AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun Açıklaması

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun Açıklaması

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Osman Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında oluşturulan fonları üreticiye sunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Orta Anadolu’nun tarım ve hayvancılıkta önemli merkezlerinden olan Yozgat’ta modern üretim tesislerinin kurulmasına öncülük ettiğini söyledi.

23.07.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Osman Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında oluşturulan fonları üreticiye sunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Orta Anadolu'nun tarım ve hayvancılıkta önemli merkezlerinden olan Yozgat'ta modern üretim tesislerinin kurulmasına öncülük ettiğini söyledi.

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili ve Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü, Osman Coşkun, Yozgat'a bağlı Yeşilova Köyü'nde TKDK'nın Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılması kapsamında sağladığı 2 milyon TL'ye kurulan damızlık sığır ve süt üretim tesisini inceledi. Türkiye'nin tam merkezinde bulunan Yozgat'ın gelir kaynaklarının başında hayvancılık ve tarımın yer aldığını belirten Coşkun,"Bu bölgenin insanının yapacağı en güzel ve kolay işlerden bir tanesi hayvancılıktır. Hem et hem de süt üreticiliği konusunda bizim halkımız bu işi yapabilecek durumdadır" dedi.

Hayvancılık alanında Yozgat'ın daha da ileri gitmesi için bu desteklerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, " Yapılan bu yatırımlar istihdama da büyük katkı sağlamaktadır. Ancak işletmecilerimiz 2 bin lira maaş, artı sigorta ile çalıştıracak elaman bulamıyoruz demekteler. Bu tür sorunlarında çözüleceğine inanıyorum. Yozgat, Tarım ve Hayvancılık yönünden önemli potansiyele sahiptir, verilen hibe destekler ile bu yatırımlar daha da artacak ve Yozgat Tarım ve Hayvanlığın merkezi olabilecek durumdadır. Bu konuda üreticilerimize, müteşebbislerimize büyük görevler düşmektedir. Yapılacak kaliteli projelerle bu hibe desteklerden vatandaşlarımız daha fazla yararlanabileceklerdir. Bu konuda yapılacak bilgilendirme toplantılarıyla daha iyi tanıtımlar ve projeler elde edileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tesis yetkilisi Turan Akbulut, daha önce kendi imkanları ile tarım ve hayvancılıkla uğraşırken TKDK desteği ile damızlık hayvan ve süt sığırcılığı üretimi yapan 2 milyon TL'lik bir tesis kurduklarını ifade ederek, "Daha önceden çiftçilik yaptığımız için hayvancılık desteklerine yönelik düşüncelerimiz vardı. Geçimimizi çiftçilikle sağladığımız için yatırım şeklini hayvancılık olarak seçtik. Bu yatırımı köyümüze kurduk. Bu tesisimizi daha da geliştirme yönünde planlarımız var" diye konuştu. Üretim kapasitesi ve AB standartlarındaki yapısını yanı sıra tesisin önemli bir istihdam imkanına sahip olduğunu anımsatan Akbulut, buna rağmen işçi bulamamaktan dert yandı. Akbulut, "Şuanda işçi sıkıntımız var. 4 kişi ile çalışıyoruz. Çoban bulmak, bakıcı bulmak çok zor. Bulduğumuz elamanla r bir aylık, iki aylık sürelerle çalışıyor. Sürekli elaman bulamıyoruz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement