AK Parti Tekirdağ İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Tekirdağ İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu:(4) "Mazot ve gübre desteğinde artışımız devam edecek.

18.01.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı müjdeler vermek istediğini ve bu değişiklikleri tarım sektörüne bir hediye olarak nitelediğini belirterek, "Mazot ve gübre desteğinde artışımız devam edecek. Bu sene mazot desteğini yüzde 5, gübre desteğini yüzde 10 artırıyoruz" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'ne katılan Davutoğlu, kendilerinin "kıyılar bizimdir" zihniyetini taşımadığını ve "ülkemizin kıyısı da dağı da ovası da yaylası da denizi de ırmağı da bizimdir" dediklerini söyledi.

AK Parti'nin "zayıf olduğu şehirler ve kıyı efsanesini" yıkacaklarını dile getiren Davutoğlu, AK Parti'nin demokrasi, ekonomi felsefesini, hizmet anlayışını en iyi Tekirdağlılarının anlayacağını aktardı.

"Aydınlık yüzlü Tekirdağlılara Türkiye'nin aydınlık geleceğinin AK Parti'nin elinde olduğunu anlatacaksınız" diyen Davutoğlu, 12 yılda Tekirdağ'a 8 milyar lira yatırım yaptıklarını, 2002'de 299 milyon dolar Olan ihracat rakamının 2013'te 912 milyon dolara çıktığını, bu sürede şehirde 2 bin 336 derslik inşa ettiklerini, 2006'da Namık Kemal Üniversitesi'ni kurduklarını, üniversitede 8 fakülte, 3 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul ve teknokent bulunduğunu anlattı.

Davutoğlu, Tekirdağ'daki 87 kilometre bölünmüş yola 231 kilometre ilave ettiklerini kaydederek, bugün İstanbul'dan şehre karayoluyla geldiğini, şehirler ve ilçeler arası karayollarının üst düzey kalitede olduğunu anlattı.

Geçmişte bir Doğu Avrupa ülkesi büyükelçisinin kendisine, "Bütün Doğu Avrupa'yı geçtikten sonra Anadolu'ya Edirne'den girdiğimde çağdaş bir dünyaya geldiğimi farkettim" dediğini aktaran Davutoğlu, "Türkiye'nin Trakyası kesinlikle Avrupa Birliği standartlarından üstündür. Her açıdan üstündür. Şimdi esas büyük projemiz Tekirdağ-Kırklareli-Edirne yani Halkalı-Kapıkule arasında yüksek hızlı treni yapıyoruz. 230 kilometrelik bu yüksek hızlı trenle Avrupalılara da Edirne'nin ötesindeki Avrupa'ya da 'işte çağdaşlık budur' diye göstermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'daki sağlık yatırımları

Başbakan Davutoğlu, Tekirdağ- Muratlı demiryolunu da çift hatlı hale getireceklerini ve demiryolu liman bağlantısını sağlayacaklarını dile getirerek, 175 kapasiteli Tekirdağ yat limanını tamamlamak üzere süratle çalıştıklarını, Çorlu Havalimanı'nı yenilediklerini kaydetti.

Davutoğlu, 2002'de bu havalimanını kullanan yolcu sayısının 14 bin olduğunu ve rakamın 2013'te 123 bine çıkarak yüzde 755 artış yaşandığını ifade ederek, kendilerinden önce yapımına başlanan 3 devlet hastanesi ve 4 aile sağlığı merkezini, 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi'ni kendilerinin tamamladığını, Saray Devlet Hastanesi'ni, 9 adet aile sağlığı merkezini kurduklarını söyledi.

480 yataklı Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin de aralarında olduğu 3 hastane daha inşa ettiklerini kaydeden Davutoğlu, bugün 798 ambulansı Tekirdağ'ın bereketli ve şifa dolu topraklarından Türkiye'ye göndereceklerini bildirdi.

AK Parti iktidara geldiğinde, 2002'de tüm Türkiye'de 617 ambulans bulunduğunu, kendilerinin bir seferde 798 ambulansı hizmete soktuklarını belirten Davutoğlu,  "İşte cumhura saygı, cumhuriyetçilik bu. ve bu yıl ambulans sayısını 5 bin 268'e çıkarıyoruz. 617'den 5 bin 268'e... Millet bu hizmeti unutur mu? Bugün özellikle bu ambulansları Tekirdağ'a getirdik. Tekirdağlı kardeşlerimiz de ülkemizin kudret ve şefkatini görsün. Artık sağda, bayırda, kar, kışta hastaneye ulaşamadığı için vefat eden veya çok ağır durumda hastaneye gelebilen örnekler kalmadı. Her yere ambulans helikopterle ulaşıyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, 2 yıl önce Somali'de çölün ortasında farklı taraflar arasındaki çatışmada Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı personelinin yaralandığını duyar duymaz Sağlık Bakanı'na ulaştığını belirterek, Somali Büyükelçisi'ne talimat verildiğini, oradan helikopter kiralandığını, Türkiye'den de Mogadişu'ya ambulans uçak gittiğini, yaralı personelin 6-7 saat sonra Somali'deki çölden Ankara'nın en kaliteli hastanesine getirildiğini anlattı.

Başbakandan çiftçilere müjdeler

Tekirdağ için söylenen 3T'de (tarım, ticaret turizm) devrim yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bazı müjdeleri de şimdi sizlerle paylaşacağım. Bunları Tekirdağlı ve Trakyalı kardeşlerime özellikle ama bütün Türkiye'deki tarım erbabına, bereketli toprakları işleyen, alınteriyle çalışan işçilerimize tarım sektörüne bir hediye olarak zikrediyorum. Soya, kanola ve aspirde sözleşmeli üretime yönelik 2014'te başlattığımız dönüm başına 10 Türk Lirası ilave desteğini bu sene 15 Türk Lirası'na yükseltiyoruz inşallah. Ayrıca ayçiçeğini de bu kapsama alacağız. Mazot ve gübre desteğinde artışımız devam edecek. Bu sene mazot desteğini yüzde 5, gübre desteğini yüzde 10 artırıyoruz. İlk defa bizim dönemimizde sertifikalı fidan desteği uygulaması başladı. Sanayi ve ihracata yönelik yeni çeşitlerle meyve bahçesi kuran çiftçilerimizde bu desteği yüzde 50 artırıyoruz. İyi tarım uygulamaları çerçevesinde ıtri, tıbbi bitki üretimi yapanlara dönüm başına 100 Türk Lirası ayrıca destek vereceğiz."

Tekirdağ'ı bu sene ÇATAK yani Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Projesi kapsamına alacaklarını dile getiren Davutoğlu, bu çerçevede üreticilere dönüm başına 30, 60 ve 135 Türk Lirası destek sağlayacakları bilgisini verdi.

Davutoğlu, tarım şehri Tekirdağ'a son 12 yılda desteklerini yüzde 319 artırdıklarını kaydederek, "Hayvancılığa 302 milyon lira destek sağlamıştık. Şimdi Trakya için dev bir adım atıyoruz. Bunu Edirne'de de, Kırklareli'nde de zikrettim. TRAGEP, yani Trakya Gelişim Projesi'ni başlatıyoruz. Bir anlamda bütün Trakya'da yeni bir GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz ve bu yola Tekirdağ'ı, Trakya'yı sadece türkiye'nin değil bütün Balkanların hatta bütün Avrupa'nın en bereketli tarım havzası haline getireceğiz" diye konuştu.

- Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Tekirdağ İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement