AK Parti Trabzon İl Teşkilatının Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

AK Parti Trabzon İl Teşkilatının Bayramlaşma Töreni

AK Parti Trabzon Teşkilatı, bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

29.07.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon Teşkilatı, bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

AK Parti Trabzon İl Teşkilatı tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, İlçe Başkanı Temel Altuntaş, Trabzon AK Parti Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Erdoğan Bayraktar, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve eski Milletvekili Şeref Malkoç yanı sıra birçok ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

İl Başkanı Adnan Günnar, yaptığı konuşmada, "Türkiye yeni bir Türkiye olacak sloganıyla yola çıkıyoruz. Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurun başkanı olmak üzere aday oldu ve partimizin adayı olarak ona başarılar diliyoruz. Biz bugüne kadar bize çalışan genel başkanımıza bugün biz ondan daha fazla çalışarak destek vermek durumundayız" dedi.

Erdoğan Bayraktar ise, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara değinerek, "Gazze kan ağlıyor, İsrail yönetiminin vahşeti kadın, bebek, çocuk ayrımı gözetmiyor. Dikkate değer bir konudur, son din olan bu dine karşı sistemli bir saldırı devam etmektedir. Böyle bir konumda bayramı yaşıyoruz. Türkiye'de dünya Müslümanları adına üzerine düşen sorumluluk biraz daha artmıştır" dedi.

Bayraktar, görevde kalması durumunda Trabzon'u ve Türkiye'yi yatırıma boğacaklarını ifade ederek, "Biz bakanlığımızı 2013 yılının sonunda 2014 yılında dört dörtlük bir bakanlık haline getirirdik, bu konuda hiç mütevazı değilim. Dünyanın en iyi bakanlığı yaptım. İnanın biz Trabzon'u da Türkiye'yi de yatırıma boğacaktık. O zaman sıkıntımız kalmayacaktı, işlerimiz kolay olacaktı" dedi.

"BEN SİYASETÇİ DEĞİLİM"

Birisinin yanlışını ortaya dökerek önünün kesilmesinin doğru olmayacağına işaret eden Bayraktar, "İnsan çalışarak iyilik yaparak kendini göstermeli. Gayret edersek başarılı oluruz. Bizim siyasette gözümüz yok. Siyasetçi değilim ben. İşadamıyım. 22 sene işadamlığı yaptım, inşatçılık, müteahhitlik yaptım. 20 küsur sene de bürokratlık yaptım. Sonra bürokrasiden gelerek milletvekili oldum. Hiç önemli değil. Ne milletvekilliği ne bakanlık falan. Sıramızı saldık biz. Bir arkadaşımız gelsin aslan gibi bir arkadaşımız onun ayağının tozu olalım. Biz ona destek verelim. Dua edelim, birbirimize dua edelim. Esas önemli olan Trabzon'dur. Esas önemli olan Trabzon'un kalkınmasıdır. Esas önemli olan Trabzon'un lokomotif özelliğini öne çıkarmaktır. Trabzon geriye düşerse biz üzülürüz. Trabzon ağlar. Çocuklarımız torunlarımız üzülür. Trabzon'a borcumuz var. Bu bakımdan Trabzon'a hizmet etmede Trabzon'u öne çıkartmada yatırım getirmede Trabzon'u üniversite şehri yapmada, sağlık kenti yapmada, turizm kenti yapmada, tarımı öne çıkartmada, İpek Yolu özelliğini öne çıkartmada, Rusya ile Ukrayna ile paslaşarak daha çok yatırımı Trabzon'a getirmede devlet adamlarını Trabzon'a daha çok çağırmada nasıl yapabiliriz ne edebiliriz onun için bundan sonra daha çok birliktelik içerisinde daha çok çalışıp gayret edeceğiz" dedi.

Milletvekili Seymenoğlu ise, "Torba yasa ile ilgili önemli sorunlara çözüm getirecek yasayla ilgili çalıştık. Taşeron firmalarla ilgili yeni düzenlemeler getirdik, önemli kararlar alındı. Trabzon'umuz nüfusundan daha çok nüfusu olan bir şehir. Her zaman gözde ve görünür olduk, aldığı oylar ve verdiği destek dikkat çekmiştir. İnanıyorum bu seçimde de Trabzon farkını gösterecektir' dedi. Seymenoğlu'ndan sonra Aydın Bıyıklıoğlu konuşma yaptı. Bıyıklıoğlu Başbakanımız borç ödedi, hizmet verdi. Ama bunları kazanırsanız yaparsınız. Gezi olaylarının ardından ekonomik operasyonlar başladı. Sınırları kim aşıyorsa hemen hizmet akışını kesmeye çalışıyorlar. Bizim üzerimize düşen gerçekleri milletimize anlatmaktır" şeklinde konuştu.

Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise, "Mübarek ramazan bayramınız kutlu olsun. Bugünün en önemli konusu 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Özellikle bu cumhurbaşkanlığı döneminde görüyorum ki farklı görüşleri birbirine kırdırtmış taraflar bir arada. Bir taraftan zam, zulüm, işkence CHP bağırılırdı, bir taraftan da kanımız aksa da zaten İslam'ım bağırılırdı. Şimdi soruyorum madem aranızda fark yoktu, niçin bizi birbirimizle kavga ettirdiniz" şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da ilçe belediyelerinin sorumluluklarından, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerinden devraldığı borçlara, Ramazan ayında Trabzon genelinde verilen iftarların maliyetinden cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren büyükşehir statüsüne geçiş yapan Trabzon'da, büyükşehir yapılmasına hızla devam ettiklerine vurgu yaparak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne dönüşen Trabzon il belediyesinin başta Ortahisar Belediyesi olmak üzere hiçbir ilçe belediyesine borç bırakmadığını, aksine ilçe belediyelerinin borç yükünü üzerine aldığını ifade etti. Gümrükçüoğlu, "Şunu ifade etmek istiyorum ki, Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta Ortahisar İlçe Belediyesi olmak üzere hiçbir belediyeye Trabzon il belediyesinden bir kuruş borç devretmemiştir. Daha iyi hizmet edebilmeleri için elinden geleni yapmaktadır. Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (TİSKİ) bütçesi içinde de tüm ilçe belediyelerimizin, tüm su kanalizasyon borçlarını devralmıştır. Bugün Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ayda 1,5 milyon (trilyon) gibi bir rakamı, daha önce ilçe ve belde belediyelerimizin yaptığı su kanal projelerinin geri dönüş kredileri olarak geri ödemektedir. Bu da çok tabiidir. İyi bu hizmetler geçmişte yapılmıştır ve biz şimdi bu borçları ödemekteyiz" diye konuştu.

"RAMAZAN İFTARLARI İÇİN BELEDİYEDEN PARA ÇIKMADI"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan boyunca ilçeler ve merkez ilçenin mahallelerinde halkla beraber gerçekleştirdiği sokak iftarları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, iftarlarda yenilen yemeğin satın alınmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi tesislerinde Büyükşehir Belediyesi'nin personelleri tarafından pişirilip, yine belediye çalışanları tarafından halka ikram edildiğini söyledi.

Ramazan boyunca gerçekleştirilen iftarların halk iftarı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

"O iftarlarımızda valilerimiz, mülki amirlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti mensuplarımız hazır bulunmuşlardır. 'Bu iftarların parasını kim veriyor, büyükşehir veriyorsa hakkımı helal etmiyorum' gibi üzücü ifadeler kullananlar, Trabzon kamuoyuna yakışmayan cümleler sarf edenler olmuştur. Sizin huzurunuzda arz ediyorum ki bu iftarlar halkın iftarıydı. Kimseyi şu partili bu partili diye ayırt etmiyorduk. Bütün partililerimizi davet ediyorduk."

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç de konuşmasında İsrali'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadı. Konuşmaların ardından bayramlaşma törenine geçilirken katılımın yoğun olduğu gözlendi. - TRABZON

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel AK Parti Trabzon İl Teşkilatının Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement