Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü

Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü

Gazze'ye kara saldırısı, aralarında AK Parti ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu grupca Ankara'da protesto edildi.

18.07.2014 03:41  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekilleri de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına kınayan açıklamalarının ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara vererek grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Daha sonra bir açıklama yapan Sadık Yakut, alınan karar gereği bugün ortak bir bildiri yayınlanacağını, yapılan görüşmelerde TBMM'nin bugün saat 14.00'e kadar çalışmaması konusunda mutabakata varıldığını belirtti. Bunun üzerine Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri İsrail Büyükelçiliği'nin önüne protesto yapmak üzere yola çıktı.

"TC TARİHİNDE BİR İLK"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin yaptıkları eylemi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak yorumladı. Şahin twitter hesabından şunları yazdı: "TC Tarihinde ilk kez AK Parti Milletvekilleri olarak TBMM'yi kapatarak Elçilik önünde İsraili protesto ettik..."

İSRAİL'E LANET SLOGANLARI

Saat 01.30'da çok sayıda milletvekili, Çankaya protokol yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önüne geldi. Milletvekilleri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatına yönelik yapılan protesto eylemine katıldılar. Çeşitli sloganlar atan kalabalık, İsrail'e lanet okudu. Polis ekipleri ise konut ile büyükelçilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

"İSRAİL, FİLİSTİN'İ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ"

Büyükelçilik konutu önünde toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "15 gündür devlet terörü uygulayan işgalci İsrail, Filistin topraklarını bombalamak suretiyle ülkeyi kan gölüne çevirdi. Biz TBMM olarak şuanda burayız, meclis şuanda tatil oldu, yarın da tatil olacak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, İsrail devletinin haydut devlet olduğunu belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. İsrail'in yaptığı bir haydut devletin yapacağı eylemdir. Bu eylemleri yapanlara ancak haydut denir. Haydut olan devlete gereken dersin verilmesi gerekir. Ezilen Filistin halkı ile beraberiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından milletvekilleri konut önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • ADAM: Hiç pollitik deği. Demogojik davranışlar. . Dar görüşlü ve sığ. Bu adamlar mı bizi yönetiyor 7 20 Yanıtla
  • gezgin: haydi tayyip sende katılsana bu şavaşa sen ancak süriyeyi ırakı iranı tehtit edersin 18 5 Yanıtla kupa: bi de gezideki gençleri. . . 0 0
  • halil temel: sayın vekilim sizi rojava konusunda senin aynı kararlığını bekliyoruz eyer yalan deyilse onlarda çocuk kadın katlediliyor onlarda müslüman deyilmi yoksa sizin çıkarlarınıza ters mi düşüyor mu bende sahsen israili lanetliyorum ama rojavayı unutmamak lazım 6 10 Yanıtla
  • mamoste: Çocukça hareketler siz yürmeyi bırakın halka izin verin alasını yapar yeterki polis tankıyla topuyla çop ve gazıyla halka saldırmasın isz yürüyesiniz diye tbmm de deilsiniz daha etkili işler yapasınız diye 77 milyon sizi oraya gönderiyor. 6 1 Yanıtla
  • orjinal: siz böyle tek yürek olursanız bu 77. milyon arkanızda haydi icraata elçimizi çekelim ve elçilerini sınırdışı edelim abd. nin rusyaya yaotıgı abbargoyu bizde israile uygulayalım ve TC. de tüm israil mallarını boykot edelim ve almayalım. zaman birlik beraberlik zamanıdır. allah oruç agızla yapılan dua geri çevrilmez cenabı allah israili kahretsin inşallah. amin amin amin. 6 0 Yanıtla
  • hakkaniyetli: bende israili nefretle kınıyor, lanetliyorum elimden şimdilik bu kadar geliyor. 5 0 Yanıtla
  • çağlar duman: bende sabaha kadar protesto ettim ama hıc bırsey değişmedi. . Somut yaptırımlar yapmak gerek. . . Kardeşlerimizi bu köpeklerden kurtarmak gerek 5 0 Yanıtla ayhan: venazuella bile elçiyi sınırdışı etti. bizim vekillere bak. :))))))))) 0 0
  • ayhan: zavallılar. ! yürüyeceğinize büyükelçiyi sınırdışı etsenize. yetki sizde değilmi. ? 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement