AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çukur kazanlar, şehirleri harabeye çevirenler, sivil vatandaşlara saldıranlarla Kilis'e atılan bombaların sahiplerinin aynı odaklar olduğunu belirterek, "Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir.

26.04.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çukur kazanlar, şehirleri harabeye çevirenler, sivil vatandaşlara saldıranlarla Kilis'e atılan bombaların sahiplerinin aynı odaklar olduğunu belirterek, "Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir. Günlerdir Kilis'e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar kirli bir planın parçasıdır." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantı'sında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden beri başarı öyküsüne dahil olamayanların, kardeşliklerini anlayamadığını, hazmedemediğini, AK Parti'nin de diğer partiler gibi küçük hesaplar içine girerek, küçülmesini beklediğini söyledi.

"Kirli hesapların, hain odakların, siyasi mühendisliklerin taşeronu, aparatı olmayı kendilerine vazife biliyorlar. Bu aziz davaya medya üzerinden hiza verilebileceğini zannediyorlar. Arkadaşlar, geçti o günler" diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, defalarca bu kürsüden bu marazi tiplere verdiği cevabı, "Biz manşetlerle çarpışarak, savaşarak geldik" dediği günleri unutmadıklarını belirtti.

"Kimse basın üzerinden AK Parti'yi dizayn etmesin"

Davutoğlu, kimsenin, basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmemesi gerektiğini dile getirerek, "Eğer Cumhurbaşkanı'mızın 14 yıl içinde, manşetler, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız. 78 milyon vatandaşımızın bizden beklentilerini, 1 Kasım'da tek tek, adım adım giderek, yaşlısıyla genciyle, tekerlekli sandalyelerle giderek, bize oy verip, destek veren 24 milyon vatandaşımızın bize verdiği emaneti kimsenin kirli işlerine, kirli hesaplarına ezdirmeyiz." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri üzerinden çok zaman geçmediğini, milletin verdiği desteğin, yayınlanan kamuoyu araştırmalarının ortada olduğunu dile getirerek, milletin bu harekete yönelik teveccühünün her geçen gün arttığını anlattı.

Milletin, oynanan oyunları da kendilerinin bu oyunları boşa çıkarmaya yönelik kararlılıklarını da gördüğünü ve kendilerine destek verdiğini kaydeden Davutoğlu, taşların, her geçen gün daha çok yerine oturduğunu belirtti.

"AK Parti Grubu, anonim ruhtur"

Diğer partiler kendi iç meseleleriyle uğraşırken, AK Parti'nin, birlik ve beraberlik içinde enerjisini, millete hizmet yolunda harcadığını anlatan Davutoğlu, AK Parti Grubu ve milletvekillerine teşekkür etti. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik ve beraberlik, azim ve kararlılık, samimiyet ve disiplin içinde, gece gündüz demeden çalıştınız ve milletimize verdiğimiz sözleri, bu kadar kısa süre içinde hayata geçirdiniz. İşte tam da bundan rahatsız olanlar, dün kaybettikleri gibi, Allah'ın izniyle, bugün de yarın da kaybedecekler. Bu hareketin kararlı yürüyüşünden bir milim bile geri adım atmasına sebep olamayacaklar. Allah'ın izniyle emaneti, adaleti, hesabı, kitabı unutanlardan olmadık, olmayacağız. Bulunduğumuz makamların, bu yüce milletin bize emaneti olduğu şuurunu asla yitirmeyeceğiz. Bu davanın her neferinin, kardeşlik hukukuyla birbirine bağlı olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. AK Parti hareketi, kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman vurguladığı gibi prensip olarak bir, iri, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İlhamını Hünkar Hacı Bektaş Veli'den aldığımız bu şiara dün nasıl sonuna kadar sadık kalmışsak bugün de yarın da aynı şekilde sadakatle bağlı kalacağız."

Davutoğlu, daima bütünün ve davanın derdinde olduklarına işaret ederek, "Bütün dediğimde ben, şu gruba, şu mübarek AK Parti Grubuna baktığımda sadece sizleri görmüyorum. Zor şartlarda, yağmur altında, 1 Kasım mitingine katılan Bergamalı kadınlarımızı görüyorum her bir kadın milletvekilimizin içinde. Her bir milletvekilimizin gözünde, çok zor, güneş altında bizi bekleyen Antalyalıları görüyorum. Her bir kardeşimizde, defalarca gittiğim Van'da her seferinde bizi bağrına basan kardeşlerimizi, Diyarbakır'da elimi tutup 'Bizi yalnız bırakmayın' diyen ihtiyar amcalarımızı görüyorum." diye konuştu.

AK Parti Grubunun, anonim bir ruh olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, bu ruha doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle herkesin sonuna kadar sahip çıkacağını vurguladı. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

" Manisa'da elini tuttuğum yaşlı amcayla, Şırnak, Silopi'de elini tuttuğum yaşlı bir dedenin duası aynı anda bu grubun üzerindeyse bu grubun üzerinde rahmet, bereket vardır. Bu rahmet, bereketi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Allah'a hamd-ü sena ederiz ki biz arkamızda bu duaların bereketiyle 1 Kasım zaferini kazandık. Hamd ederiz ki Genel Başkan ve Başbakan olarak benim kadar, bu davada emeği olan en küçük mahalle temsilciliğindeki kardeşimizin başarımıza katkısı hepimiz kadardır. Bizler ayrıcalıklı grup değiliz. Bu grupta ben Kut'ül Amare'de omuz omuza veren Arap, Türk, Kürt aşiretlerinin liderlerini de görüyorum. Çanakkele Savaşı'ndakileri de Birinci Meclisi de Adnan Menderes'in şahadete yürüyen ayak seslerini de bu grupta görüyorum. Biz bütün bunlara miras olarak sahip çıkmak durumundayız."

"Terör belasından tamamen kurtulacaktır"

Davutoğlu, Türkiye'nin büyük hedeflerine gözlerini dikerek adımlarını attıklarını, birileri hakaret, iftirayla uğraşırken, kendilerinin işlerine baktığını vurgulayarak, milletvekillerine ve partililere arkalarına, kulaklarına fısıldadan dedikodulara değil sadece işlerine, önlerine bakmalarını, işlerine yoğunlaşmalarını tavsiye etti. Davutoğlu, tek işlerinin ve tek aşklarının, millete hizmet etmek ve hesap günü alınlarının akıyla çıkabilmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi yarınlara hazırlamak adına gereken her türlü reformu, projeyi, atılımı gerçekleştirdiklerine, neredeyse her hafta bir başka alanda, her biri reform niteliğinde yeni eylem planları açıkladıklarına işaret eden Davutoğlu, açıkladıkları planları en kısa zamanda hayata geçirdiklerini, yurdun farklı yerinde, her biri iktidarın iftihar tablosunu yansıtan onlarca açılış yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, bir yanda geleceğe yatırım yaparken diğer yandan güncel sorunları ihmal etmediklerini belirterek, "Bir yandan Türkiye'ye yakışır bir anayasa hazırlamak için çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettirirken, diğer yandan bölgesel gelişmeleri takip ediyor, terörle mücadelenin gerektirdiği her türlü tedbiri alıyor, kapsamlı operasyonları hayata geçiriyoruz. Bölücü terör örgütünün yuvalandığı yerleşim yerlerimizi, bir bir emniyet ve huzura kavuşturuyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye terör belasından tamamen kurtuluncaya kadar yürüttüğümüz bu mücadele kesintisiz şekilde devam edecektir. İnşallah sürdürdüğümüz bu kararlı mücadele neticesinde kısa sürede Türkiye, terör belasında tamamen kurtulacaktır. Bu mücadele sırasında şehit olan asker, polis, korucularımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum." diye konuştu.

Almanya'daki kadınların, şehitler için yürüttükleri kampanyada, şehitler vakfına verilmek üzere topladıkları 12 bin avroyu getirdiklerini bildiren Davutoğlu, bu kampanyanın, gurbetteki kadınların dava sadakatinin bir yansıması olduğuna işaret etti.

-"İş birliği içinde hareket ediyorlar"

Türkiye'yi 40 yıla yakın terör belasıyla uğraştıranların, şehirlere çukur kazanların, sivillere saldıranların tek bir amacının, ülkeyi kendi içine kapatarak, enerjisini boşa harcatmak olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu taşeron örgütler, Türkiye'nin şiddet sarmalına girerek, enerjisini kaybetmesini, bölgenin yeniden yapılanma sürecine müdahil olmamasını arzuluyor. Bir taraftan PKK ve onun uzantıları, diğer taraftan DAEŞ terör örgütü ülkemize yönelik eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. İki terör örgütü birbirine karşı mücadele ediyor. DAEŞ konusunda Türkiye'ye yönelik iftiraları dile getirenler de bu oyunun bir parçasıdır. PYD, DAEŞ ve katil Esad rejimi, açık bir iş birliği içinde hareket ediyorlar. Çukur kazanlar, şehirlerimizi harabeye çevirenler, sivil vatandaşlarımıza saldıranlar ile Kilis'e atılan bombaların sahipleri aynı odaklardır. Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir. Bu terör baronlarının hepsi, sahibi ne derse onu yerine getirmektedir. Günlerdir Kilis'e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar, kirli bir planın parçasıdır. "

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement