Ak Partili Baybatur'dan 18 Yaş Eleştirilerine Cevap - Son Dakika
Politika

Ak Partili Baybatur'dan 18 Yaş Eleştirilerine Cevap

Ak Partili Baybatur\'dan 18 Yaş Eleştirilerine Cevap

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Bir sonraki dönem milletvekili olamazsam bana emekli aylığı bağlanmayacak.

22.03.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Bir sonraki dönem milletvekili olamazsam bana emekli aylığı bağlanmayacak. Herkes gibi yaşım geldiğinde emekli olacağım. Bunun aksini söylemek kasıtlı ve amaçlı olarak işin özünü, amacını çarpıtmaktan başka bir şey değil" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumunda değişiklik öngören tasarıda 18 yaşında milletvekili olmanın önünü açan maddeyle ilgili olarak muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Genç nüfusun temsil ettiği düşüncenin TBMM'de yer almasının demokratik siyaset anlayışının da bir gereği olduğunu belirten Baybatur, "CHP eğer bunu gençlere çok görüyorsa diyecek bir şeyim yok. Fatih Sultan Mehmet han bir çağı kapatıp, bir çağı açtığında 21 yaşındaydı. Biz genç kardeşlerimize güveniyoruz" dedi.

Zor olanın seçilmek değil, seçmek olduğunu söyleyen Baybatur, "Genç dinamik Türkiye'nin genç nüfusu da TBMM'de temsil edilmeli. Gençler yok sayılmamalı. Onun için seçilme yaşı 18 olsun dedik. Kurtuluş Savaşı'nın işaret fişeği ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs'ı bayram olarak gençliğimize armağan eden büyük Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP, HDP'yle bir olup reddetti. Milleti hor görmeyi, kendileri gibi düşünmeyince aşağılamayı adet edindiler. Şimdi bu cenah sosyal medyada yazıyor, '18 yaşındaki bebeler meclisten kar tatili ister olmayınca küser oylamalara katılmaz' diye. Böyle bir anlayış olabilir mi?" diye konuştu.

18 yaş üzerinden yapılan eleştirileri de geçlere karşı yapılmış büyük bir haksızlık olarak niteleyen Baybatur, 18 yaşında meclise giren bir gencin 2 sene milletvekilliği yaptıktan sonra emekli olacağı iddialarına da cevap verdi. Baybatur, "Ben 39 yaşında genç bir milletvekiliyim. Önümüzdeki Haziran ayında 2 yılım doluyor. Bir sonraki dönem milletvekili olamazsam bana emekli aylığı bağlanmayacak. Yaş haddim doluncaya dek primlerimi yatıracağım. Herkes gibi yaşım geldiğinde emekli olacağım. Bunun aksini söylemek kasıtlı ve amaçlı olarak işin özünü, amacını çarpıtmaktan başka bir şey değil. Gençlerimize vatanın için şehit olabilirsin ama milletvekili olamazsın denebilir mi? Ayrıca, 18 yaş sadece erkekleri için değil, genç kızlarımız için de geçerli. Onların da Meclis'e girme imkanı var. Bu değişiklik gençlerimizin önünü açmaktır. Ben inanıyorum ki; gençlerimiz 16 Nisan'da gereken cevabı verecektir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Baybatur'dan 18 Yaş Eleştirilerine Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement