Ak Partili Başkanlardan Mal Paylaşımına Ortak Yanıt - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Başkanlardan Mal Paylaşımına Ortak Yanıt

Ak Partili Başkanlardan Mal Paylaşımına Ortak Yanıt

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra başlayan mal paylaşım tartışmaları devam ederken AK Partili 6 ilçe belediye başkanı bir araya geldi.

27.09.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra başlayan mal paylaşım tartışmaları devam ederken AK Partili 6 ilçe belediye başkanı bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bizim belediyelerimiz bir metrekare yer satmayacak. Eli nasırlı, alını çizgili köylünün, köy tüzel kişiliklerini vakfettiği mallar asla satılamaz" dedi. Delican, AK Partili belediyelerin görevi toplamda 147 milyon TL borçla devraldığını ifade ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan adalet istedi.

DELİCAN"DAN ÖNEMLİ MESAJ

İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra hazineye devredilen malların paylaşım kararı Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınırken CHP'li Tire Belediyesi'nin köylerden gelen mallar ile ilgili aldığı satış kararı tartışmalara neden oldu. Daha sonra karar geri çekilirken AK Parti'den toplu açıklama geldi. İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'deki AK Partili 6 ilçe belediye başkanını da yanına alarak mesaj verdi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Yunus Kalkan ve Abdurrahman Çabuk ile Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan katıldı.

"BİZİM KİTABIMIZDA KAVGA VE AYRIŞMA YOK"

Toplantıda konuşan Bülent Delican, " Tire Belediyesi'nde alınan satış kararı İzmir'de tartışmalara neden oldu. AK Parti olarak başından beri sürece karşı çıktık. Daha öncesinde İl Özel İdaresi'nin mallarının devri ile ilgili Aziz Kocaoğlu'nun başlattığı davranış modeli vardı. Biz ona da karşı çıkmıştık. Başkan 'malların hepsini ben istiyorum, mallar bana devredilsin' demişti. Ardından komisyon kararlarına itiraz etti. İzmir'i farklılaştırdı. Biz bu davranışın kendisine yakışmadığını ifade ettik. Hazine'ye devredilen malların bir tanesinin bile satılmayacağını anlattık. Fakat Büyükşehir Belediyesi, dergi bastırarak eylem planını açıkladı. Biz o zaman da 'halkı provoke etmek doğru değil, yargıya gidilen süreçte konuşmak doğru değil' dedik. Başkan 11 Ekim'de yürüyüşü planladığını söyledi. Sonra'dan Tire Belediyesi'nde köy mallarının satışı ile ilgili yeni süreç başladı. Biz buna da itiraz ettik. Başkan 'İzmir'in mallarını ham yaptırmam' demişti. Biz de ona 'Tire mallarını ham yaptırma o zaman' dedik. Tire köylerinin sütünü alan birisinin mallarını satarsa köylülerin ahını alacağını gündeme getirdik. Süreç bizi haklı çıkarttı. Aziz bey yanlıştan döndü. Tire'de almış olduğu karardan dolayı, bizimle aynı noktaya geldiği için teşekkür ediyorum. Başkan 11 Ekim'deki yürüyüşü de iptal etti. Başkan ikinci kez bizimle aynı noktaya geldi ve doğruyu bulduğu için yine teşekkür ediyoruz. Biz, birlikte bu kenti yönetiyoruz. Bizim kitabımızda kavga, ayrışma yok. Hükümet ile vatandaşları karşı karşıya getirme anlayışını doğru bulmuyoruz" dedi.

"ADALET İSTİYORUZ"

Delican, AK Partili belediye başkanlarının borçla görevleri devraldığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Biz köylünün bir karış malını satmayacağız. Köylünün yıllardır kazandığı malların yine köylere dönmesini istiyoruz. Bu mallardan da beklentimiz yok. Tire Belediyesi'ne nasıl Büyükşehir Belediyesi yardım yapacaksa borçla devraldığımız belediyeler var. Bizim belediye başkanlarımız toplamda147 milyon TL borçla görevlerini devraldılar. Başkanlar zorlanıyor. CHP'li belediye başkanlarının kötü yönetimleri nedeniyle belediyeler borç batağına girdi. Biz de diğer CHP'li belediyeler gibi AK Partili belediyelere de destek istiyoruz. Altı belediyemizi ayrıştırmamasını talep ediyoruz. Bizler İzmir'e çakılacak her çivinin yanındayız. Kendisinin hükümet ile ilgili takıldığı hangi proje varsa, istediği ne varsa onları sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte altı belediye başkanı hep birlikte hareket edecek. Sayın Aziz Kocaoğlu diğer 24 ilçeye nasıl hizmet ediyorsa buralarda da aynı hizmeti göstermesini beklemekteyiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Başkanlardan Mal Paylaşımına Ortak Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement