AK Parti Üyesine, Başbakan'a Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

AK Parti Üyesine, Başbakan'a Hakaret Davası

AK Parti Üyesine, Başbakan\'a Hakaret Davası

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde, Ak Parti üyesi 63 yaşındaki İbrahim Poyraz hakkında, delege seçimleri sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

12.11.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde, Ak Parti üyesi 63 yaşındaki İbrahim Poyraz hakkında, delege seçimleri sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. 2 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Poyraz, suçlamayı kabul etmedi.

Ak Parti üyesi İbrahim Poyraz, AK Parti Kozlu İlçe  olağan kongresi öncesi 2 6 Ekim 2014'de gerçekleştirilen delege seçimlerinde partinin desteklemediği listeye oy vermek istediğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre Sandık Kurulu Başkanı Recep Çavdar'ın, listeyi dışarıdan kendisinin getirip oy kullanabileceğini söylemesi üzerine tartışma çıktı. İbrahim Poyraz da tartışma sırasında iddiaya göre Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret etti.

Partilelerin şikayeti üzerine İbrahim Poyraz hakkında Başbakan Davutoğlu'na yönelik 'hakaret' suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Poyraz, suçlamayı kabul etmedi. Poyraz, aynı zamanda internet yerel haber sitesi sahibi olduğunu belirterek, kedisini şöyle savundu:

"Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakanıma benim zerre kadar husumetim yoktur. Aksine kendileri ile sıkı fıkı yazışmalar içinde olan birisiyim. Ben Cumhurbaşkanına, Başbakana, partiye küfür edecek kadar akılsız bir insan değilim. Ben partiye küfür etmişsem o partide ne işim var."

Tanıkların da dinlendiği duruşma ertelendi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Üyesine, Başbakan'a Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement