AK Parti'ye Oy İsteyen Milli Eğitim Müdürünü Bakan Avcı'ya Sordu - Son Dakika
Güncel

AK Parti'ye Oy İsteyen Milli Eğitim Müdürünü Bakan Avcı'ya Sordu

AK Parti\'ye Oy İsteyen Milli Eğitim Müdürünü Bakan Avcı\'ya Sordu

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz'ın öğretmen ve velilerin cep telefonlarına SMS göndererek 1 Kasım'daki seçimde Ak Parti için oy istemesini TBMM gündemine taşıyıp, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi.

29.10.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz'ın öğretmen ve velilerin cep telefonlarına SMS göndererek 1 Kasım'daki seçimde Ak Parti için oy istemesini TBMM gündemine taşıyıp, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi.

CHP'nin tekrar ikinci sıradan aday gösterdiği milletvekili Mazlum Nurlu, önergesinde, Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz'ın öğretmen ve velilerin cep telefonlarına, 'Allah'ın izniyle ülkemizin geleceği için 1 Kasım'da hep birlikte AK Parti ile yeniden tek başına iktidarıiçin oy verelim. Ayrıca çevremizi de uyaralım. Allah yar ve yardımcınız olsun' yazılı SMS gönderdiğini belirtti. Bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini belirten Nurlu, "Devlet terbiyesinden yoksun kalmış Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürünün Ak Parti'ye oy istemek için öğretmen ve velilere mesaj atarak baskı kurmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Mazlum Nurlu, önergesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan şu sorulara yanıt istedi:

"Hükümetiniz tarafından vali, kaymakam ve daire yetkililerinden AKP'ye oy istemeleri yönünde bir talimat verilmiş midir? Milli Eğitim Müdürlerinden AKP'ye oy istemeleri için baskı yapılmasını istediniz mi? Bulunduğu makam ve görev gereği devlet terbiyesi almış olması gereken Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz'ın bir siyasi partiye oy istemesi sizce doğru mudur? Bulunduğu makamı siyesi çıkarları için kullanan bu kişiyi görevden alıp, hakkında soruşturma başlatacak mısınız?" - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'ye Oy İsteyen Milli Eğitim Müdürünü Bakan Avcı'ya Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement