AK Parti Yunusemre İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yunusemre İlçe Kongresi

AK Parti Yunusemre İlçe Kongresi

Başbakan Yardımcısı Arınç (3): "Selahettin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olmuş, Manisa'dan aldığı oy oranı binde 5. Biz yüzde 47 almışız, yüzde 48 almışız. 50 defa daha büyüğüz, daha güçlüyüz. Sen bir iken iki olsan ne olacak üç olsan ne olacak?

07.12.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim barajı tarıtşmalarına ilişkin AK Parti'nin baraja ilişkin herhangi bir korkusu olmadığını belirterek, "Sen bir iken iki olsan ne olacak, üç olsan ne olacak? Tavana değecek boyumuz var hamdolsun. Geldik mi biz geliyoruz. Senin bu 8 tane partini toplasak, 10 milletvekili eder; bizim ayak boyumuzu bile geçmez" dedi.

Arınç, Manisa Fuar Merkezi'nde katıldığı AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, seçim barajı tartışmalarına değinerek, AK Parti'nin baraj sayesinde iktidara gelen bir parti olmadığını ifade etti.

Kongreye birlikte katıldığı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nu işaret ederek, baraj tartışmaları nedeniyle kimi zaman aklına meclis kürsünden muhalefete, "Sizin barajları konuşmaya hakkınız yok, Türkiye'de barajdan konuşmaya bir tek kişinin hakkı var, o da Veysel Eroğlu'dur" demek geçtiğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Veysel Eroğlu'dan başka Türkiye'de barajı konuşacak kimse yoktur. Adam eseriyle ayakta, onlar hayaliyle... 'Yüzde 1 alırım, yüzde 2 alırım'. 9,5 alsan ne olacak. Mehmet Ağar'ın Doğru Yol Partisi 9,5'da kaldı, sıfırlandı, arkadan da kapandı. Sen daha 1'lerdesin, binde 8'lerdesin. Selahettin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olmuş, Manisa'dan aldığı oy oranı binde 5. Biz yüzde 47 almışız, yüzde 48 almışız. 50 defa daha büyüğüz biz, daha güçlüyüz. Sen bir iken iki olsan ne olacak, üç olsan ne olacak? Tavana değecek boyumuz var hamdolsun. Geldik mi biz geliyoruz. Senin bu 8 tane partini toplasak, 10 milletvekili eder; bizim ayak boyumuzu bile geçmez. Biz bunlardan korkmuyoruz. Bakın Demirel 1963'te geldiği zaman baraj yoktu, tek başına iktidara geldi. 69'da baraj yoktu, tek başına iktidara geldi. 'Baraj olacak (kalkacak), AK Parti bunun altında kalacak' diyen bir zavallı varsa yani 'gezi zekalı' mı bir başka şey mi söylüyorlar son zamanda, bu kesinlikle mümkün olmayacak."

-"Gübre fabrikalarından sorumlu bakan vardı"

Muhalefetin, seçimi barajının kalkmasıyla her kafadan bir sesin çıktığı bir Türkiye'yi arzu ettiğini, geçmişte Türkiye'nin bu dönemleri yaşadığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bizden önce üç partili koalisyon vardı, onun öncesinde 6 partili koalisyon vardı. Anasol-D, Anasol-M, kuzu gibi meliyordu koalisyonlar. 38 bakanı vardı, 20'si devlet bakanıydı. Ne iş yaptığı belli değil. Her devlet bakanına bir banka vermişlerdi. 'Ziraat Bankası'ndan sorumlu devlet bakanı', 'Yapı Kredi'den sorumlu devlet bakanı'. Rahmetli (Mustafa) Taşer'in hissesine de gübre fabrikaları düşmüştü; Gübre fabrikasından sorumlu devlet bakanı. Biz 38'i 24'e düşürdük. 24'te de bütün devlet bakanlıklarını kaldırdık, üstelik bakanlıkları da birleştirdik. 'Orman ve su işleri', 'çevre ve şehircilik', 'kültür ve turizm'… Tek başına iktidara gelen parti, bakanlık sayısını artırır diye düşüneceksiniz, biz yarı yarıya indirdik. Biz AK Parti'yiz, kırmızı plaka peşinde koşan insanların partisi değiliz. Hizmet partisiyiz. 9,5 milyar lira (Manisa'ya 12 yılda yapılan yatırım miktarı)… Ben Türkiye bütçesinin 60'lı yıllarda 9 milyar olduğunu hatırlarım, 70'li 80'li yıllarda da Rahmetli (Turgut) Özal, o acıyı çekmişti. 1 milyon dolar kredi bulmak için Avrupa'da kapı kapı dolaştıklarını, kapı önünde sabahtan akşama kadar beklediklerini, sırf kapıdan gitsin diye 1 milyon verdiklerinde de Ankara'ya müjde telgrafı çektiklerini bilirim. 1 milyon dolar kredi, 9,5 milyar lira yatırım.... Biz iş yapıyoruz. IMF'in son kuruşuna kadar parasını ödeyeli 2 sene oldu. Şimdi IMF'e mecbur ve mahkum olan Türkiye gitti, 5 milyar dolar kredi, borç veren Türkiye geldi. İnşallah iyiyiz, daha iyi olacağız."

-"Manisalılar oy vermek için can atıyor ama"

Arınç, Manisalıları iyi tanıdığını, onların bir evladı olduğunu belirterek, seçimlerde Manisalılar'ın AK Parti'yi yeniden iktidara taşımak için can atığını, ancak parti teşkilatı olarak çalışmaları gerektiğini söyledi.

Parti teşkilatından "Manisalılar yapılanları görmüyor mu" diye düşünmemelerini isteyen Arınç, "İnsanların tercihlerine saygı duyacağız. Her zaman onlarla birlikte olacağız. Her zaman onların meselelerini takip edeceksin, iyi günler, kötü günler, zor zamanlar... İhtiyaçlar, talepler... Bunları dikkate alacağız. Biz iktidar partisiyiz. Onlara sırtımızı dönmeyeceğiz, telefonumuzu kapatmayacağız, kapımızı kapatmayacağız" diye konuştu.

-"Bugüne kadar Tayyip Bey'in sevgisiyle oy aldık"

Yeni yılda yapılacak seçimlerin öncekilerden farklı olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Eskiden biz çok yerde seçimleri, şuna rağmen veya buna rağmen, Tayyip Bey'in sevgisiyle ve AK Parti sevdasıyla aldık. Aradan 13 sene geçti, seçime girdiğimiz zaman 14 sene olacak ve başımızda Ahmet Davutoğlu olacak, sizler, bizler olacağız. Artık burada partinin ağırlığı ve adaylarımızın, teşkilatımızın fedakar, gayretli çalışmaları söz konusu olacak. İnşallah birbirimizi kırmadan, dökmeden el ele vererek, omuz omuza, dayanışma içerisinde olarak önümüzdeki seçimleri başarmaya mecburuz, mahkumuz.

Bu millet oyunu verecek, ben Bursa'da da bunu görüyorum, Manisa'da da bunu görüyorum. AK Parti diye çınlıyor her taraf. 'Bunlar çok şey yaptılar, bunlar güzel insanlar' diyor ama seçime giderken de onun bu düşüncesini, bu kanaatini pekiştirmemiz lazım. Parti içi kavgalarmış, çekememezliklermiş, birbirlerinin aleyhinde konuşmakmış... Hayır, öyle şeyler kesinlikle yasak. Bunların hiçbirisine izin vermemek lazım. Ele ele tutuşacağız, memleketimiz için, milletimiz için, davamız için en büyük gayretleri çalışmaları yapacağız."

Arınç, Manisa'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek, 560 yataklı şehir hastanesinin yaşanan sıkıntılara rağmen en kısa zamanda bitirileceğini, Şehzadeler ilçesinde Merkezefendi Devlet Hastanesi yerine 400 yataklı yeni hastanenin yapılacağını hatırlattı.

-"İftira attılar"

Manisa'da iki dönem önce atılan iftiralar nedeniyle Manisa Belediyesi'nin AK Parti'den MHP'ye geçtiğini savunan Arınç, şunları söyledi:

"Bazen taksilerin arkasında yazıyor, 'miras değil alınteri', bazısında da 'kızma çalış senin de olur' gibi şeyler. AK Parti çalışıyor kazanıyor. Bazen çalışıyor az kazanıyor ama kazanıyor. Gönüllerde, kalplerde kazanıyor. Hilesi, hurdası yok AK Parti'nin. Bak biz burada fuar merkezindeyiz. Şurada da eskiden bir Sümerbank vardı.

Biliyorsunuz (Sümerbank) yıllar sonra kapandı, özelleştirildi. Özelleştikten sonra da satıldı. Manisa'da bir ortak girişim kurdular. Başka alıcısı yoktu, girdiler aldılar. İşin ticari boyutu. Burada tartışılacak şey olur olmaz, ben karışmam. Buna biz, meseleye dışarıdan bakarız. Ama bakın o günden bu yana bunun üzerine bir çivi bile çakılmadı. Dediler ki, MHP'liler seçimi kazanırken 'yolsuzluk yapıldı'. Yolsuzluğu da güya bizim belediye başkanının üzerine yıkmaya çalıştılar. Kalpler bunu kabul etmedi. O kadar sahtekarca, o kadar büyük iftiralar atılar ki insanlar biraz etkilendi, bunun tesirinde kaldı ve biz belediyeyi kaybettik. Peki siz kazandınız ve ikinci dönem kazandınız, ne oldu buradaki yolsuzluk? Kimler mahkum oldu, bunu kimin yaptığı belli oldu mu, davalar biti mi, siz burayı ne yapacaksınız, yok... Çöp yığını haline geldi. Manisa'nın en kupon yerlerinden birisidir. Zannediyorum bir kısmına müze yapılmak üzere, bir kısmı belediyeye tahsis edilmiştir. Bir kısmı da satılmıştır. Kim aldı bir kenara ama 'yolsuzluk var' diye bas bas bağırıp kapı altından CD dağıtanlar, birilerini iftira yoluyla gözden düşürmek için yalan yoluna başvuranlar siz ne yaptınız? Bak biz burayı yapmışız, kongre yapıyoruz. Siz orada ne yaptınız, hiç utanmıyor musunuz?"

Arınç, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'nun kendisine Spil Dağı'nda yapılan tesislerin işletmesini Şehzadeler Belediyesi'ne devretme müjdesi verdiğini de açıklayarak, "Şehzadeler Belediyesi de Allah'ın izniyle Manisa'nın güzel bir emaneti olan Spil'den, hem Manisa'nın hem İzmir'in hem de Türkiye'nin istifade etmesi için en güzel çalışmayı, işletmeyi yapacak. İşte işbirliği budur. 9,5 milyar lirayı Manisa'ya vermişiz, Allah'a hamdolsun" dedi.

- Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Yunusemre İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement