Ak Partili Adaydan "Hdp Seçimi Boykot Edecek" İddiası - Son Dakika
Politika

Ak Partili Adaydan "Hdp Seçimi Boykot Edecek" İddiası

Ak Partili Adaydan "Hdp Seçimi Boykot Edecek" İddiası

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Dr. Hasan Özgür Özen, HDP’nin seçimi boykot edeceğini söyledi.

15.09.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Dr. Hasan Özgür Özen, HDP'nin seçimi boykot edeceğini söyledi.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken seçim öncesi partiler hazırlıklarını sürdürürken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Dr. Hasan Özgür Özen, HDP'nin seçimi boykot etmek zorunda olduğu iddiasında bulundu.

Adaylık için TBMM Strateji Bürosu'ndaki görevinden istifa eden Özgür Özen, Haziran seçimi sonrası yaşanan süreçte HDP'nin PKK terör örgütünün siyasi kanadı olduğu yönünde deşifre olduğunu söyledi.

HDP'nin, 1 Kasım 2015 seçiminde barajı geçemeyeceğini hissederek seçime girmeme kararı alacağını öne süren Özen, şöyle dedi:

"PKK terör örgütünün siyasi kanadı olarak algılanan BDP'nin yerine kurdukları ve Türkiye partisi olduğunu iddia ettikleri HDP'nin gerçek yüzünün gözükmesi yani PKK terör örgütünün siyasi kanadı olduğunun deşifre olması 1 Kasım seçimindeki oy kaymalarının ana unsuru olacaktır. Haziran seçiminden sonra yaşanan gelişmeler HDP'nin bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olduğunu bizlere çok net gösterdi. Türkiye partisi olmayan ve PKK'nın siyasi kanadı olduğu açıkça gözüken HDP'ye en büyük tepki Türkiye Cumhuriyeti'nde huzurlu bir şekilde yaşamak isteyen Kürt vatandaşlarımızdan gelecektir. Türkiye partisi olmayan bir HDP'nin seçim barajını geçme ihtimali yoktur. Bunun bilincinde olan ve HDP'de siyaset yapan ılımlı Kürt siyasi aktörleri siyaset sahnesinden silinmemek adına ve Kürt siyasetinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kazanımlarını kaybetmemesi adına HDP'nin seçimi boykot etmesi için çaba sarf edeceklerdir. Başka çareleri yoktur." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Adaydan 'Hdp Seçimi Boykot Edecek' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement