AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2016'da hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım arkamızda milletimizin desteği, önümüzde 2023 Türkiye hedefleriyle, bütün bu engelleri aşacak, 2016'yı refah, mutluluk, barış yılı yapmaya muktedir olacak bir performans sergileyeceğiz" dedi.

05.01.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2016'da hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım arkamızda milletimizin desteği, önümüzde 2023 Türkiye hedefleriyle, bütün bu engelleri aşacak, 2016'yı refah, mutluluk, barış yılı yapmaya muktedir olacak bir performans sergileyeceğiz" dedi.

AK Parti'nin yeni yılın ilk grup toplantısında, MHP'den iki belediye başkanının partiye katılımı oldu.

Davutoğlu, Çanakkale Ecebat Belediye Başkanı Adem Ejder ve Çanakkale Çan Terzialan Belde Belediye Başkanı Tuncay Göymen'e, "Aramıza, ailemize katıldıkları için tebrik ediyor, hoşgeldiniz diyorum" diyerek, parti rozetlerini taktı. Davutoğlu, AK Parti ailesinin, önümüzdeki haftalarda, aylarda yeni katılımlarla daha da güçleneceğini, Türkiye'nin her yerinde ailelerinin derin muhabbetinin hissedileceğini söyledi.

İç ve dış gündem açısından yoğun geçen 2015'in ardından yeni umut, hedef, iddialarla 2016'ya girdiklerini belirten Davutoğlu,yeni yılın ülkeye, millete ve bütün insanlığa huzur, barış, hayır, bereket getirmesini temenni etti.

-"Çok çetin sınavlarla da karşılaştık"

Başbakan Davutoğlu, 2015'te sosyal politikalardan bölgesel yatırımlara, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda çok önemli kazanımlar elde ettikleri bir yılı geride bıraktıklarını bildirdi. Davutoğlu, çok çetin sınavlarla da karşılaştıklarını dile getirerek, bu çetin sınavları milletin desteği, AK Parti Grubu'nun hiç sarsılmaz, kararlı ve inancıyla aştıklarını, aşmaya devam edeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, "Bir kez daha aziz milletimize hitaben söylüyorum,  2016'da hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım arkamızda milletimizin desteği, önümüzde 2023 Türkiye hedefleriyle, bütün bu engelleri aşacak, 2016'yı refah, mutluluk, barış yılı yapmaya muktedir olacak bir performans sergileyeceğiz" dedi.

-"Biz söylediğimizi yaparız"

Geçen yıl iki kritik seçimi geride bıraktıklarını anımsatan Davutoğlu, iki seçim arasında yaşanan belirsizlik ortamı ve ülke gündeminin siyasi yoğunluğuna rağmen 13 yıldır istikrarla sürdürdükleri atılımlara yenilerini eklemeye devam ettiklerini belirtti.

Davutoğlu, geçen yıl içinde yaptıkları icraatlar hakkında da bilgi verdi. Davutoğlu, 1 yıl içinde şehit ve gazi yakını, vazife malulü kamu görevlileri, sivil terör mağdurları yakınları ile maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin yakınları olmak üzere 8 bin 102 kişiyi devlet çatısı altında, devletin himayesinde yeni görevlerine başlattıklarını anlattı.

AR-GE, inovasyon kapasitesini artıracak dev proje, açılışlar yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi, Atış Test ve Değerlendirme Merkezinin de aralarında bulunduğu 4 açılışa değindi.

Sismik araştırma gemisi Turkuaz'ı denize indirdiklerine işaret eden Davutoğlu, denizlerde yüzde 100 Türk yapımı, her tür teknolojik donanıma sahip sismik gemilerinin seyir halinde olduğuna değindi.

Davutoğlu, "4 proje de 2002'den önce Türkiye'de hayali dahi kurulamayan, dışarıdan ve içeriden çevrelerin 'siz yapamazsınız' dediği projelerdi. Biz şunu gösterdik, biz söylediğimizi yaparız, yaptık, yapıyoruz, yapacağız inşallah" dedi.

-"Denizleri, dağları, engelleri aşıyoruz"

Başbakan Davutoğlu, TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin açılışını yaptıklarını, TÜRSAT 4 B uydusunu Kazakistan'dan uzaya fırlattıklarını dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye'nin, Avrupa'nın ilk, dünyanın 3. denize inşa edilen Ordu- Giresun Havalimanı'nı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hizmete açtıklarını anlattı. Davutoğlu, yapılamaz, ulaşılamaz denilen hedeflere ulaştıklarını, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı hizmete açtıklarını söyledi.

Davutoğlu, bir çok uluslararası projeye imza attıklarını ifade ederek, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın Kars'ta temel atma törenini yaptıklarını belirtti. Davutoğlu, dünyada ilk kez askıda deniz geçişi sistemi olarak tasarlanan KKTC'ye su götürme projesinin açılışını yaptıklarını bildirdi. Davutoğlu, "Denizleri, dağları, engelleri aşıyoruz ve her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini ve şefkatini gösteriyoruz" diye konuştu.

-"Zirve düzeyinde başlayan yeni dönem"

Başbakan Davutoğlu, yeni dünya liderlerini ağırladıkları G-20 Zirvesi'ni Antalya'da düzenlediklerini anımsattı.

Dünya ile ilişkilerini güçlendirmek üzere 3'ü Almanya, 3'ü Brüksel, 2'si ABD olmak üzere 19 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Bu görüşme trafiği sırasında AB süreci adına da büyük gelişmeler yaşadık. Bu gelişmeler tam bir ivme ile devam ediyor. Geçen aralık ayı içinde 17. fasıl olan ekonomik ve parasal politikalar faslı müzakereye açıldı. Ayrıca 5 faslın daha müzakereye açılması için yoğun gayret içindeyiz. Bu AB -Türkiye ilişkilerinde zirve düzeyinde başlayan yeni dönemin en somut işaretleri olarak 2015'in kayıtlarına geçti" diye konuştu.

Davutoğlu, dış ziyaretlerinin sonuncusunu geçen hafta Sırbistan'a gerçekleştirdiklerine işaret etti. Davutoğlu, Sırbistan ile ilişkilerinin son yıllarda büyük ivme kazandığına işaret ederek, ilişkilerin gelişmesinin hem iki ülke halkı hem de bölge barışı açısından sembolik ve büyük önem taşıdığını bildirdi. Davutoğlu, son 4-5 yıl içinde yürüttükleri temasların, Balkanlar'da siyasi istikrarın korunmasına, büyük katkı sağladığını vurguladı.

İki ülke arasında ekonomik alanda ciddi ticaret potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, bu ülkeyle geçen yıl 700 milyon dolar olan ticaret hacmini, 1 milyar dolar seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"2015'de demokrasi tarihinde önemli yere sahip olacağına inandığımız iki genel seçimi birlikte yaptık. Milletimiz, 7 Haziran ve 1 Kasım'da yüksek katılımla bir kere daha iradesini büyük olgunlukla sandığa yansıttı. AK Parti olarak yapılan iki seçim sonrasında da halkımızın verdiği mesaj neyse onu aldık, bu mesajını gereğini yerine getirmeye gayret gösterdik. 7 Haziran sonrasında diğer partilerle uzlaşı noktası yakalanamamış olmasına rağmen ülkemizi hükümetsiz bırakmamak adına sorumluluk aldık. 7 Haziran akşamı verdiğimiz sözü yerine getirdik. Türkiye'yi bırakın bir hafta, bir gün, bir saniye dahil hükümetsiz bırakmadık, bırakmayacağız. Diğer partilerin çeşitli bahaneler altında elini taşın altına koymaktan kaçındığı dönemde, biz milletimizin verdiği görevi yerine getirdik. Bütün bu süreçte demokrasinin tüm kurum, kural ve teamülleriyle işlemesini sağladık. Türkiye'nin istikrar zemininden uzaklaşmasına  asla meydan vermedik. Nihayet 1 Kasım'da milletimiz, AK Parti'nin bu sorumlu siyaset anlayışını takdir ederek, emaneti yeniden bize, siz AK Parti Grubu'na, Türkiye'nin bütün illerinde toplumumuzun kılcal damarlarına kadar bir aile ferdi olarak işlemiş olan AK Parti kadrolarına tevdi etti."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement