AK Parti Van 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Van 5. Olağan Kongresi

Başbakan Davutoğlu: (4) "Milli Eğitim Şurası'nda tabi bu şura olduğu için her tür görüş, her tür teklif yapılabilir Şura'yı biz bunun için topluyoruz.

07.12.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararları alındığını, tavsiye kararlarının Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirildiğini ve Bakanlar Kurulu'nda tekrar nihai karar için istişare edildiğini vurgulayarak, "Ama daha bunları beklemeden, 'Osmanlıca seçmeli ders olarak okutuluyor bazı liselerimizde, sosyal bilimler ise zorunlu ders... İmam Hatipler'de de okutulsun, seçmeli olsun'dendi diye kıyameti kopardılar" dedi.

AK Parti Van 5. Olağan Kongresi'nde Vanlılara seslenen Davutoğlu, çözüm süreci için tarihdaşlık ve vatandaşlık şeklinde iki kavramı kurguladıklarını belirtti. Davutoğlu, "Bu ikisi olunca kaderdaşlık. Tarihdaşlıktan kast ettiğimiz Feqiye Teyran ile Yunus Emre'yi kardeş bilmektir" dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Güzel Türkçemiz ile güzel Kürtçemizi muhabbet dili olarak görmektir. Onun için yola çıktık.  Birileri biz tarihdaşlık dedikçe, 'sizin tarihiniz farklı, hatta sizin eski inancınız farklıydı'demeye kalktılar. Bütün bir Van ayakta ve gür bir sesle bugün haykırdığı gibi haykırıyor ki 'bizim tarihimizde birdir, inancımız da birdir, kıblemiz de aşkımız da derdimiz de birdir.

Şimdi bu vesileyle bir tarih muhasebesi yapma vakti. Milli Eğitim Şurası'nda -tabi bu şura olduğu için her tür görüş her tür teklif yapılabilir- Şura'yı biz bunun için topluyoruz. Her görüşten eğitim uzmanları bir araya gelsinler, tartışsınlar diye şuralar toplanır, tavsiye kararları alınır. O tavsiye kararları daha sonra Milli Eğitim Bakanlığımızca değerlendirilir ve Bakanlar Kurulu'nda tekrar nihai karar için istişare edilir. Ama daha bunları beklemeden, 'Osmanlıca seçmeli ders olarak okutuluyor bazı liselerimizde, sosyal bilimler ise zorunlu ders... İmam Hatipler'de de okutulsun, seçmeli olsun'dendi diye kıyameti kopardılar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki değerlendirmelerine değinen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 'Bizi Orta çağa götürmek istiyorlar' diyor. Bir başka Genel Başkan Yardımcısı, 'bize mezar taşlarını mı okutacaklar?' diyor. İşte, bunlar tarih cahili. O mezar taşları, bu toprakların mührüdür. O mezar taşları,  o hakir gördükleri mezar taşları şehitlerimizin bu topraklarda ecdadın bıraktığı tapu mührüdür" diye konuştu.

CHP'ye eleştiride bulunan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"CHP, hala tarihimizi anlayabilmiş değil; hala eski bir mantıkla orta çağ karanlığından bahsediyorlar. Orta çağ karalıktır dedikleri dönem, insanlığın aydınlatıldığı, yüce vahyin geldiği aydınlık çağdır. Alemlere rahmet olarak gelen Resul'ün çağıdır.

Orta çağ karanlığına bakanlar, gitsin ortaçağ karalığının yaşandığı skolastik düşüncenin, doğmatik düşüncenin Avrupa'sına baksınlar. Bizim tarihimizde orta çağ karanlığı yok; bizim tarihimizde Van'ı irfan şehri yapan, ilim diyarı yapan aydınlık çağların izleri var."

Davutoğlu, tarihdaşlığı tekrar ihya etmek üzere yola çıktıklarını vurgulayarak, "Bu tarih düşmanlarına, milletin inancını, milletin mirasını anlamayanlara da cevap vermek üzere yola çıkıyoruz" dedi.

-Notlar

AK Parti Van İl Kongresi'ne Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Beşir Atalay, Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Van ve çevre illerin milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Davutoğlu'nun sahneye "milletin hocası, bilge Başbakan" sözleriyle anons etti.

Başbakan Davutoğlu'nun Van ziyareti nedeniyle şehirde geniş güvenlik önlemleri alınırken, askeri helikopterler de Davutoğlu'nun konvoyu ve yol güzergahı üzerinde uçarak, güvenlik önlemlerine katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Van 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement