Ak Partili Aday Adayı Yılmaz, Kararlı - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Aday Adayı Yılmaz, Kararlı

Ak Partili Aday Adayı Yılmaz, Kararlı

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz, Gaziemir'de AK Parti ile birlikte sosyal belediyecilik dönemini başlatacaklarını söyledi.

31.10.2013 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz, Gaziemir'de AK Parti ile birlikte sosyal belediyecilik dönemini başlatacaklarını söyledi. Belediye yönetimine özellikle sosyal alanlarda planlama ve düzenleme işlevi yükleyen bir modeli esas alacaklarını ifade eden Yılmaz, " Türkiye'de sosyal devleti tesis eden AK Parti, yerel yönetimlerde de sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyor. İzmir'de ve Gaziemir'de sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edecek, sosyal dayanışma ve entegrasyonu tesis edeceğiz" dedi.

STK'LARLA ORTAK ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Gaziemir'in tüm dinamikleri ile istişarelerde bulunan, sivil toplum kuruluşları, oda ve meslek kuruluşları, esnaflar ve öğrenci grupları ile ayrı ayrı bir araya gelen Yılmaz, Gaziemir'in çehresini değiştirmek için yola çıktıklarını belirtti. Gaziemir'de yapılacak birçok iş olduğunun altını çizen Yılmaz, göreve geldikleri takdirde uygulayacakları yönetim anlayışı ile ilgili de bilgiler verdi. Gaziemir'in sosyal belediyecilik anlayışı ile tanışacağının müjdesini veren Yılmaz, özellikle sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek önemli çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Kendi dönemlerinde Gaziemir Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışacağını ifade eden Yılmaz, "Yerel yönetimlerin sosyal fonksiyonlarının önemli bir bölümü sivil toplum kuruluşları ve kitle örgütleriyle birlikte gerçekleştirilmesi gereken etkinliklerdir. Bizim tarihi geleneğimizde vakıfların, gelişmiş demokratik ülkelerde ise sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettikleri sosyal hizmetlerin Türkiye'nin bugünkü şartlarında devlet ve STK'lar arasında yerel yönetimlerin bir ara mekanizma olarak yönlendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmalıdır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin sivil inisiyatifler ve toplumsal grupların katılımıyla gerçekleştirilmesi hizmetlerin halk tarafından sahiplenilmesi açısından da önem taşımaktadır. Biz Gaziemir'de sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

EĞİTİM, KÜLTÜR VE SANAT'A ÖNEM VERECEĞİZ

Sosyal Belediyeciliğin önemli bir yönünün de, kent halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu hatırlatan AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarını da seferber ederek Gaziemir Belediyesi'nin kültürel alandaki fonksiyonlarını arttıracaklarını söyledi. Gaziemir'de yaşayan herkesin kendisini rahatlıkla ifade edebileceği bir kültürel hayatı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, "Belli bir doğruyu ve düşünceyi halkımıza yaymak veya dayatmak yerine, onların düşüncelerini ifade edebilecekleri bir zemin sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu yöndeki politikamız çok seslilik ve çoğulculuk üzerine oturmalıdır. Kültürde asıl olan tüm toplumsal kesimlerin varlık alanı bulabilmesidir. Sosyal belediyecilik anlayışını geliştiren belediyeler her türlü kesimden düşünür, araştırmacı, sanatçı ve kültür adamlarının faaliyetlere katılımının sağlanmasını önemsemelidir. Biz Gaziemir'de eğitime, kültüre ve sanata kesinlikle sahip çıkacağız." şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Aday Adayı Yılmaz, Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement