İftar Programında Buluştu

    Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi. Vali Mustafa Çiftçi, şehitlere ve gazilere dua ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise onların her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement