AK Parti Yöneticisi, Duvara Yazı Yazmaktan Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Yöneticisi, Duvara Yazı Yazmaktan Beraat Etti

AK Parti Yöneticisi, Duvara Yazı Yazmaktan Beraat Etti

Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Gedikoğlu, geçen yılın mart ayında yapılan yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun bez afişi ve köprülü kavşağa sprey boya ile yazılar yazdığı iddiasıyla, Fırat Parmanbek ile 'kamu malına zarar verme' suçundan, 1- 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı İzmir 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat etti.

04.02.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Gedikoğlu, geçen yılın mart ayında yapılan yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun bez afişi ve köprülü kavşağa sprey boya ile yazılar yazdığı iddiasıyla, Fırat Parmanbek ile 'kamu malına zarar verme' suçundan, 1- 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı İzmir 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat etti.

İzmir 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan 3'üncü duruşmaya parti yöneticisi Mustafa Gedikoğlu ve avukatı Özgür Hızal katılırken, diğer sanık Fırat Parmanbek yurt dışında olduğu için gelmedi. Önceki ifadelerini tekrarladığını belirten Mustafa Gedikoğlu, "Başbakanımız Erdoğan ve rahmetli validesine küfür içeren yazılar vardı. Bunu silmek için sprey kullandım. Hakaret içeren herhangi bir şey yazmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.  Avukat Özgün Hızal, şöyle dedi:

"Müvekkilim yöneticiliğin ve vatandaşlığın verdiği rekleks ile de kötü sözlerin silinmesi maksadı ile bu hareketi yapmıştır. Herhangi bir kişiye yönelik hakaret içeren ve bunu kamu malına zarar verme kastı ile de yazmamıştır. Seçim döneminde binlerce yazı ve afiş bulunmakta. Hiçbir şekilde bu kasıtla hareket etmedi. Diğer sanığı da tanımaz. Kendisi mali müşavir, şu an iktidar partisinin il başkan yardımcısı ve il yönetim kurulu üyesidir. Bu konuda herhangi bir şikayet de yoktur. Bu itibarla müvekkilimin atılı suçtan beraatini talep ediyorum."

Hakim, Orhan Balbal, atılı suçun sanıklar tarafından işlendiği, sabit olmadığından beraatlerine, ayrıca yargılama giderlerini Hazine'nin karşılamasına sanığın kendisini avukat ile temsil ettiğinden, 1500 TL tutan vekalet ücretinin de Hazine'den alınıp ödenmesine karar verip davayı bitirdi.

DAVA KONUSU

Davaya konu olay, 28 Mart 2014 tarihinde meydana geldi. Yeşildere Caddesi'nde bulunan Karayollarına ait Atatürk Köprülü Kavşağı'na ve bez afişlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik hakaret içeren sözler yazıldı. Aziz Kocaoğlu, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na avukatı Ercan Demir ile birlikte gidip, olayı çocukların yapmış olabileceğini belirterek şikayetçi olmadı. Olay yerinde bulunan işyeri ve güvenlik kameralarını ve yere atılı 4 boya sprey kutusu ile 2 bez afişi incelemeye aldı. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen ve olayın olduğu tarihte Ak Parti İl Başkan Yardımcısı olan il yönetim kurulu üyesi Mustafa Gedikoğlu ile yanında olduğu belirtilen Fırat Parmanbek'in savcılık tarafından parmak izleri alınıp karşılaştırıldı. Polis Kriminal Laboratuvarından gelen raporda iki kişinin parmak izi olduğu ortaya çıktı. Savcı Sabahattin Açıkgöz, Aziz Kocaoğlu'nun şikayetçi olmasından dolayı, bu yönden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verirken, kamu adına dava açtı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Yöneticisi, Duvara Yazı Yazmaktan Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement