AK Partili 68 Vekil, 3 Dönem Kuralını Konuşmak İçin Saray'a Çıktı - Son Dakika
Politika

AK Partili 68 Vekil, 3 Dönem Kuralını Konuşmak İçin Saray'a Çıktı

Aralarında eski bakanların da bulunduğu bazı 3 dönemlik milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yemekte buluştu; '3 dönem yasağının' partiye zarar vereceğini anlattı.

27.02.2015 07:42  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti içinde aylardan beri ortaya atılan, 3 dönem kuralı nedeniyle siyasete veda edecek milletvekillerinin yasağın kaldırılması için girişim başlattıklarına dair iddialar, ilk kez somut bir noktaya ulaştı.

Aralarında eski bakanların da bulunduğu bazı 3 dönemlik milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yemekte buluştu. Geçmiş günlere ilişkin uzun sohbetlerin yapıldığı yemekte milletvekilleri, '3 dönem yasağının' partiye zarar vereceğini, partinin geçmiş ile geleceği arasında bağı kurmak için bazı isimlerin siyasete devam etmesinin önemini anlattı.

"BENİMLE DEĞİL BAŞBAKAN'LA KONUŞUN"

Partinin kuruluş felsefesi ve siyaset anlayışının geleceğe taşınması için buna ihtiyaç olduğu dile getirildi. Konu açıldığında keskin bir tavır sergileyen Erdoğan, daha sonra yumuşadı, "Bu konuyu benimle değil Başbakan'la konuşun, onun karar vermesi gerekir." dedi.

GERÇEKLEŞMESİ ZOR PROJE

Ak Parti'de aralarında bakanların da bulunduğu 68 milletvekili, parti tüzüğü gereğince siyasete en az bir dönem veda edecek. 68 kişi, adaylık başvurusu yapmadı. Siyasi kulislerde ise bu projenin gerçekleşme olasılığı yüksek görünmüyor. Davutoğlu'nun kendisi için dezavantaj yaratacağı düşüncesiyle buna sıcak bakmayacağı belirtiliyor. Ancak istenirse, takvim ve parti tüzüğü açısından yapılabilir.

Ayrıca, yerel mahkemeden bir kararın da yasağın kalkması sonucunu doğuracağı yorumları yapılıyor. Bunun olması durumunda listelerin YSK'ya teslimi için verilen son gün olan 7 Nisan'a kadar, bu isimlerin adaylık için başvuru olanağı bulunduğu dile getiriliyor. Bu durumda bile siyasete devam etme kararı alacak veya listelere konulacak kişilerin sayısının 15-20'yi geçmeyeceği de ifade ediliyor.

3 DÖNEMLİK BAZI İSİMLER

Cemil Çiçek,
Bülent Arınç,
Beşir Atalay,
Bekir Bozdağ,
Ali Babacan,
Sadullah Ergin,
Nihat Ergün,
Binali Yıldırım,
Mehdi Eker,
Hayati Yazıcı,
Taner Yıldız,
Recep Akdağ,
Faruk Çelik,
Ömer Çelik,
Nurettin Canikli,
Mustafa Elitaş,
Burhan Kuzu,
Nimet Baş,
Abdülkadir Aksu,
Hüseyin Çelik,
Salih Kapusuz. (Kaynak: Hürriyet)

AK Partili 68 Vekil, 3 Dönem Kuralını Konuşmak İçin Saray\'a Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Partili 68 Vekil, 3 Dönem Kuralını Konuşmak İçin Saray'a Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • TALAT: BUNLAR GİDER AYAK GECE YARISI ATAMALAR YAPMAYA BAŞLADI. AKP GİDİCİ. OYLAR MHP YE 15 2 Yanıtla
  • m m m: para . . . para. . . para. . . T. C. deniz. . yemeyen keriz. . . halka ne olursa olsun kimin umurunda 15 0 Yanıtla
  • Anadolu: Koltukları yapışmış sanki mübareklerin. . . Bi gidin yaa, görmeyelim artık sizi. 14 1 Yanıtla
  • özkök: ali babacan kalmalı. bülent arınç kalmalı. haytı yazıcı kalmalı. sadullah ergün kalmalı. türkiye cumhuriyetinin bu kişilere daha çok ihtiyacı . vardır. 0 12 Yanıtla
  • AZAD: NE OLDU BIRAKAMIYORMUSUNUZ KOLTUKLARI 12 0 Yanıtla
  • Karagöz : Kimse zırhını çıkarmak istemez.. 11 0 Yanıtla
  • Milli Gelirimi Ver: Koltuk Sevdası, Koltuk Aşkı uğruna adamlar mücadele ediyor, Hani siz koltuk sevdalısı değildiniz. Millete hizmet için geldik yalanı söylüyorsunuz, millet siz geldiğiniz tarihten bu yana olduğu yerde sayıyor. Kişi başı düşen milli gelir 11 bin ABD doları, o para benim cebime girmiyor. Madem dürüstsünüz dağıtın da görelim kişi başı Milli Geliri, amortiden sallamak kolay. . . Herkes Kişi başı Milli Geliri Olan 11 Bin ABD dolarını istesin. . . madem o para bizimse verin paramızı. 11 0 Yanıtla
  • Yüzsüzlük Dorukta: 68 Vekil elinizi vicdanınıza koyun ne faydanız oldu bu memlekete. . . İşsiz Genel Sağlık Sigortası adı altında haraca bağlandı. Baba emekli maaşı hesap edilerek işsiz evlada GSS prim haracı yazıyorsunuz. Bir ekmeğe muhtaç insanlar var, siz altın varaklı pasta yiyorsunuz, Öğrenciler Teog sistemiyle yollarda perişan oldu, Madenciler, Taşeronlar, İşçi, Memur, asgari ücretli, Esnaf kredi borcuna battı. . . ne faydanız oldu memlekete vebal yüklenmekten başka. . . ama sizin kabahatiniz yok sizi seçen açlıktan nefesi kokan sığır sürüsü var ya. . . Din diye giden koyun sürüsünde kabahat. Para musluğunu bırakamıyorlar. 10 0 Yanıtla
  • Para Oluğu: Yüzsüzlük 4. dönem için mücadele ediyor, başka izahı yok. . . daha fazla vebal yüklenecekler onun gayretindeler. . . her gün beddua etmekten biz bıktık. . . adamlar kul hakkı yemekten bıkmadı. 10 0 Yanıtla
  • FATİH TORUNU: Aman kimse hakaret etmesin kellemizi uçururlar bu tahttakiler. Peygamber efendimize hakaret suç değil sözde müslüman devletimiz böyle yapıyor ama kendilerine gelince 10 seneden başlıyor. HAPŞUUUUUUU Padişahım çok yaşaaaa :DDD 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement