Ak Partili Aday Adayı Turgut: AK Parti Demokrasi Tarihinde Bir İlke Daha İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Aday Adayı Turgut: AK Parti Demokrasi Tarihinde Bir İlke Daha İmza Attı

Ak Partili Aday Adayı Turgut: AK Parti Demokrasi Tarihinde Bir İlke Daha İmza Attı

Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı eğitimci ve siyaset bilimcisi Hüseyin Turgut, AK Parti’nin 25. Dönem milletvekili aday belirleme sürecinde gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temayül yoklaması ile demokrasi tarihinde bir ilki daha imza attığını söyledi.

24.03.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı eğitimci ve siyaset bilimcisi Hüseyin Turgut, AK Parti'nin 25. Dönem milletvekili aday belirleme sürecinde gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temayül yoklaması ile demokrasi tarihinde bir ilki daha imza attığını söyledi.

AK Parti'nin Aydın'da 25.dönem milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde STK'ların gösterdiği yoğun ilgiyi "İleri Demokrasi adına çok büyük bir kazanım" olarak değerlendiren Milletvekili aday adayı ve aynı dzamanda siyaset bilimcisi Hüseyin Turgut, "Bu ileri demokrasi uygulaması tarihimizde bir ilktir. Aydın ve tüm Türkiye genelinde aynı anda STK'ların milletvekili seçimi sürecinde adaylara ilişkin görüşlerinin alınmış olması AK Partinin toplumumuzun ana taşıyıcı kolonlarından olan STK'lara verdiği önem ve değeri gösteriyor. Türkiye'nin 2002'de başladığı özgüven, demokrasi ve kalkınma devrimini büyük bir başarı ile gerçekleştirdiğini, bu büyük devrime imza atan siyasal alanın 2015 seçimleri arefesinde sivil alanın çok değerli mensuplarını da işin paydaşı haline getirerek demokrasi adına önemli bir hamle yaptığını görmezden gelemeyiz" dedi.

2015 genel seçimlerinin çok önemli olduğuna işaret eden Turgut, "2015 Genel Seçimlerini şöyle görmenizi istiyorum. Yaptığımız iki seçim, 2014 Mart ayı seçimlerini, 10 Ağustos seçimlerini anlamlı kılabilecek veya anlamsız kılabilecek bir seçime doğru gidiyoruz. 2002'deki birinci atılım dönemini, ikinci atılım dönemi ile bir şekilde buluşturabilecek bir seçime doğru gidiyoruz. Millete verdiğimiz hedefleri, millete verdiğimiz taahhütleri, bu seçimlerde anlattıklarımızı bütünleştirebileceğimiz bir seçime doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Millete pek çok taahhütte bulunduklarını anlatan Turgut "Bunların hepsi bizim sorumluluğumuz altındadır. Bunların hepsi omuzlarımızda birer yük olarak durmaktadır. Nasıl 2002'de yüzde 34.5 ile başlayan bu hareket 9 seçimde başarı ile büyüyerek yüzde 52'ye ulaşmış, bu ülkede yapılamaz denilenleri yapmış, hayal edilemez denileni gerçekleştirmiştir. 2015 seçimlerinde de bu ülkede bu tarihi yazmaya mecburuz. Bugün Aydın'da STK'ların yoğun teveccüh gösterdiği temayül yoklaması, kanaatlerin özgürce oluşabilmesi adına önemli bir etkinlikti" dedi.

Demokrasi adına şehit vermiş tek şehir olan Aydın'ın örgütlü toplum konusunda bilinçli olduğunu Türkiye'de en öndeki illerden biri olduğunu belirten Turgut, "Aydınların sorumluluğu çok ağırdır. Aydın gücün kulu olmaz, olamaz olmamalıdır! Aydın olmak bedel ödemeyi gerektirir. Aydın STK'ları bunun farkındadır ve bu nedenle bu temayüle yoğun bir teveccüh olmuştur. Bu yoğun ilgi Aydın Siyasetinde yenilenme ve değişim talebinin de bir göstergesidir. Bu duruma Genel Merkezimiz ve Üst Kurmay Yönetimlerimiz de eminim itibar edeceklerdir" ifadelerine yer vererek temayül yoklamasına katılan tüm STK'lara teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Aday Adayı Turgut: AK Parti Demokrasi Tarihinde Bir İlke Daha İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement