AK Parti ve MHP Binalarına Bomba Koyan Sanık Duruşmaya Katılmadı - Son Dakika
Güncel

AK Parti ve MHP Binalarına Bomba Koyan Sanık Duruşmaya Katılmadı

AK Parti ve MHP Binalarına Bomba Koyan Sanık Duruşmaya Katılmadı

İzmir'de geçen yıl AK Parti Karşıyaka İlçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkez Amirliği'ne bomba atıp, Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan ve müebbet ile 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan MLKP terör örgütü üyesi 23 yaşındaki Deniz A., davanın 2'nci duruşmasına, açık görüşü olduğu gerekçesiyle katılmadı.

25.04.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de geçen yıl AK Parti Karşıyaka İlçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkez Amirliği'ne bomba atıp, Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan ve müebbet ile 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan MLKP terör örgütü üyesi 23 yaşındaki Deniz A., davanın 2'nci duruşmasına, açık görüşü olduğu gerekçesiyle katılmadı. Ertelenen duruşma sonunda açıklama yapan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, sanığın duruşmaya katılmayarak savunma hakkını kötüye kullandığını söyledi.

İlk önce Karşıyaka AK Parti İlçe binasında, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkez Amirliği'nde kısa aralıklarla bomba patladı. Her üç yerde patlayan bombalar maddi hasarlar oluşturdu. Polis, bombayı koyan saldırganların kimliğini tespit etti. Soruşturma sürerken Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine saldırı düzenlendi. Polis memurlarının açtığı ateş sonucu araçtaki iki kişi kaçmaya başladı. Zanlılardan Deniz A.'nın attığı poşetten, dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombası çıktı. Yanındaki suç ortağı kadın ise izini kaybettirdi. Yakalanan Deniz A.'nın, Karşıyaka AK Parti binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren MLKP terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. Emniyet, savcılık ve sulh ceza hakimliğinde susma hakkını kullanan Deniz A., tutuklandı.

İLK DURUŞMADA SAVUNMA YAPMADI

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Deniz A. hakkında, dört ayrı olaydan iddianame hazırlanıp müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen şubat ayında yapılan duruşmada tutuklu yargılanan sanık Deniz A. savunmasını hazırlamadığını belirterek, bu nedenle süre istedi.

BU KEZ DE DURUŞMAYA KATILMADI

İlk duruşmada savunma hazırlaması için süre verilen Deniz A., bugün görülen davanın 2'nci duruşmasına, açık görüşü olduğunu gerekçe gösterip katılmadı. Duruşmaya, sanık ve müşteki avukatları, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve bir grup partili katıldı. Duruşmada ifade veren müştekilerden Aynur Ayrıbaş, "Çamdibi Karakolu'nun yanında oturuyorum, ben hiçbir şey görmedim. Akşam saatlerinde evde uzanıyordum, polisler evden çağırdı, evimin camına bomba konulmuş. Daha sonra patlatıldı. Evimdeki elektronik eşyalar ve camlar kırıldı. Kaymakamlık, faturasını verdiğim zararımı karşıladı. Yaklaşık 3 bin liralık hasar oluştu ve yaptığım masrafın bir bölümünün faturasını alamadım. Kimseyi görmedim, ama sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Bir diğer müşteki Turgut Gürer ise "Karşıyaka Girne Bulvarı'nda bulunan AK Parti ilçe binasının yanındaki binada oturuyorum ve o dönem apartman yöneticiliği yapıyordum. Binamızın otoparkı ile AK Parti'nin otoparkı müşterek, bomba nedeniyle otoparkın girişindeki mekanizma, duvarlar zarar gördü. Yaklaşık 2 bin lira civarında zararımız vardı, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından bu karşılandı. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu. AK Parti'li Mertoğlu'nun avukatı Sema Cansu Bozkurt, "Sanığın ifade vermemesi işi sürüncemede bırakmaktır. Bu hususa dikkat edilerek bir an önce savunmasının alınmasını talep ediyoruz" dedi.

"CD'LER ELİMİZE ULAŞMADI"

Sanık avukatlarından İmdat Ataş, dosyada bulunduğu ve Deniz A.'ya ait olduğu belirtilen görüntülerin yer aldığı CD'lerin kendilerine ulaşmadığını, bu nedenle sanığın duruşmaya katılmış olması durumunda bile savunmasının eksik kalacağını söyledi. Ayrıca bir süre önce basında, Buca'da Deniz A.'nın yakalandığı olayda firar eden kadın zanlıya ait evin tespit edildiğinin yer aldığını, bununla ilgili dosyada bilgi olmadığını, soruşturmayla ilgili bilgi talep ettiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, sanık avukatının istediği CD'lerin tarafına verilmesine, ayrıca sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine, aksi halde ilgililer hakkında suç duyurusunda bunulmasına karar verip duruşmayı 13 Haziran'a erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşmanın ertelenmesinin ardından adliye hizmet binası önünde, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Mertoğlu ile partililer basın açıklaması yaptı. Sanığın duruşmaya katılmayarak savunma hakkını kötüye kullandığını söyleyen Başkan Mertoğlu, "Halkımız müsterih olsun teröre inat mücadelemize ve halkımıza verdiğimiz hizmetlere devam edeceğiz" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti ve MHP Binalarına Bomba Koyan Sanık Duruşmaya Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement