AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ın AK Parti iktidarı ile hizmet almaya başladığını belirterek, Yozgat’ın, Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar aldığı hizmetlerin iki katından fazlarısın AK Parti iktidarı döneminde aldığını söyledi.

23.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'ın AK Parti iktidarı ile hizmet almaya başladığını belirterek, Yozgat'ın, Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar aldığı hizmetlerin iki katından fazlarısın AK Parti iktidarı döneminde aldığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı Yozgat Bürosunu ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yusuf Başer, AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin her konuda çağ atladığını, yapılan her hizmetten Yozgat'ın da aynı ölçüde yararlandığını kaydetti. AK Parti iktidarı ile Yozgat'ın sağlıktan, eğitime, ulaşıma büyük hizmetler aldığını ifade eden Milletvekili Başer, " Yozgat iktidarımız döneminde 298 milyon 600 bin liralık eğitim yatırımı almıştır. Okul ve kurum sayısını 658'den 789'a çıkardık. Öğretmen sayımız 5 bin 405'ten 7 bin 534'e çıktı. Okullarımıza 10 bin bilgisayar gönderdik. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden büyük katkısı bulunan Bozok Üniversitesi 2006 yılında iktidarımız tarafından kurulmuştur. 2007- 2015 yılları arasında üniversitemize 234 milyon TL yatırım ödeneği gelerek üniversitemizin hızlı bir şekilde büyümesine katkı sağlanmıştır" dedi.

AK Parti iktidarı ile sağlıkta köklü değişimler yaşandığını, insanlar arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırıldığını vurgulayan Milletvekili Başer, "AK Parti'den önce, insanlar arasında ayrım yapılıyor, isteyen istediği yerden sağlık hizmeti alamıyordu. SSK'lılar devlet hastanelerinden dahi zor hizmet alırken üniversite hastanelerinin, özel hastanelerin önünden geçemiyordu. İnsanlar sağlık hizmeti aldığı hastanelerde rehin kalıyordu. AK Parti ile insanlar arasındaki ayrım ortadan kalkış, üniversite hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, ayrım yapmaksızın bütün insanların hizmetine açılmış vatandaşımız dilediği yerden sağlık hizmeti alır hale getirilmiştir. İlimizde 183 milyon TL sağlık yatırımı yapılmıştır. İlçelerimiz modern hastanelere sağlık ocaklarına kavuşmuştur ve Akdağmadeni, Sarıkaya, Sorgun, Çekerek ve Saraykent Hastanelerinin inşaatı devam etmektedir. Özellikle Yozgat merkezimize yapılan kamu özel ortaklığı ile 475 yataklı hastanemizin inşaatı hızla sürmektedir. Bu hastanemizin proje bedeli 275 milyon TL'dir. Yine hastanelerimiz AK Parti hükümetleriyle modern son teknoloji tıbbi cihazlara kavuşmuştur" şeklinde konuştu.

Yozgat'ta AK Parti iktidarından önce sadece şehir geçişlerinde bölünmüş yolun bulunduğunu ve bunun da sadece 42 kilometre olduğuna değinen Milletvekili Başer, "Yozgat'ta şehirlerarası karayolumuzda iki aracın yan yana geçmesi dahi zordu. AK Parti iktidarı ile birlikte bölünmüş yol mesafemiz 361 kilometreye ulaşmıştır. Vatandaşımız rahat bir şekilde yolculuk yapmaktadır. Yapılan bölünmüş yollarımızda ise standardımız her geçen gün yükselmekte ve çalışmalarımız hızla sürmektedir. Köydes projelerimizle bütün köy yollarımız asfaltlanmış, köylerde yaşayan vatandaşımızın evine içme suyu bağlanmış, köylere kanalizasyon şebekeleri döşenmiştir. Şehirde ne varsa AK Parti ile köylerde de olmaya başlamıştır. Şimdi köylerimize çocuk oyun parkaları yapıyoruz. Köylerimize beton parke taş kaldırımlar ve yollar yapılarak, köylerimiz çamurdan ve tozdan kurtarılıyor. AK Partiden önce bunalır hiçbirisi hayal dahi edilemiyordu, bunları bugün AK Parti yapıyor" dedi.

Bütün kurumlarda yatırımların ve hizmetlerin AK Parti ile artarak devam ettiğini ifade eden Milletvekili Başer, " 161 Milyon TL Gençlik ve Spor yatırımı yapılmıştır. Gençlik merkezleri, yüzme havuzları, stadyumlar, futbol sahaları ile gençlerimize spor yapmak imkanı sağlanmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yatırımları, barajlar, göletler su kanalları, ağaçlandırma çalışmaları sayma ile bitmeyecek hale gelmiştir. Tarım ve hayvancılıkta verilen destekler katlayarak artmıştır" diye konuştu.

Yozgat'ın en önemli yatırımlarından birinin ulaşımda Hızlı Tren olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer, "Yozgat, Hızlı Trenin kavşağı haline gelecektir. Doğu-batı ve Güney Kuzey, hızlı tren kavşağı Yozgat olacak. Yine Yozgat Havaalanı ise Yozgat'ı dünyaya bağlayacaktır" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement