AK Parti Zonguldak Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Zonguldak Mitingi

AK Parti Zonguldak Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan (5): "(Kılıçdaroğlu) Eğer karakterin düzgünse, İsviçre bankalarındaki hesapları çıkar. Getir, ben de o paraları sana vereceğim. Ta Siirt'te söyledim, medya... Siirt'ten bu yana hala ses yok. Hayatı yalan, hayatı.

26.03.2014 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Eğer karakterin düzgünse, İsviçre bankalarındaki hesapları çıkar. Getir, ben de o paraları sana vereceğim. Ta Siirt'te söyledim, medya... Siirt'ten bu yana hala ses yok. Hayatı yalan, hayatı. İşi gücü iftira" dedi.

Erdoğan, partisince Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasının son bölümünde, AK Parti'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş'ı platforma davet etti.

"Ali Bektaş kardeşimi sizlere emanet ediyorum. İnşallah, Kozlu'daki çalışma, artık Zonguldak'ta büyüyerek devam edecek. Biz yanındayız. Milletvekillerim yanında. El ele vereceğiz" diyen Erdoğan, Bektaş ile katılımcıları selamladı.

Ali Bektaş'ın, doğalgazın yalnızca Ereğli'de kullanımda olduğunu hatırlatması üzerine Erdoğan, Zonguldak'ın merkezinde de konuyu kısa sürede çözeceklerini ifade etti.

Mitinge katılan gençlere seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dedim ya, CHP'den çok çektik. Ah, ah... İki kızım var. Kızlarım, başörtülü olarak üniversiteye gidemediler. İmam Hatip mezunuydular, gidemediler. Erkek evlatlarım katsayıya takıldı, onlar da gidemedi. Gittiler yurt dışına. Yurt dışında başörtülü okudular. Dünyanın en ileri üniversitelerinde okudular. 'Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya' dediler. Bu sorunlar kalktı mı? 4 artı 4 artı 4. Şu anda meslek liseleri, imam hatipler... Bir sıkıntı var mı? Katsayı engeli var mı? İstediğiniz üniversiteye girebiliyor musunuz? Devlet dairelerinde başörtülü çalışabiliyor musunuz? Ey Kılıçdaroğlu, dürüst ol dürüst. Diyor ki; 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm."

Meydanda "Yalancı Kemal" sloganlarının atılması üzerine Erdoğan, "Eğer karakterin düzgünse İsviçre bankalarındaki hesapları çıkar. Getir, ben de o paraları sana vereceğim. Ta Siirt'te söyledim, medya... Siirt'ten bu yana hala ses yok. Hayatı yalan, hayatı. İşi gücü iftira" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılanlara, "Pazar günü, ablalar; buna en güzel dersi vermeye var mıyız? Ağabeyler, 4 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye seslenen Erdoğan, "Evet" yanıtını alınca, "Daima millet. Ali Bektaş kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Tek millet diyorum, tek bayrak diyorum, tek vatan diyorum, tek devlet diyorum" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını, diğer mitinglerinde olduğu gibi katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" isimli şarkının sözlerini söyleyerek tamamladı.

Notlar

Başbakan Erdoğan, Madenci Anıtı önündeki meydanda yapılan mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi.

Sahneye boynunda "Zonguldakspor" atkısıyla çıkan Erdoğan, "Dombra" şarkısı eşliğinde halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan alana gelmeden yaklaşık 2 saat önce meydanın dolduğu görülürken, yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşların Madenci Anıtı'nın üzerine çıkarak mitingi takip ettiği gözlendi.

Alana bakan binalara asılan, "AK Parti'ye operasyonların asıl nedeni bu olmasın? Ülkelerin ekonomik büyüme hızları: Almanya yüzde 0.1, Fransa yüzde -0.2, İspanya yüzde 0.5, İngiltere yüzde 0.3, Amerika yüzde 0.6, Türkiye yüzde 4", "5 dakika düşünün 5 sene pişman olmayın", "Daima millet daima hizmet", "Millet eğilmez Türkiye yenilmez" yazılı pankartlar dikkati çekti. Alandaki vatandaşların ayrıca, "Bu da mı montaj ?", "Varsa şekliniz sandığa bekleriz" pankartları görüldü.

Erdoğan konuşurken vatandaşlar sık sık, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye sloganlar attı.

Öte yandan, alana bakan bir binadaki led ekranda miting öncesi ve sırasında Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinin çalışmaları gösterildi.

Erdoğan daha sonra Zonguldak Belediye Başkan adayı Ali Bektaş ve diğer belediye başkan adayları ile birlikte elele vatandaşları selamladı.

Mitingin ardından Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, vatandaşlara çiçek atarak, Zonguldakspor atkısı hediye etti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan mitingdeki konuşmasının ardından seçim otobüsüyle kent merkezinden geçtiği sırada Gazipaşa Caddesi'ndeki CHP seçim irtibat bürosun önünde bulunan bazı partililer sözlü tepki gösterdi.

Söz konusu kişilere müdahale eden Başbakanlık konvoyundaki korumalarla partililer arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Öte yandan, Erdoğan'ın miting alanına gelişi sırasında protestoda bulunduğu iddia edilen bir kadının da ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Zonguldak Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Selin Erdoğan: ben gitim çok güzel duyguydu ya :D çok sevindim 0 0 Yanıtla

Advertisement