Ak Partiden, "Milli İrade" Konulu Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ak Partiden, "Milli İrade" Konulu Resim Sergisi

Ak Partiden, "Milli İrade" Konulu Resim Sergisi

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından “Milli İrade” konulu resim sergisi açılışında konuyan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP'nin ağaçtan darağacı yapmasını bildiğini söyledi.

16.03.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından "Milli İrade" konulu resim sergisi açılışında konuyan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP'nin ağaçtan darağacı yapmasını bildiğini söyledi.

Demokrasi Parkında açılan sergiye, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen resim sergisinde bir konuşma yapan AK SParti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, " Türkiye'de iki seçmenden birinin oyunu alan AK Partidir sayın başbakanımızdır. Halkımıza vermiş olduğu bu iradeyi engellemeye çalışan durumlar söz konusu. Biz burada bunları sergilemek adına vatandaşlarımızın bu durumu görmesi adına bu sergiyi açıyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Hüsrev Kutlu ise "Milli irade 1950'lerden sonra devreye girmiş ama her zaman bu milli iradeyi hazmedemeyenler tarafından kesintiye uğramıştır. Bu, 1960'ta, 1970'te, 1980'de, 1997'de çeşitli modern ve post modern darbelerle milli irade ayaklar altına alınmıştır. İlk defa bu kadar uzun süre milli irade ayakta kala bilmiştir. Burada hem halkımızın bilinçlenmesi hem de idarecilerimizin, siyasetçilerimizin milli irade verdiği önemle Türkiye'de milli irade güç kazanmaya başlamıştır. 30 Mart seçimleri de yeni bir sınav yeni bir aşama, yeni bir kategori olacaktır. İnşallah bu aşamada içeriden ve dışarıdan müdahalelere karşı millet milli iradesini ortaya koyacak, demokrasisine sahip çıkacak. Türkiye'de bundan sonra geriye dönülmez bir milli iradenin hakimiyeti ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise "İlk defa 1950 seçimleri ile gerçek milletin iradesi iktidar olmaya başladı. Ama ne yazık ki, o derin tarihlerin bugüne kadar yetişmiş olan ve milletin iradesini hiçbir zaman kabullenmeyen güçler zaman aralıkları ile hep müdahale etmişlerdir. Her müdahale ülkemize en az 20-30 yıl geriye atmıştır. O zihniyettir ki Abdülhamit Han hazretlerini hal ettiler, Adnan Menderes'i astılar. Rahmetlik Özal'ı zehirlediler. Erbakan hocamızı adeta çatlattılar. Ama şunu iyi bilmeliler ki yüz yılda bir ancak millete nasip olan bir lider 2001 yılından bu güne kadar ve 2002 yılında yapılan seçimlerle milletimizin desteği her girdiği seçimde artıra artıra gelen ve milletimizin gücü ile Cenab-ı Allah'ın rahmeti ile dimdik ayakta duran Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı hiçbir zaman yedirmeyeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise "İlk yeter kelimesi 1950'de başlamıştır. Yeter demiş, rahmetlik Menderes, söz milletindir demiş. Ama 10 yıl dayana bilmiş, 10 yıl sonra canı ile ödemiş, asmışlar. 1980'den sonra 1990'da rahmetli Turgut Özal, o yeteri devam ettirmeye çalışmış, onu da zehirlediler. Ama 2002 yılından sonra başbakanımız dünya lideri geldi iktidara onun içinde zaman zaman müdahalelerde bulundular. Ama onun dik durulu, milli iradenin iradesine sahip çıkması için onun arkasında dik durması bütün bu oyunları engellemiştir. Nihayet geldiğimiz bu seçimde de yine aynı şekilde kumpaslar kuruluyor. Milli iradeyi tekrar nasıl engelleye biliriz diye çabalar gösteriliyor. Bu çabalara bu kumpaslara gelmeyin bunlara engel olun. Sizin desteğiniz sizin gücünüzle sizin dik duruşunuzla 30 Martta artık yeter, söz milletindir kavramını bunlara benimsetin ve öğretin" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise "Aslında bu sergiyi elbet bizlerde gezeceğiz. Sergide aldığımız gördürdüğümüz izlenimleri paylaşacağız, ama keşke bu sergiye bütün tarihi bir darbeler tarihi olan CHP'li Adıyamanlılar gelip görseydi. CHP'ye bu güne kadar şu ya da bu sebeble destek vermiş olan insanlar gelip şu sergiyi bir görsünler. CHP'nin bu milletin hangi zamanında hangi vaktinde hangi noktasında bu milletin selametinde bir iş yaptığını da gelip bu sergiden göre bilirler. Buradan açık çağrımız bütün darbeciler, bütün darbe yalakaları darbecilerle beraber, hareket eden hainler, sahtekarlar, maskeliler, komplo ve kumpaslarla uğraşanlar gelip bu sergide milleti ve milletin hakikatini görsünler" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise "Bu sergiyi bütün Adıyaman'ın gezmesini istiyorum. ve özellikle CHP zihniyetinin, CHP'lilerin, o tekçi bakış açısının, burada bu sergiyi gelip gezmesini istiyorum. ve sergiden sonra duygularını hakikatten almak isterdim. Biz bir gerçeği konuşuyoruz, bir vakayı konuşuyoruz. Olacak şeyler demiyorum. Geçmişte yaşananları maalesef bunlar bu memlekete bu millete reva görüldü kardeşlerim. Bakın 1938'den beri bir tekçi bakış açısı tek parti ile birlikte CHP ile birlikte tek bakış zihniyeti. 90 yıldır Allah aşkına bu millete zulümden başka, kargaşadan başka şiddetten başka yoksulluktan başkan yolsuzluktan başka ne verdiniz? Ne verdiniz ki, ne istiyorsunuz? Bu ülkede en büyük sorun ana muhalefet sorunudur. Bir siyasi parti ana muhalefet partisi başında sayın Kılıçdaroğlu, bu böyle olduğu sürece bunlar böyle siyaset yaptığı sürece, AK Parti iktidar olur. Ama bu ülkeye yazık. Bu millete yazık. Keşke kendisini geliştire bilen, keşke kendisini değiştire bilen geleceğe dair bir vizyon çize bilen, keşke sorumlu siyaset yapan, sağ duyulu siyaset yapabilen, proje ürete bilen bir ana muhalefet partisi olsa. Varsa yoksa kim milli iradeye karşı ise, bunlar onlarla bir paralele ittifak kuruyorlar. Bugüne kadar hep böyle oldu. Hep darbeciler den yana tavır takıldı bu Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç milletten yanda halktan yana milli iradeden yana tavır takıldığını gördünüz mü? Ne yaptılar Danıştay saldırısını biz maal etmeye çalıştılar. Ne yaptılar, 2007'de yüzde 47'yle tek başımıza iktidarken gazete küfürleri ile dedikodular AK Parti'yi kapatmaya çalıştılar. Başımıza geziyi çıkardılar. 3-5 ağaç meselesi kardeşim. Bu AK Parti'den başka ağaca yeşile düşkün olan var mı? CHP, ağaçtan sadece darağacı yapmasını bilir, o darağacından Menderes'i sallamasını bilir" şeklinde konuşurken, sergide emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından sergi gezildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partiden, 'Milli İrade' Konulu Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement