AK Parti Vize İlçe Dıvan Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Vize İlçe Dıvan Toplantısı

AK Parti Vize İlçe Dıvan Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Vize İlçe Teşkilatı Mayıs Ayı Aylık Divan Toplantısı Namık Kemal Ortaokulu Toplantı salonunda yapıldı.

27.05.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Vize İlçe Teşkilatı Mayıs Ayı Aylık Divan Toplantısı Namık Kemal Ortaokulu Toplantı salonunda yapıldı.

Divan Başkanı Naci Bayraktar, Üyeler Murat Uçar ve Gülşen Akça, Katip Üyeler Gökhan Sarsıplı ve Muhammet Ertürk' ten oluşan Divan Başkanlığının yerini almasının ardından toplantıya başlanıldı. Toplantıda ilk olarak saygı duru ve İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan;

"Hepinizin bildiği gibi AK Partide en üst kademeden en alt kademeye kadar herkes göreve gelir ve süresi bittiğinde görevini devreder" dedi.

AK Parti Vize yönetimde bulunan arkadaşlar görev yaptıkları sürede ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Gürşan; " Sayın Başbakanımızın bir sözü vardır, siyasetçilere derki, 'Bu bir maraton yarışıdır. Eğer maraton koşucusu olmayı göze alırsanız siyasete giriniz'. Ben buradan siyasete yeni girmiş genç arkadaşlara sesleniyorum. Siyasette bir yere gelmek istiyorsanız çile çekmeyi bileceksin, sabır göstermeyi bileceksin, zorluklara göğüs germeyi bileceksin ve yılmayacaksın. Maraton koşucusu gibi hep önüne bakacaksın, koşacaksın. Samimi olacaksın, samimi duygularla mücadele edeceksin. Şimdi önümüzde çok önemli bir dönem var. Hatırlarsanız ben milletvekili seçildikten sonra dedim ki bizde seçimler biter, seçim o zaman başlar. Yani biz yerel seçimler için artık başlıyoruz dedim. Şimdi önümüzde 2014 Martında yerel seçimler var. Yerel seçimler hep partimiz için, hem de bölgemiz için önemli. En önemlisi de 10 yıldan beri Ak Parti çok önemli icraatlara imza attı. Hakikaten sağlıkta, ulaşımda, sosyal güvenlikte, dış politikada, maliyede, ekonomide çok büyük işler yapıldı" dedi.

"BU BÖLGEYI TURIZM BÖLGESI İLAN EDECEĞIZ"

Gürşan, Vize ve Demirköy bölgesini turizm bölgesi ilan edeceklerine dikkat çekerek şöyle devam etti; "Demirköy, İğneada, Kıyıköy, Vize'yi turizm bölgesi ilan edeceğiz. Çünkü hem doğal orman alanlarımız var. Hem denizimiz var, hem tarih var hem de kültür var. Bu konuda çalışmalar yaptık. İş adamlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla, belediye başkanlarımızla toplandık. Şimdi bu bölgeyi turizm bölgesi yapmak için girişimde bulunduk. Bu hafta da ben Kültür Bakanımızla görüştüm. Siz projelerinizi hazırlayarak bize sunun, biz onay makamı olarak sonunda projelerinizi onaylayacağız dedi. Bölgemiz tarihi yönden çok zengin, Vize'de Traklar var, Ayasofya Camii var, Antik Tiyatro var, Kıyıköy'de Manastır var, Demirköy'de hepiniz bilirsiniz dönemin mühendislik harikası olan İstanbul'un fethinde kullanılan topların döküldüğü Dökümhane var. Orayı da restore ettiriyoruz şimdi. Hamamı, camisi ve dökümhanesiyle birlikte."

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ise; "Ak Partide görev yapmak çok zordur. Ailenizden, işinizden fedakarlık gerektirir. Ben az önce ilçe teşkilat başkanı mahalle ve köy teşkilatlanma yapılarından bahsetti. İl Teşkilat Başkanımızla beraber gerçekten bahtiyar olduk. Çünkü Halil Başkanıma da az önce ifade ettim. Siz daha önce de ilçe başkanlığı yaptınız, bu döneminizde böyle bir mahalle ve köy yapılanması varmı dedim ve kendisi yoktu dedi. Bende 2012 yılı Aralık ayında göreve gelen İl Başkanı olarak, bir kardeşiniz olarak bu teşkilatçılık, parti nasıl olur, Anadolu da yüzde 50'ler, 60'lar, 70'ler bulunuyor da, bizde neden böyle. Önce bir farklılığı ortaya koyalım. 'Burası Vize olmaz, burası Kırklareli olmaz' böyle bir şey yok yaparsan olur. Bu teşkilat yapılanması bizim tüzüğümüzün amir hükümlerindendir. Genel Merkezimizin bizlerden isteği en baş görevlerdendir"şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

27.05.2013 17: 53: 59

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Vize İlçe Dıvan Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement