AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan, Başbakan Erdoğan, partisinin Ardahan, Iğdır, Erzincan, Bingöl, Hakkari, Rize, Bitlis, Batman, Ağrı, Erzurum, Van, Samsun, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfa belediye başkan adaylarını ...

03.12.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ardahan, Iğdır, Erzincan, Bingöl, Hakkari, Rize, Bitlis, Batman, Ağrı, Erzurum, Van, Samsun, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfa belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasının sonunda, 15 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

Belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını belirten Erdoğan, "Bu konularda çok hassas çalışmalar kaydettik. Her şey yüzde 100 doğrudur iddiasında değiliz, böyle bir iddiam yok. Ama yüzde 100'e en yakın noktada olması için çalışmalarımızı çok farklı istikamette sürdürdük" dedi.

Erdoğan, belediye başkan adaylarını belirlerken temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları yaptırdıklarını ifade ederek, "Eksiğimiz, hatalarımız olabilir ama niyetimizin samimi olduğundan kimsenin şüphesinin olmaması lazım. Herkesin her ismi kabul etmesi mümkün değil. Bu zaten mümkün olmuş olsaydı, seçimlerin yapılmasına da gerek olmazdı. Onun için bizler en ideale- kamuoyu araştırmaları, temayülleler- nasıl ulaşabiliriz, bunlara baktık. Şu anda geldiğimiz noktada da başarı oranını en yüksek oranda yakaladığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra, Başbakan Erdoğan tek tek, belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı ve ardından da açıklanan illerde yapılan yatırımları gösteren 3"er dakikalık sinevizyon gösterisi sunuldu.

Başbakan Erdoğan, sırasıyla önce belediye başkan adayını, daha sonra il başkanı ve milletvekillerini kürsüye davet etti. Erdoğan, daha sonra belediye başkan adayı, il başkanı ve milletvekilleri ile kürsünün önüne geçti, ellerini havaya kaldırarak salondakileri selamladı. Erdoğan, selamlamadan sonra ayaküstü belediye başkan adayı, il başkanı ve milletvekilleri ile sohbet etti.

Erdoğan, açıklanan illerde yaptıkları yatırımları anlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da adayların özgeçmişlerini okudu.

-15 belediye başkan adayı

Erdoğan, Ardahan'la ilgili sinevizyon gösterisinden sonra, partisinin Ardahan Belediye Başkan adayının Faruk Köksoy olduğunu açıkladı.

Bu sırada bir partili, "Sayın Başbakanım seni Ardahan'a kaz yemeğine davet ediyorum" diye bağırdı.

Iğdır'ı anons ettikten sonra salonda bulunan Iğdırlılar'ın yoğun sevgi gösterisinde bulunması üzerine Erdoğan, "30 Mart çok önemli ona göre kapı kapı dolaşacağız, 30 Mart akşamı farklı geleceğiz" dedi. Erdoğan, partisinin Iğdır Belediye Başkan adayının Mustafa Buluş olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale'den gelen kadın partililer sevgi gösterisinde bulununca, "Çanakkale'de bu defa değişim" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan Belediye Başkan adayının da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy olduğunu belirterek, Erzincan'a yaptıkları yatırımları anlattı.

"Farklı bir yere geliyoruz" diyerek Bingöl ilini anons eden Erdoğan, bu ildeki adaylarının Yücel Barakazi olduğunu bildirdi.

Mahir Ünal, Barakazi'nin özgeçmişini okurken, "Evli ve 2 çocuk babası" deyince, Başbakan Erdoğan, "az" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Hakkari adayını açıkladı.

"Hakkari'de milletvekilimiz yok, bize az oy çıktı" demediklerini belirten Erdoğan, " Yüksekova'da 150 yataklı hastane, merkezde 150 yataklı hastaneyi inşa ettik, açılışlarını bizzat gittim yaptım. Toplu konut, yol çalışmaları devam ediyor. Yüksekova'da Hakkari Havalimanı'nı yapıyoruz, engellemelere rağmen inşaatımız devam ediyor. Müteahhitler devamlı tehdit ediliyor, 'yapmayacaksın' deniliyor, biz buna rağmen yapıyoruz. İsteseler de istemeseler de yapacağız, nerede insan var biz oradayız. Orası bizim vatan topraklarımız, yapacağız. Hakkari AK Parti belediyeciliği ile de elele verdiğinde hem genel hem yerel yönetimler olarak çok farklı değişimi inşallah yakalayacağız" diye konuştu.

Erdoğan, Hakkari adayının Osman Kızılban olduğunu açıkladı. Kızılban'ın "evli ve 5 çocuk babası" olduğu açıklanınca, salonda bulunanlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu ve bir grup partili "Helal olsun" diye slogan attı.

-"Gelduk Rize'ye"

Başbakan Erdoğan daha sonra, Karadeniz şivesinde, "Gelduk Rize'ye" diyerek, Rize ilini anons etti.

"Yeşil Rize, yeşilin tüm tonlarının olduğu bir şehir, benim de memleketim olduğu için söylemiyorum ama..." diyen Erdoğan, Rize'de mevcut belediye başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür ederek, adaylarının Reşat Kasap olduğunu açıkladı.

Bakırcı'nın 2 dönemdir belediye başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, babalarının dost olduğunu söyledi. Erdoğan, "Babası benim çok sevdiğim ve saydığım bir büyüğümdü, aynı şekilde babamla dostlukları çok çok farklıydı" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Hizmetimizin yoğunlaştığı ilimize geldik" diyerek, Bitlis'i anons ederek, bu ildeki adaylarının mevcut Belediye Başkanı Fehmi Alaydın olduğunu belirtti. Alaydın'ın özgeçmişi okunurken, "evli ve iki çocuk babası" denilince, "üç" diye slogan atıldı.

Bu arada Bitlis'ten gelen partililer, "Bitlis'te 5 minare" türküsünü söyledi. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan partililere, "Şenola Bitlis, şen ola Türkiye" dedi.

Başbakan Erdoğan, sıra Batman'a gelince, bu ilde yapılan yatırımları anlattı. Erdoğan, çok güzel bir havalimanı yaptıklarını belirterek, "İlk günleri hatırlıyorum, adeta sundurma diyebileceğim bir yer vardı, o sundurmanın altında uçak beklerdik" dedi. Erdoğan, Batman Belediye Başkan adaylarının eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen olduğunu söyledi.

Mahir Ünal, Ekmen'in özgeçmişini okurken, Ekmen'in iki çocuk babası olduğunu söyledi; sonra uyarılınca, "Buraya iki yazılmış, 3 çocuk" sözlerini salondakiler gülerek karşıladı. Bazı partililer "beş" diye slogan attı. Erdoğan, Ekmen'in 10 kardeş olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Ekmen'in Batman'da AK Parti'nin kurucu il başkanlığını ve milletvekilliğini yaptığını, çözüm süreci çalışmasında da akil insanlar heyeti içinde yer aldığını kaydetti.

Ağrı adaylarının Hasan Arslan olduğunu kaydeden Erdoğan, bu ile yaptıkları yatırımları anlattı.

Başbakan Erdoğan, Çanakkaleli partili kadınlar yoğun sevgi gösterisine devam etmesi üzerine, "Çanakkale adayımızı İstanbul'da açıklayacağız. Orada da muhteşem bir tanıtım yapacağız. Perşembe günü saat 13.00'de" dedi.

-Büyükşehirler

Erdoğan, "Geldik dadaşlar diyarı Erzurum'a" diyerek, Erzurum'u anons etti.

Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler"e çalışmalarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, bu ildeki adaylarının eski milletvekili Mehmet Sekmen olduğunu belirtti.

Küçükler, yaptığı konuşmada, ""Sayın Başbakanımızın katkılarıyla Erzurum'a 10 yılda çok güzel hizmetler yapmanın mutluluğunu ve huzurunu taşıyorum. AK Parti hizmet partisidir, hizmet yolunda bayrak değişimi noktasında elbette görev değişikliği olacaktır. Ben her zaman partimizin, Başbakanımızın emrinde bir nefer olarak AK Parti'nin daha da gelişmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Önemli olan görevlere gelmek kadar, şerefle, onurla, yüzünün akı ile milletin emanetini en güzel şekilde teslim etmeyi bilmektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Doğuda önemli bir ilimizdeyiz" diyerek Van'ın ismini söyledi.

Van'a, iktidarları döneminde çok büyük hizmetler yaptıklarının altını çizen Erdoğan, deprem sonrasında bölgeye 6 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını vurguladı. 16 bin konut yaptıklarını belirten Erdoğan, "Vanımız için yeni bir dönemin hazırlığı içinde olacağız. 30 Mart Van'da milat olsun istiyoruz. Konutları sahiplerine teslim ettik. Edremit ve Erciş var ki... Van Denizi'ne nazır konutlar... Bambaşka bir şehircilik anlayışı ile bunlar gerçekleştirildi" dedi. Erdoğan, Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Osman Nuri Gülaçar olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu belirterek, bu ile yapılan yatırımlardan söz etti.

Daha sonra sıra Hatay iline geldi. Başbakan Erdoğan, bu ildeki belediye başkan adaylarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğunu açıkladı.

-İkinci belediye başkanı adayı bakan

Erdoğan, "Hatay, AK Parti iktidarı olarak çok ciddi hizmetler verdik. Modern havalimanı yaptık. Bugün yavru muhalefetten bir siyasi parti, 'bakanların adaylıkları ilan edildiği anda görevlerinden istifa etmesi gerekir' dedi. Biz bakanlarımızın veya partimiz mensuplarının ne zaman istifa etmesi gerektiğini senden çok iyi biliriz. Biz siyasetin içinde büyüdük. YSK seçim takvimini açıklar ve bizler da buna göre adımlarımı atarız" dedi.

Daha sonra sıra Diyarbakır belediye başkan adayına geldi. Diyarbakır'dan gelen partililer, Yeni Diyarbakırspor forması gösterince, Başbakan Erdoğan, "Forma numarası belli oldu ama ligde de daha farklı yerde görmek istiyoruz" diye karşılık verdi.

Erdoğan, Diyarbakır adaylarının AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu olduğunu açıkladı.

"Peygamberler şehri Şanlıurfa'dayız" diyen Başbakan Erdoğan, bu ildeki adaylarının Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç olduğunu söyledi.

Kürsüye önce mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı çağırarak kısa bir konuşma yaptıran Başbakan Erdoğan, Güvenç ile Fakıbaba'ya, "Şöyle bir sarılın bakalım" deyince, ikili birbirlerine sarıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra, önce 6 büyükşehir belediye başkan adayı, daha sonra 9 belediye başkan adayı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve diğer derneklerin başkanları, Erdoğan'a çiçek sundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması bir kadın görevli tarafından işaret diline çevrildi.

-En kalabalık günlerinden birini yaşadı-

AK Parti Grubu, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Adayları açıklanacak illerden gelenler nedeniyle milletvekilleri salonda oturacak yer bulamadı. Toplantıyı yöneten Başkanvekili Mahir Ünal, konukları sık sık uyararak, yerlerini bakan ve milletvekillerine bırakmalarını istedi.

Hatay'dan aday gösterilen Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Gaziantep'ten aday gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, milletvekilleri tarafından yoğun ilgi gördü. Şahin, Ergin'in yanına giderek bir süre sohbet etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ve aday gösterilen Vali Celalettin Güvenç ile birlikte gelerek aynı sıralara oturdu.  Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Erzurum'dan aday gösterilen Mehmet Sekmen ile yan yana oturdu.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.


Advertisement