AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun: "Verilen Hibe Kredilerle Anadolu'da Tarım İşletmeleri... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun: "Verilen Hibe Kredilerle Anadolu'da Tarım İşletmeleri...

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun: "Verilen Hibe Kredilerle Anadolu\'da Tarım İşletmeleri...

AK Parti Eski Yozgat Milletvekili ve Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, son yıllarda tarıma dayalı yerel ürünlerin, gerek bakanlık gerekse uluslararası fon kuruluşları tarafından sağlanan hibe desteklemeler sayesinde başta Yozgat olmak üzere Anadolu’nun pek çok kentinde tarıma dayalı işletmelerin kurulduğunu söyledi.

27.08.2015 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eski Yozgat Milletvekili ve Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, son yıllarda tarıma dayalı yerel ürünlerin, gerek bakanlık gerekse uluslararası fon kuruluşları tarafından sağlanan hibe desteklemeler sayesinde başta Yozgat olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinde tarıma dayalı işletmelerin kurulduğunu söyledi.

Yozgat ziyaretlerinde gündemini daha çok kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine ayıran AK Parti Eski Yozgat Milletvekili Coşkun, süt ürünleri üretimi yapan bir işletmeyi ziyaret etti. Bölge çiftçisinin ürünlerini işleyerek ekonomiye kazandıran işletme sahibi Erdal Demir'den bilgi alan Coşkun, yerel işletmelerin çoğalması noktasında her zaman destekçi olduğunu, olmaya da devam edeceğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörlüğü tarafından sağlanan hibe kredilerinin yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Coşkun, "Anadolu'da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında son yıllarda hayata geçirilen tarım politikalarının yanı sıra sağlanan hibe destekleri ile Yozgat gibi illerimizde önemli işletmeler kuruldu. Özellikle tarıma ve hayvancılığa dayalı üretim yapan köylünün ekonomiye dahil olmasını sağlayan işletmeler bölge ekonomilerine yeni bir soluk kazandırıyor. Bugün Yozgat'ımızda süt ve süt ürünleri işleyen kuruluşlar, üreticinin pazar aramadan toprağında üretirken kazanmasına vesile oluyor. İşletme ziyaretinde gördük ki peynirden tereyağına, yoğurttan kaymağa kadar pek çok süt ürünü üretiliyor. Hem işletmeler kent ekonomisine katkı sağlıyor hem de asıl emek sahibi, emeğinin karşılığını alıyor" dedi.

Herican Süt Ürünleri İşletmesi Sahibi Erdal Demir'den üretim kapasiteleri ve çeşitliliği hakkında bilgi alan Coşkun, bu tür işletmelerin çoğalması, büyüyerek daha çok üreticiye katkı sağlaması noktasında üzerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Coşkun: 'Verilen Hibe Kredilerle Anadolu'da Tarım İşletmeleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement